• Forside
  • Blogs
  • Derfor kigger andre klubber misundeligt på AGF

AGF fans ærer Hugo Helmig på Ceres Park i Aarhus. (Foto: Laura Hjørringgaard)

Derfor kigger andre klubber misundeligt på AGF


| Clovis Lukunku |

Blog: Når man rejser rundt i det ganske land, mødes man ofte med lige delt jalousi, misundelse og ros og skulderklap som AGF-fan. For vi er et helt særligt folkefærd. Vi er landets bedste fans, og det har andre hold og byer svært ved at kapere.

AGF er en dansk storklub. Med flotte meritter som ni pokaltitler og fem mesterskaber tegner der sig et billede af en stolt traditionsklub, hvor værdier som hårdt arbejde, sejrsvilje og ansvar er centrale.

Og når man sætter sig op på en piedestal, så vil der altid blive skudt den anden vej. Fra modstanderfans. Fra journalister. Fra konkurrerende klubber. “AGF tror, de kommer i CL, fordi de har vundet to kampe i træk,” – “Nu eksploderer Aarhus igen, fordi de har “tabt” sølvet.” – den slags bemærkninger, må vi finde os i, fordi misundelsen stråler ud af Superligakonkurrenterne. Det har også været nemt at drille, fordi de sportslige resultater ikke har været meget værd i dette årtusinde.

Her skal man kigge uden for kridtstregerne for at forstå, hvorfor AGF fortsat kan betegnes som en dansk storklub.

Aarhus’ fodbold-DNA

Forklaringen på AGF’s status som dansk storklub findes på tribunerne.

Klubben har en stor og flot fanskare i Danmark, og vi er kendte for at levere mange mennesker til kampe på hjemmebane og udebane – uanset hvordan det ser ud på banen og i tabellen.

Det er en helt særlig styrke, AGF kan bryste sig af.

Trods nedrykninger, Galehus og svære tider op gennem 00’erne, så står vi her endnu. Med fyldte tribuner og evigt håb på bedre tider.

Det er et Aarhus-DNA, som ikke bare påvirker klubben og byen – men også spreder sig til resten af landet, hvor der kigges med misundelige blikke mod De Hviie på- og udenfor banen. Og den sjællandske AGF-fanskare er jo enorm – altid flot, når Farum, Parken og Brøndby Stadion indtages af en hvid mur!

Det er lige præcis en af grundene til, at mange ser kampe mod AGF, som store, fede og sjove kampe, fordi AGF er så meget mere end de 11 nede på banen. Uanset hvor AGF spiller, så får hjemmeholdet en oplevelse ud af det – der kommer nemlig altid gang i gaden!

Bagsiden af medaljen

Netop den fantastiske stemning på udebane, når fanklubberne stimler sammen, sætter gang i fællesråb og storetrommen buldrer – netop den stemning, er også årsagen til, at vi er sjove at slå.

Vi har det jo på samme måde – det er sjovere at vinde, når der står 2000 slukørede Brøndby-fans på den modsatte side, end når der står tre fra Farum.

Så når vi rejser afsted med Fanclub Aarhus, Nysir og Samlet For Aarhus, så giver det bagslag. For Silkeborg, Randers, AaB, OB, Viborg og så videre får kun ganske få oplevelser med så mange mennesker på stadion i løbet af en sæson.

Så der er byfest, hvis AGF kan besejres.

Det er et mentalt aspekt, som spillerne må indstille sig på. “Nu kommer Aarhus til byen – lad os se, om vi kan drille dem!” – mens det måske kan være svært for De Hviie at sætte sig op til en mandagskamp på Sjælland, så er det en af årets fedeste kampe at spille for Lyngby…

Lad fanen vejre og sangene runge til evig tid

Med alt dette sagt, så skal vi selvfølgelig blive ved med at støtte Byens Hold.

AGF er et samtaleemne i Aarhus, i Aalborg, i Odense og i København. Vi er alle steder, fordi fansene er alle steder, og fordi vi er et stolt folk.

Vi er kendt for de mange sange. Vi er kendt for de kreative tifo’er. Vi er kendt for at stå igennem så meget og alligevel møde op uge efter uge med ny tro på, at det hele nok skal gå.

Og det skal vi fortsætte med. For det er et Aarhus DNA, vi kan være stolte af.

KOM SÅ DE HVIIE!

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.