AGF fans hylder AGF-legenden Stig Tøfting med en unik tifo (Foto: KSDH.dk)

CloHVIIE’s Blog: Kommer AGF i top-6? 


| Clovis Lukunku |

Skribent hos ksdh.dk og mangeårig AGF-fan, Clovis Lukunku, vil i ny og næ udkomme med holdningsbaserede artikler og debatindlæg om AGF-relaterede emner her på siden. I denne omgang vurderer han chancerne for en top 6-placering. Læs med og kom gerne med dit eget syn på sagerne.

AGF har spillet 17 runder af sæsonen 2022/23, hvor klubben ligger på en nuværende 8. plads med to point op til den vigtige top-6. Sæsonen startede ellers godt for De Hviie, hvor man efter seks runder lå nummer 2 i Superligaen á point med Silkeborg, som førte ligaen på daværende tidspunkt, men så begyndte det resultatmæssigt at gå lidt i stå for klubben fra Fredensvang.

Efter sejren på MCH Arena mod FCM, tabte holdet de næste tre kampe til AC Horsens, FC Nordsjælland og Silkeborg, og præstationerne lod meget tilbage at ønske. Modstanderne var ganske enkelt bedre end AGF i mange af spillets facetter.  

Den 17. september spillede AGF mod AaB hjemme, hvor man kom tilbage på sejrssporet efter en dårlig periode, hvilket var yderst vigtigt, da man efter AaB-kampen så ind i en periode med svære kampe. Først FCK ude, så FCM hjemme, FCN ude og BIF hjemme, inden man skulle spille mod Lyngby BK. AGF spillede rent faktisk gode kampe mod FCK og FCM, men måtte alligevel se sig slået med 1-0 i begge tilfælde. Det viser, at AGF er svære at spille imod, men scoringsproblemerne er vigtige at få adresseret.

Scoringsproblemerne skal løses

Herefter resterede de sidste tre kampe i efteråret, hvor man kun fik scoret to mål inden vinterpausen. AGF er det hold, der scorer tredjefærrest mål indtil videre i denne sæson. Det er kun blevet til 19 mål, hvor det er Patrick Mortensen, der har scoret ni af dem. Omvendt har AGF det tredjebedste forsvar, hvor man kun har indkasseret 18 mål imod.  

AGF er rigtige gode på dødbolde, hvor de ofte truer modstanderen, og det har der været flere eksempler på i sæsonen. Holdet er svære at slå, hvilket de få indkasserede mål bekræfter, men spørgsmålet er, om det er nok til at nå top 6 i denne sæson?

Stærk defensiv skal sikre top-6

Jeg tror, at AGF kommer i top-6.

Med de nye kræfter – Bjur, Beijmo og Duelund – har vi forstærket os fint, og med et forsvar, der, som skrevet, er det tredjebedste i ligaen, ser jeg gode chancer for holdet.

Kigger man på de hold, som klubben skal møde, så er det AaB ude, Silkeborg hjemme, Horsens hjemme, Randers ude og OB hjemme. De tre hjemmekampe er mod hold, som AGF skal være i stand til at få gode resultater imod. Man har +1 i målforskel, som også viser, at AGF er i gang med noget positivt, så det skal nok gå. Jeg tror også på, at en angriber som Haugen bliver mere målfarlig til foråret, da vi har set, at han kan lave mål for os, som han gjorde i starten af sæsonen.  

Derudover var det enormt vigtigt, at klubben valgte at takke nej til de mange millioner, der blev budt for Yann Bisseck. Han er en at holdets vigtigste spillere og bliver en af nøglerne til, at AGF ender i det eftertragtede mesterskabsspil.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.