Skip to main content


Foto: Hjørringgaard Photo

Blog: Wake up call i Farum


| Mikkel Gyngstrup | ,

AGF mødte FC Nordsjælland, som de lige havde slået ud af pokalsemifinalen. Det var dog ikke til at se, da dommeren fløjtede kampen af. Et svimlende nederlag på 7-2, med hvad der godt kan kaldes en nedsmeltning af AGF. Mange havde ikke forventet en sejr, men heller ikke et nederlag i den her størrelse, da man skulle tro, at AGF kunne holde præstationerne på et respektabelt niveau. Her er nedslag fra mandagens Superligakamp.

AGF har generelt haft et godt tag på FC Nordsjælland, når Uwe Rösler har stået i spidsen for holdet. Det blev der ændret på denne gang, da man så AGF lukke ydmygende syv (!) mål ind. Det var et kæmpe koncentrationssvigt, som ikke må ske på dette niveau.

Det var som om, at spillerne ikke helt formåede at sætte sig op til kampen, men egentlig bare ventede på slutfløjtet kom. Forsvaret var utroligt ustabilt, da man lukker to mål ind på dødbolde i første halvleg. At man ikke kommer ud til anden halvleg med mere gejst og vilje til at holde dem fra flere mål, er også en skuffelse. De må sikre sig, at det er en engangsforestilling, så man ikke løber ind i endnu en blamage.

FC Nordsjælland spiller mod AGF på Right to Dream Park.
Foto: KSDH.dk

Her er tre nedslag fra kampen, som mange nok bare vil slette fra hukommelsen hurtigst muligt.

Mortensen tager ansvar

Selvom det er svært at finde noget positivt at tage med fra kampen mod FC Nordsjælland, så kan trods vi alt tage målene med – altså dem AGF scorede. Begge mål var scoret af Patrick Mortensen, som pandede dem ind på sin gode gamle goal getter-facon. Det var et flot opspil til begge mål, selvom de ikke gjorde det store for slutresultatet. AGF har i lang tid døjet med at score mål i åbent spil, så det er altid positivt, at det nu er begyndt at lykkedes, så man ikke skal være afhængige af frispark og hjørnespark.

Med de to mål Mortensen pandede ind, indtog han også titlen som topscoreren i Superligaen med 12 mål i denne sæson. Kan man få gang i Patrick, så kan det bestemt hjælpe med at få hevet nogle sejre hjem, da han ved, hvor målet står. Det er forhåbentligt en enlig svale, at man lukker syv mål ind i én kamp og får en nedsmeltning på denne måde, og med hvis man havde leveret den normale stabile defensiv, kunne de to Mortensen-mål have givet point.

Patrick Mortensen retter på sit AGF-anførerbind.
Foto: Matti Kronborg

Stort koncentrationssvigt

Indtil 1-1 målet virkede det hele som en ordinær fodboldkamp, da begge hold viste kvalitet. Det var først da FC Nordsjælland kom foran meget kort tid efter Mortensens mål, at det hele så ud til at kollapse.

Det var et usædvanligt ustabilt forsvar, der gav alt for mange chancer væk og ikke fik lukket ned for FC Nordsjællands angreb. Midtbanen var heller ikke til stede, da de lod alt passere, så det kan man godt sige var et kollektivt kollaps.

Det kan hverken undskyldes af skader, pokalfinalen eller noget helt tredje, da AGF skal kunne begrænse et nederlag til et mere respektabelt resultat. Det må man gå ud fra var en engangsforestilling, og ikke noget man skal gå at være bange for i de resterende kampe af sæsonen.

Tværtimod bør det store nederlag give motivation til at give den en skalle i de kommende Superligakampe for at vise, at dette var en fadæse af rang.

Foto: Kronborgfotos

Balancen før Pokalfinalen

Det er stensikkert, at hele truppen tænker på den kommende Pokalfinale, så der er naturligvis ingen, der vil risikere at blive skadet op til den. Derfor skal de dog stadig spille fodbold, dels for konkurrencens skyld, men også for selvtilliden. Går man ind til pokalfinalen med tre nederlag, med denne indsats, så kan man godt frygte stemningen i omklædningsrummet.

Man må gå ud fra, at spillerne er lige så sultne, for at vise at det var en enlig svale. Nu skal der opbygges momentum – først mod FCK og så mod FCN igen. Det bliver ikke let, men nu handler det især om præstationerne frem for pointene, og med to gode præstationer før pokalfinalen, vil holdet uanset hvad, stå med gode muligheder mod SIF den 9. maj.

AGF-holdet jubler i Farum.
Foto: Kronborgfotos

Næste kamp er mod FC København, der spilles i Parken. Den spilles søndag den 28. april, klokken 18.00. Det kan forhåbentligt være kampen, hvor AGF finder formen igen og som minimum viser større styrke i defensiven.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle