Foto: Matti Kronborg

Blog: Tre nedslag efter remisen i Brøndby


| Mikkel Gyngstrup | ,

AGF sparkede bolden i gang i det altid intense rivalopgør. Det første af tre, inden årsskiftet. Det var en kamp, hvor begge havde én halvleg. Brøndby var bedst i første, mens GF var bedst i anden. Her er tre nedslag fra dysten.

Efter 1-1 resultatet, der sikrer AGF et fortsat fempointsforspring ned til ligaens 7. plads, har jeg her tre nedslag efter den spændende kamp.

Mikael Anderson jagter bolden
Foto: Matti Kronborg

Stabil pointhøst trods udfordringer

Man kan nok ikke undgå at være enig i, at spillet har været for ringe.

AGF har sjældent formået at spille 90 gode minutter i denne sæson, og nogle gange har det endda haltet bare at spille 45 gode.

Men ser man bort fra det, og kun kigger på pointhøsten, så har det faktisk været okay tilfredsstillende. De sidste fem kampe har vi hentet otte point. Spillet uafgjort med nogle af de bedste hold i Danmark lige nu, samt hentet point mod to top-seks bejlere. Nemlig Randers og Lyngby. Det må man sige er godkendt med den trup, som AGF besidder for nuværende.

At hente et point ude mod Brøndby med en tynd bænk grundet skader og sygdom, samt faktisk at have muligheden for at hente tre point er bestemt noget, som Uwe kan klappe sig selv på skulderen for – sammen med spillerne selvfølgelig.

Nu skal der bare hentes tre point mod Viborg på Legendernes Dag, så ser muligheden for top seks rigtig fornuftig ud, og vi kan begynde at fokusere på at lukke hullet op til 3. pladsen.

Tobias Bech i fart med bolden.
Foto Kronborgfotos

Young guns skyder med skarpt

Til anden halvlegs begyndelse kom det måske varmeste navn på banen inden for AGF-talent regi. Nemlig Jacob Andersen.

Om det var Jacob, der ændrede kampen, eller om det bare var AGF, der begyndte at spille bold, vil jeg ikke gøre mig klog på. Uanset hvad, så havde han en nær fejlfri præstation og leverede det, der bestemt kunne forventes, når man får en halvleg på Brøndby Stadion i den alder.

Den  unge Mathias Sauer fik også nogle minutter, dog ikke nok til at gøre et rigtigt væsen af sig grundet de meget få minutter, og GF var gået ind i deres ‘spark alt væk’ spillestil.

Men det er godt at se, at Uwe tør spille med de unge talenter, der står og banker på til Superligaen, selvom man måske godt kunne tænke sig at se lidt mere til Sauer for eksempel.

Mathias Sauer og Jacob Andersen jubler over Sauers mål mod Ishøj. 2. november 2023.
Foto: Matti Kronborg

Verdensklasse fremmøde

Igen må man have kæmpe respekt for de fremmødte AGF fans, der havde taget turen til Brøndby, om de så var boende på Sjælland, eller havde taget turen over lille- og store bælt.

Alle der mødte op hjalp til at bære holdet frem, både da AGF var bagud 1-0, og specielt da Mortensen sparkede bolden i målet til 1-1. En præstation på lægterne, der igen lagde op til tre point, som spillerne med garanti også satte pris på.

Det viste desuden igen, at den aarhusianske fanskare bare bliver ved med at udvikle sig, uanset hvordan holdet spiller. Noget der på sigt kan komme til at konkurrere med dem, der bliver set som de største – altså Brøndby og FCK.

Tifo med teksten "Kom så de hviie!" forud for kamp mod Brøndby IF på Ceres Park. 17. september 2023
Foto: Matti Kronborg

Nu venter Viborg FF på Ceres Park, en hjemmekamp, hvor AGF hylder alle legenderne med Lars Lundkvist som hovedpersonen denne gang. Kampen fløjtes i gang søndag klokken 20. En kamp der kan give AGF et stort skridt mod top seks samt give spillerne endnu mere selvtillid.

Opfordringen herfra er derfor: Kom på stadion og hjælp holdet med at hente tre point!

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.