Foto: Kronborgfotos

Blog: Tre nedslag efter Løvernes besøg på Ceres Park


| Mikkel Gyngstrup | ,

AGF tog imod FCK på Ceres Park – en kamp som mange nok havde frygtet grundet vores dårlige stime, og at FCK normalt er stærke offensivt. Dog fightede vi et 1-1 resultat hjem efter at have ført langt hen i kampen.

Det var langt hen ad vejen en kamp, hvor FCK havde spillet og skabte de største chancer, men vi i perioder sad på spillet og skabte et par mindre chancer.

Det var en indsats, som man bestemt må gå ud fra, at Uwe er tilfreds med langt hen ad vejen. Her er tre nedslag efter opgøret.

Stærk holdpræstation

AGF spillede en ganske fin kamp, hvis man sammenligner den med de mange forrige kampe mod for eksempel Randers. Præstationen var mere jævn og stabil indtil det 75. minut, kort efter Janni Serra scorede sit første mål for De Hviee, som forhåbentlig er det første af mange. Efter føringsmålet så man desværre den samme tendens med at falde tilbage og være en skydeskive for modstanderholdet. Dog er det forventeligt, når man spiller mod et hold som FCK, der kan stille med mere eller mindre samme styrke hele kampen igennem. Det gik desværre også galt kort før tid, da de får scoret det udlignende mål.

Specielt forsvaret fungerede godt. de virkede afstemt og sikre i deres beslutninger. Mats Knoester havde måske sin bedste kamp i den hvide trøje indtil videre. Hollænderen minimerede de fejl, han har begået lidt for ofte i de øvrige kampe. Tingager og Mølgaard spillede igen bare op til den sædvanlige klasse, som vi har vænnet os til.

Selvom vi ikke skabte meget i forhold til skud på mål, så var det en god kamp offensivt, da vi formåede at spille os til nogle halve chancer, som enten førte et skud eller et hjørnespark med sig og dermed mulighed for at skabe noget pres på københavnernes forsvar. Noget vi har manglet de sidste par kampe.

Denne gang havde vi kynismen, som vi har manglet gennem hele sæsonen. Vi scorede nemlig på det ene skud, vi havde på mål, som Janni Serra stod for.

Stemningstribunen viste igen verdensklasse

Det var endnu en festlig oplevelse på Ceres Park, der havde sit højdepunkt, da der stod 1-0 på skærmen. Et utroligt højt bundniveau, og et utroligt højt topniveau på tribunen.

Fankulturen i Aarhus, og såmænd også i resten af Danmark, er i en kraftig udvikling som bestemt klæder ligaen og i særdeleshed Aarhus.

De forskellige fangrupper, der altid sørger for god stemning, har virkelig taget det til et andet niveau, som nu er begyndt lige så stille at kunne hamle op med de store som Brøndby og København. Med udsolgte, eller tæt på udsolgte, udebaneafsnit til hver udekamp, som tit bliver udvidet for at kunne huse de mange GF’ere, er det noget SFA og Nysir kan være stolte af.

Der blev igen sat varme på lægterne med en god håndfuld pyroteknik, der nok vil resultere i, at DBU sender en bøde i AGF’s retning, som nok ikke er lille, efter vi fornylig fik en stor bøde, for det samme mod FCM.

De penge, der bliver ofret på bøder relateret til pyroteknik begynder at løbe op i store beløb efterhånden.

Man kan stille spørgsmålet, om det er det hele værd? Det skaber omtale og eksponering, da man kort efter kan se videoer blive delt på diverse sociale medier – både i Danmark og i udlandet, og så skaber det en fantastisk kulisse for dem, der er på stadion.

Det der taler imod, er naturligvis at det er penge der måske kunne have gået til noget andet, som klubben selv var herre over.

Pyroteknik på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

Målmandskonkurrencen er fortsat åben

Jesper Hansen fik den fjerde Superligakamp i indeværende sæson, mens Bailey Peacock-Farrell har stået i de resterende seks kampe.

Men nu er Bailey karantænefri igen efter sit røde kort mod Brøndby og blev holdt på bænken mod FCK, da Uwe mente, at han var i bedre kampform, og at FCK ville være en lidt for hård genstart for den nordirske målmand.

Det stiller også et spørgsmål om, hvem der skal stå i de næste mange kampe, da Hansen er en målmand som ville være fast mand i start-11’eren i mange danske klubber, mens der er stort potentiale i Bailey, der har alderen til at kunne have mange gode år i AGF.

Selvom Jesper Hansen er en fantastisk målmand og langt fra har spillet sig selv af holdet, så har han heller ikke det samme niveau, som han havde, da han ankom og ikke har så mange fantomredninger, som han har tryllet frem de sidste mange år.

Dog har Bailey også lavet store fejl i to kampe i streg, som bestemt ikke sælger ham selv godt. Ser man bort fra de to fejl, som alle har lavet før i øvrigt, så har han haft mange fantomredninger allerede i den her sæson.

Bailey er fast mand på det nordirske landshold og har af den grund også en kvalitet, der ikke skal bedømmes ud fra to dårlige kampe, men derimod kun burde bedømmes når sæsonen sluttes af medmindre fejlene bliver for store og sker for ofte.

Bailey Peacock-Farrell i kamp.
Foto: Kronborgfotos

Næste kamp er mod Lyngby på udebane den 22. Oktober, klokken 14.00. Det kan blive et gensyn til Bailey på målmandsposten, samt en vigtig kamp i vores jagt på top seks.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.