Skip to main content


Foto: Kronborgfotos

Blog: Transfervinduet der bekræftede ambitionerne


| Mikkel Gyngstrup | ,

Transfervinduet er ofte det, som kan definere en sæson. Kommer man ud forstærket eller svækket? Det er der mange forskellige meninger om, men man kan ikke sige, at dette transfervindue har været en skuffelse. Der er blevet solgt, eller udlejet, de spillere som var langt fra spilletid, samt købt erstatninger dertil. Specielt erstatningerne er nogle, som kan ligge tæt på et 12-tal. 

Transfervinduet er nu officielt ovre, i alle verdens lande. Man formåede at holde på alle større profiler samt tilføje endnu flere til truppen. Det er svært at bevare fødderne solidt plantet på jorden, men hvordan stiller det AGF i den kommende tid?

Stig Inge Bjørnebye går med solbriller på.
Foto: Kronborgfotos

Bænken blev stærkere

Selvom AGF er kommet ud til den nye sæson med 200 kilometer i timen, så har der altid været en frygt, for hvad der ville ske, hvis vi blev ramt af en skade. Den centrale midtbane så nemlig meget tynd ud med kun Frederik Brandhof, Nicolai Poulsen og Mads Emil Madsen. Det problem er så løst, da den nye Kristian Arnstad forstærker bredden, hvis ikke også startopstillingen. Det er blot en af mange transfers, som har bidraget til bredden.

Stig Inge Bjørnebye har haft et af sine bedste transfervinduer på papiret i sin tid hos AGF, hvis ikke den bedste. Man har handlet proaktivt samt undgået de paniske handler kort før lukketid. Med tilgange af Kristian Arnstad, Leopold Wahlstedt, Aksel Halsgaard, Henrik Dalsgaard, Richmond Gyamfi, Yossouph Badji og Max Power, så har man virkelig fået sat ekstra bredde på truppen, hvis uheldet skulle være ude, eller en af de faste startere får brug for en pause.

Fodbolden bliver selvfølgelig spillet på græsbanen, så den praktiske del af dette transfervindue har vi stadig til gode at se, men lovende ser det ud.

Det er dog kun tiden der vil vise, om AGF endelig har fået en god nok bredde, så man kan kæmpe med, hvor det er sjovt. Det har været hæmskoen de andre år, da en skade kunne betyde, at Uwe var tvunget til formationskifte. Umiddelbart ser det godt ud, da man også får Mikkel Duelund tilbage inden længe, så alle pladser er forholdsvist godt dækket ind.

Badji sidder i AGF-trøje.
Foto: AGF.dk

Alle profiler blev i klubben

Det kan være svært at holde et overblik, over hvad der kommer ind og ud af klubben. Der har dog ikke været den store rokade, hvad angår profilerne, såsom Gift Links, Mads Emil Madsen eller Mikael Anderson. Det var dog nervepirrende, da rygterne var mange, omkring at Anderson måske skulle til Belgien eller Tyrkiet, men det skete heldigvis ikke.

Det, at man formåede at beholde de spillere, som har spillet sammen i flere sæsoner, kan være guld værd. Det er nemlig noget af det, man kan se på den måde, AGF er kommet buldrende. Alt spiller på et højere niveau, som forhåbentligt kan fortsætte, nu hvor det faktisk er den samme trup, som spiller sammen, bare tilføjet lidt kvalitet udefra.

Potentialet til at dette kan blive en sæson, som mange vil huske, er stor. Det kræver bare, at man vedligeholder den gejst og sult, som florerer på Fredensvang og Ceres Park.

Mikael Anderson kaster sig flyvende på knæene, og Frederik Tingager, Tobias Bech og Eric Kahl gør ham selskab i en fejring af endnu en AGF-scoring på Ceres Park.
Foto: Matti Kronborg

For at se de nytilkommende spillere, kan du enten se med på TV eller komme på stadion, når AGF tager imod SIF, søndag den 15. september.

Det er et topbrag, hvor AGF potentielt kan spille sig på en førsteplads. Her skal Röslers mandskab bevise, at den gode start ikke har været en døgnflue.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle