Foto: Matti Kronborg

Blog: Sådan slår vi Lyngby på søndag


| Mikkel Gyngstrup | ,

AGF rejser til Lyngby den 22. oktober og spiller en tidlig eftermiddagskamp i en duel mod holdet, som sidder på den forjættede sjetteplads. En sand sekspointskamp, der skal vise, om AGF har kvaliteterne til at spille med i den sjove ende af Superligaen.

Superligaen genoptages endelig, men hvad skal der til for, at vi kan slå de kongeblå spillere, som er inde i en meget god stime, hvis man ser bort fra deres 5-0 nederlag mod SIF? Her er et par bud på vejen til tre point.

Spillet skal poleres

Både AGF og Lyngby har ikke scoret specielt mange mål – Lyngby har scoret 13, GF har scoret 12.

Hvis Lyngby rammer dagen, kan de dog godt være meget målfarlige, særligt på dødbolde. Det kræver, at AGF’s forsvar skal være på toppen igennem hele kampen, så offensiven kan spille mere frit og ubekymret, så det er muligt for spillere som Anderson, Beijmo og Bech at løbe i dybden og spille mere frit uden at være bekymret for, at Lyngbys kontraer kan føre til mål.

AGF må satse i offensiven og på dødbolde, da det kan være den nemmeste måde for AGF at tage en sejr med hjem til Aarhus. Derudover skal AGF vær klar på det pres, som Lyngby stensikkert kommer til at sætte på os i perioder af kampen.

Lyngby spiller meget direkte, og hvis modstanderne tillader det, kan de også spille hurtigt, da de har nogle spillere, som godt kan finde ud af at flytte bolden hurtigt. Derfor må Uwe sørge for, at der er en spiller eller to, der hele tiden sørger for, at Lyngby ikke får lov til at få et godt flow i kampen og kan være med til at skabe en kamp, hvor det er AGF der styrer spillet.

Det skal gøres via et højt pres og en god indsats af en mand som Poulsen, som skal sætte sig igennem på midten med sine velkendte dyder.

AGF's offensive trio, Tobias Bech, Mikael Anderson og Patrick Mortensen, fejrer en scoring.
Foto: Matti Kronborg

Altid tætte kampe mod Lyngby

Historisk set har der været en del tætte kampe mod Lyngby. Kampene er ofte afgjort med ét eller to-målsføringer. Dog har der været kampe med storsejre til begge hold. Største AGF sejr over Lyngby lyder på 7-0 tilbage i 2001. Lyngbys største sejr mod AGF lyder på 3-7 på Ceres Park helt tilbage i 1993. AGF have en kynisme i angrebet og forsvaret, så resultatet forhåbentligt kan falde i GF’s favør, og måske tage et stort resultat med hjem tim Aarhus.

Det er blevet til 24 sejre, 15 uafgjorte og 17 nederlag, så med et lille overtag må AGF være favoritter vurderet på de individuelle kampe.

Mikael Anderson ser fokuseret ud mod Lyngby, d. 27. august 2023
Foto: Matti Kronborg

 Hvem skal Uwe være opmærksom på?

Lyngby har helt sikkert spillere, som godt kunne begå sig i større klubber i Superligaen, men hvem kan være kampafgørende mod AGF?

Andri Gudjohnsen kan bestemt være en spiller, som Uwe skal holde øje med og forberede sig på at få lukket ned. Han har været brandvarm i sæsonstarten med fire mål i syv kampe.

Derudover har de også en dygtig midtbanespiller i Tochi Chukwuani, som har en fornem teknik og nemt kan servicere Gudjohnsen eller Gytkjær i angrebet.

I forsvaret har de også en spiller, som kan være målfarlig, specielt på dødbolde. Det er nemlig Magnus Jensen, som Lyngby hentede fra AC Horsens. Han viste i forrige sæson, at han godt ved, hvor målet står, hvis der bliver slået et indlæg, han kan komme til.

Lyngby har derfor en spiller fra hver kæde, der kan være en trussel for AGF.

Uwe Rösler (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Der er hermed lagt op til en seks pointskamp, der nemt kan være sæsondefinerende for begge hold, som stensikkert kommer til udtryk på banen i form af massere af fight og ærgerrighed.

Det er den 22. oktober klokken 14 på Lyngby Stadion – lad os så komme tilbage i top seks, mine damer og herrer!

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.