Foto: Kronborgfotos

Blog: Kæmpe sejr i Parken giver tro på mere


| Mikkel Gyngstrup | ,

AGF sluttede efteråret med en storslået sejr i ny-klassikeren mod FCK i Parken. Men hvad kan man så egentlig tage med fra sådan en herrefight? Her får du tre nedslag fra opgøret, som fik de flestes puls til at stige.

FCK – AGF. En kamp, hvor de fleste nok havde forberedt sig på at minimere skaderne. I stedet blev det til en 2-0 føring i første halvleg, trods et par store chancer til modstanderen. Der var drama, offside-scoring og gensyn til savnede spillere.

Her er der tre udvalgte punkter man kan tage med fra det dramatiske opgør.

Foto: Kronborgfotos

AGF var kyniske

Offensiven har fået meget røg i dette efterår. Man kan ikke sige, det er gået godt med at skabe chancer, og offensiven har tit været mangelfuld af mange årsager.

Dog viste AGF som hold en kynisme, man ikke har set længe. Kyniske i forsvaret og angrebet. Det tog kun to hjørnespark for at score to mål, noget der tit plejer at være længere tid i mellem for De Hviie.

Det var lige det, der skulle til – specielt når man spiller i Parken, hvor chancerne som regel er få.

Efter 2-0 målet så man AGF blive presset i bund og var nærmest definitionen på et skydetelt. Selvom det krævede lidt held, så gik man til pause med en 2-0 føring.

Den første af slagsen for AGF i Parken i hele 25 år, hvor den bedste danske rækker har heddet Superligaen.

Det var ingen køn kamp, og hele anden halvleg var det FCK, der stod for boldbesiddelsen og skuddene.

Kampen efter 2-0 målet, gik hovedsageligt ud på at forsvare føringen hjem til slutfløjt. Det lykkedes, og specielt den garvede Frederik Tingager fik lov at vise sine kvaliteter frem – både offensivt og defensivt.

Frederik Tingager header og scorer mod FCK.

Det må lune for trænerstaben at vide, at man har en stærk base at arbejde ud fra.

Ligger lunt i svinget

AGF var så godt som sikre på at overvintre inden for top seks’ varme vægge, allerede før kampen blev fløjtet i gang. Det var bare, hvilken plads det skulle blive.

Chip og Chap, eller Frederik Tingager og Nicolai Poulsen sørgede for, at det skulle blive en fjerdeplads.

Med kun fem point op til top tre kan AGF gå ind i et spændende forår. Noget, der nærmest kan flytte tankerne tilbage til det forrige forår.

Med en overvægt af bund-seks hold, hvoraf det kun er FCM og SIF, der er i top seks, kan AGF godt forvente at hente en god pose point, man kan tage med ind i Mesterskabsspillet – forhåbentligt.

Sådan som efteråret begyndte, var mange nok bange for, at det ville blive et hårdt og svært år bare for at opnå top seks-målet. Selvom det ikke har været kønt, har Uwe og spillerne virkelig overrasket med pointhøsten. Fem point mod BIF, FCN og FCK – alle udebanekampe.

Det er noget, der virkelig skal sættes pris på og glæde sig over for truppen og dem omkring.

Uwe Rösler med opadvendte tomler efter sejr over FCK.
Foto: Kronborgfotos

Selvtillidsboost til pokalen

Selvom AGF var ubesejret i seks kampe før sejren over FCK, så må denne sejr give dem et noget stort rygstød frem mod at komme et skridt tættere på pokalen. Vestegnsholdet har været inde i en god stime og ligger på nuværende tidspunkt på en andenplads i Superligaen, så det er ingen nem kamp. En kamp som sikkert ikke bliver afgjort i det første opgør, men nok en situation hvor den skal afgøres på Brøndby Stadion. En svær opgave, der kræver en mandfolke-præstation af AGF.

AGF er ubesejret mod de sjællandske hold i deres seneste møder. Uafgjort i både Farum og Brøndby, så ingen dårlig statistik at have, hvis Aarhus drager afsted med en sejr i første kamp. Det ville være den første semifinale for Uwe Rösler, og den første siden AGF opnåede to semifinalepladser i træk under David Nielsen.

Skulle AGF trække det længste strå, ville en potentiel semifinale modstander være enten Fredericia eller Lyngby. Altså to hold som på papiret skulle være ganske overskuelige at slå for en plads i finalen.

Yann Bisseck forsøger at slå et indlæg, imens Brøndby-spilleren Martin Gammelby forsøger at blokere indlægget
Foto: Matti Kronborg

Der går lang tid, før Superligaen igen sparkes i gang. Dog kan Aarhus se frem til to kæmpe kampe i pokalen mod Brøndby IF. Den første af to kampe bliver spillet torsdag den 7. december klokken 18.00 i Smilets By.

Returkampen finder sted på Brøndby Stadion tre dage efter – søndag den 10. december klokken 15.30.

Pokalen er vigtig i AGF, og derfor er vores opfordring selvfølgelig, at man møder op – både ude og hjemme og synger gutterne frem til en plads i semifinalen!

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.