Foto: Matti Kronborg

Blog: Hvad skal lykkes for AGF i provinsklassikeren?


| Clovis Lukunku | ,

AGF kommer fra et pinligt nederlag hjemme til FC Midtjylland med to mand i overtal. Nu på søndag spilles der en stor og historisk kamp mod striberne fra Fyn om vigtige tre point, hvor AGF kan sikre top 6. Hvad skal lykkes for at hente sejren?

Det bliver et hævntørstigt AGF-hold, der møder OB på søndag efter den fiasko vi var vidne til mod FCM.

Det har indtil videre været skuffende i foråret for AGF, så nu trænger vi til en ordentlig præstation og en sejr. Desværre har vi set, at det med at lave mål i åbent spil stadigvæk er noget, vi slider utroligt meget med. Der er også noget med nogle spillere, som spiller meget under niveau, men det skal jeg nok komme mere ind på i det følgende.

Uwe Rösler, AGFs cheftræner
Foto: Matti Kronborg

De bærende kræfter skal højne niveauet

Vi har set i de to kampe, at de største profiler ikke rammer det niveau, vi ved, de kan ramme. Jeg kigger på spillere som Duelund, Tobias Bech, Links, Mads Emil Madsen, Serra og Mortensen. Selvom sidstnævnte har to mål på straffe, så synes jeg ikke, at der er nok udvikling i det offensive, og det skal være bedre på søndag, for vi er selvfølgelig et bedre hold end OB, og vi er et bedre hold end Vejle, men nu handler det om at vise, hvorfor vi snakker om, at AGF er bedre end de to hold.

Mortensen og Bech fejrer Paddys straffesparksscoring mod FCM, 25. februar 2024
Foto: Matti Kronborg

Vi skal op og ramme et niveau, hvor spillerne virkelig kan være det bekendt over for sig selv og over for os fans. I forhold til at lave mål, så bliver jeg nød til at pointere, at Mikael Anderson er en dygtig spiller. Ingen tvivl om det, men han brænder for mange chancer. Der skal arbejdes med skarpheden foran kassen. Hvis han havde scoret på en af de chancer, han havde, så vandt vi nemt kampen mod FCM, så der skal trænes afslutninger.

Mikael Anderson driver bolden frem.
Foto: Kronborgfotos

Så mere kontinuitet og skarphed foran målet skal til, for at vi tager 3 point søndag og i de kommende kampe i Superligaen.

Et modigt AGF-hold på søndag

Der skal være mod og mere kreativitet for AGF søndag. Vi skal undgå at spille for simpelt. Det vil sige, at vi spiller med lange bolde, hvor vi kun lægger op til duel. Det skal vi undgå på søndag, og så forsøge at være mere modige og ambitiøse i spillet, når vi gerne vil angribe OB.

OB får held til at læse os, hvis vi kun spiller med lange bolde, så vi skal udvikle vores spil meget mere, end hvad vi har været i stand til.

Spil hurtigere med bolden og få skilt OB ad. Mikkel Duelund var for langsom til at slippe bolden i slutminutterne, og så løb FCM ned og scorede.

Mikkel Duelund i aktion for AGF på Ceres Park med en hvid mur af AGF fans i ryggen.
Foto: Matti Kronborg

Så der skal vi være hurtigere i boldomgang, for OB’s defensiv er absolut til at tale med, så det skal vi forstå at iscenesætte. Får vi ikke gjort de her ting, og spiller vi langsomt, jamen så frygter jeg, at vi endnu engang sætter point til.

Lad os lige steppe op på alle måder – spille, som vi gjorde i 1. halvleg mod FCM – og tage de tre point søndag på hjemmebanen!

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.