Skip to main content


Stig Inge Bjørnebye (Foto: Matti Kronborg)

Blog: Hvad skal der ske for AGF i transfervinduet?


| Clovis Lukunku | ,

AGF sluttede en ellers lang og hård sæson på en flot 3. plads, hvor man igen sikre sig europæisk fodbold til næste sæson. Hvad vil det betyde for klubben i forhold til at tiltrække nye kræfter på holdet til næste sæson? Hvad vil der ske med det nuværende hold i pausen? Læs med om hvad jeg tænker der skal ske for AGF her i sommerpausen.  

AGF har vundet bronze for anden gang på tre år. Klubben skal ud til at tage revanche i europæisk fodbold efter nogle forfærdelige optrædener ude i Europa. Hvis man skal minimum i top seks næste sæson skal der forstærkninger til holdet.  

Gode nyheder 

De gode nyheder er, at der er sket en yderligere forlængelse af Mikkel Duelunds leje i AGF, så han spiller også i klubben i næste sæson, hvilket er godt, for han har været med til at gøre offensiven hos AGF meget bedre siden han kom til i januar måned. Og så har vi hentet Michael Akoto, som har været i Dynamo Dresden og har spillet i 2 og 3. Bundesliga. Det der er med ham er, at han skal spille forskellige steder på banen. Han kan spille som defensiv midtbane, centralback og højreback. Her får holdet en fleksibilitet, hvor en som Nicolaj Poulsen skulle gå i stykker, eller hvis Mølgaard skulle blive skadet.  

Et salg af Bisseck 

Der kommer til at være et salg af Bisseck. Det har AGF-direktøren Jacob Nielsen været ude at erkende. Nu er det bare vigtigt, at man får gode penge for et salg af Bisseck, som man kan bruge penge til at forstærke holdet på andre positioner på banen. Thomas Kristiansen bliver en del af forsvaret, som skal erstatte Bisseck, når TK kommer tilbage fra skade.  

Yann Bisseck jubler efter sejr i Randers.
Foto: Matti Kronborg

Kvalitet skal hentes til holdet og bænken 

Jeg mener, at hvis AGF skal blive bedre frem mod den nye sæson, så skal der mere kvalitet ind i truppen. Der er ingen tvivl om, at kvaliteten er der med de elleve startere. Jeg synes, at kampen i Parken viser, at AGF har et godt hold, som er svære for alle andre hold i Superligaen med de 11 startere, men kvaliteten falder med det vi skifter ind, for på bænken er der spillere, som ikke er gode nok til det klubben og Rüsler vil. Vi så selv, at da vi skiftede Haugen og Brandhof, så dalede det for holdet, mens FCK skiftede Daramy og Roony ind, og det tror jeg er en afgørende ting for, at vi endte med at tabe kampen til sidste.  

En spiller som Beijmo skal man se om man kan få hentet permanent, for ham og Mølgaard presser hinanden til at blive bedre. Han er rigtig god til at lave de offensive løb på højresiden og slår gode indlæg. Han er god til at tage sig af sin direkte modstander, og så er han på et hold, der fungerer under en vanvittig mentalitet.  

Den er måske lidt svær, men hvis man kan så skal man også se om han kan få Jelle Duin til at skrive permanent kontrakt med AGF, så vi køber ham fri fra AZ. Det er ikke meget man ser til ham pga. skade, men det han viser er målnæse. Det er på mange måder befriende at se en 9’er laver mål på trods de få kampe han har spillet.  

Jelle Duin dribler med bolden (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Jeg har to navne, som jeg tror vil gøre bredden bedre i AGF. En mand som Allan Souza, som rykkede ned med AaB vil med sine tekniske kvaliteter kunne bruges som venstrekant, hvor han kan slå indlæg med sit venstreben, og han kan spille som højre kant, hvor han kan trække ind til sit venstre ben og afslutte. Det vil også give et mere offensivt udtryk, hvis AGF skal angribe, så kan man sætte ham ind fra bænken.  

Til angrebet skal der også ske en fornyelse, og her kigger jeg på en Tobias Bech, som nu spiller i Ingolstadt, og han er både en kantspiller og angriber. Vi har brug for flere, der kan lave mål. Det er svært at sige om han for det meste bliver brugt som kant eller angriber, men han er noteret for 9 mål i 22 kampe for Ingolstadt.  

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle