Foto: Kronborgfotos

Blog: Flere negativer end positiver at tage med fra JYSK ParkDe fleste kan se, at AGF’s offensiv har haltet lidt, hvad angår mål i åbent spil. Det kom dog til en ende, da Felix Beijmo sørgede for at bryde den dårlige stime. Det var en kamp som gik meget frem og tilbage, men mest i Silkeborgs favør, dog var det bestemt en kamp, som Uwe Rösler kan være stolt af. Det var en ny trup, med mange nye ansigtet i start-11’eren. Her er nedslagspunkter fra mandagens opgør på JYSK Park.

Der blev endelig prikket hul på bylden, da begge AGF-scoringer kom i åbent spil mandag aften i Silkeborg. Det var længe undervejs, men nu kan man bare håbe, at man kan bygge videre på netop det.

AGF spillede en hæderlig kamp, der var præget af et reservespækket hold, da man havde bænket en god del af de almindelige ansigter i start-11’eren.

Med et gensyn til Mats Knoester kan man tro, at han også vil få en rolle i returopgøret, når AGF møder FCN i pokalturneringen.

Her er tre nedslagspunkter fra den uafgjorte kamp i Silkeborg.

AGF-fans synger på JYSK Park.
Foto: KSDH.dk

Kampene inden den store kamp

Selvom det aldrig bliver et officielt standpunkt, at man går all in på pokalen, så kan man godt ane en snært af det. Nu resterer kun én kamp, der nu skal afgøre, om AGF skal til Parken den 9. maj. Det afspejlede startopstillingen mandag aften da også, hvor der var mange overraskelser.

Topscoreren Patrick Mortensen var nemlig byttet ud med nyindkøbte Tobias Bach. Selvfølgelig havde Mortensen også spillet 90 minutter i Farum, men når man går længere ned af holdkortet, så kommer der et lille mønster. Nemlig at der er en ny mand i hver række. Det blev til den første start for Magnus Knudsen, såvel som vi så Mats Knoester i startopstillingen.

Man kunne fra kampens start se, at det var et hold, der manglede relationer på banen, da det ikke altid var lige sammenhængende. Specielt de første 20-30 minutter, hvor Silkeborg kom frem til tre meget gode chancer, hvor af én af dem sneg sig i mål. Efter den første halve time begyndte de at finde hinanden, hvilket også betød, at AGF kunne gå til pause med 1-1 på mål af Felix Beijmo. Helt ind til føringsmålet, som Beijmo også stod bag, var AGF gode til at spille sig ud af Silkeborgs pres.

Felix Beijmo jubler efter scoring mod Silkeborg If.
Foto: Kronborgfotos

Endnu et offer for skadeshelvedet

Selvom udgangspunktet nok var at komme fra Silkeborg uden skader, så måtte Felix Beijmo en tur i græsset. Det skete efter en klumset tackling fra en silkeborgenser, der medførte at Beijmo måtte bæres fra banen. Det forværrer kun AGF’s skadesituation, der efterhånden tæller en god håndfuld nøglespillere.

Det er heldigvis blevet meldt ud, at det ikke er en korsbåndsskade eller noget lignende, men kun et bone-bruise. Den samme omgang, som Mads Emil Madsen og Mats Knoester har været igennem. Han misser dermed kampen mod FCM og returopgøret i pokalen, men altså ingen langtidsskade.

Man kan godt begynde at undre sig, om der er en speciel grund, til at så mange AGF’ere må sidde ude med en skade. Mange er begyndt at komme retur, men Tobias Mølgaard, Kevin Yakob og Benjamin Hvidt mangler fortsat.

Felix Bejmo og holdet jubler efter scoring mod SIF.
Foto: Kronborgfotos

Det kan naturligvis bare være rent uheld, men en anden årsag kan være, at Uwe Rösler kører sine spillere for hårdt til træning? Måske er tyskerens tilgang simpelthen for stressende for spillernes fysik?

Minutter til reserverne

Af positiver må vi sige, at det var godt, at få givet minutter til dem, der normalt ikke vader i dem. Det kan specielt gavne spillet, så spillerne ikke har så stor tilvænningstid, når de endelig rører græstæppet. Med et rimeligt tætpakket kampprogram, kan rotationer være med til at holde skadesrisikoen nede.

Det betød også, at den unge Julius Beck fik lov til at få godt og vel 20 minutter, hvor han desuden spillede en helt udmærket kamp. Man kan sikkert godt regne med, at han kan komme i kamp imod FCM og måske endda i pokalturneringen, hvis nødvendigt.

Jacob Andersen og Michael Akoto fik også minutter. To spillere, som helt bestemt har mulighed for at få masser af spilletid de næste par uger. Specielt en spiller som Jacob Andersen kan blive vigtig, da han altid er garant for en masse fight og energi. Noget som tit kan gøre forskellen i en pokalturnering, når alle andre begynder at blive trætte.

Derudover var det spændende at se Tobias Bach på toppen, selvom det ikke blev den sjoveste kamp for ham, da han måtte løbe mange meter uden bold.

Julius Beck med bolden
Foto: Kronborgfotos

Næste Superligakamp spilles på Ceres Park, hvor AGF tager imod FC Midtjylland, den 7. april, klokken 18. Det er den sidste Superligakamp, inden den igen står på pokalturnering. Mon ikke, vi igen får en del rotationer i startelleveren, når Uwe Rösler præsentere sine udvalgte til det opgør? Ingen tvivl om, at hovedfokus er på den 10. pokal.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.