Foto: Matti Kronborg

Blog: Fanfesten fortsætter i foråret


| Clovis Lukunku |

Vi bliver mange på stadion i aften, når Randers FC kommer på besøg på Ceres Park. Den positive udvikling på den aarhusianske fanscene fortsætter i denne sæson. Og det er der flere gode grunde til.

Opbakningen i hele grundspillet har ikke været til at tage fejl af. Især på hjemmebane har det været klasse at være vidne til. Der har været over 10.000 tilskuere til alle hjemmekampe i 3F Superligaen i denne sæson, hvilket er rekord.

De sidste fire hjemmekampe inden den lange vinterpause var på imponerende vis også udsolgt, og det viser en stor tilknytning til byens hold. I Aarhus dyrker man en fælles passion for det at være AGF-fan.

De første fem kampe i 2023 er også blevet afviklet med flotte tal på tribunen. De tre hjemmekampe er således blevet overværet af 36.000 tilskuere, og det er til trods for den kulde og de halvdårlige faciliteter, der er på det nuværende stadion. I aften gør vi det igen – med et udvidet stemningsafsnit og lokalopgør i vente, får vi over 12.000 på lægterne til årets først slutspilskamp.

Det er faktisk sjældent, at der kommer så mange mod Randers, men denne gang har kampen en særlig betydning, idet jagten på medaljer sættes ind. Dette forår skal sende et signal om, at vi hører til i toppen af dansk fodbold. Og det bakker Aarhus op om.

Imponerende tilskuertal

Tilskuergennemsnittet ligger indtil videre på 13.547 på Ceres Park. Det er omkring 37 procent flere end i sidste sæson. Det er det højeste tilskuersnit for AGF på Ceres Park i tre årtier. Både ude og hjemme har 255.000 tilskuere set os på de forskellige stadions i Superligaen. Sammenlignet med sidste sæson, så er det her en stigning på 27,5 procent i denne sæson.

Så hvad kommer stigningen af?

Sportslige præstationer spiller ind, men der er også andre faktorer at se mod.

Coronaepidemien skabte en sult for at komme ud og opleve noget hos alle, der sad buret inde derhjemme i isolation. EM-slutrunden i 2021 skabte også en fodboldfolkefest, der har åbnet øjnene for mange om at det er sjovt at tage på stadion. Og så er der generelt positive takter i- og omkring klubben, der har skabt en stærk økonomi og tydelige planer for fremtiden.

Derudover har vi en række hårdtarbejdende frivillige kræfter i fanfraktionerne, som stiller op, forbereder og afvikler kampene på tribunerne. Slagsange, tifoer, fest og farver kommer ikke af sig selv, og man må takke Samlet for Aarhus for deres store indsats på det stemningsskabende afsnit.

Alt dette gør, at vi står stærkt. Og nu kan vi se frem til en række fede kampe med håbet og troen på medaljer.


Ovenstående er et blog-/debatindlæg. KSDH.dk redaktionen deler ikke nødvendigvis skribentens holdninger, og vi står ikke på mål for fakta eller påstande som skribenten fremfører i sit indlæg.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.