Foto: Kronborgfotos

Blog: Evaluering af sæsonstarten – kan vi være tilfredse?


| Clovis Lukunku | ,

Der er spillet fire kampe i Superligaen, hvor holdet har syv point plus to europæiske kampe mod Club Brugge. Hvordan skal sæsonstarten evalueres? Hvilke spillere kan vi forvente vil tage et skridt op til det næste niveau? Her er nogle bud.

Det er blevet til en sejr, to uafgjorte og en sejr i Superligaen, mens vi slap hæderligt fra dobbeltopgøret mod Brugge med et samlet 3-1 nederlag. Men kan vi være tilfredse? Og hvad skal forbedres?

Tobias Mølgaard lægger an til skud i en kamp mellem AGF og Silkeborg.
Foto: Matti Kronborg

En acceptabel sæsonstart 

Jeg synes egentlig, at holdet er godt nok til at duellere om medaljer igen i år. AGF leverer det, man forventer indtil videre med undtagelse af Silkeborg-kampen i søndags, hvor man i slutningen af kampen sløser meget ved at indkassere to mål, hvor man ser ud til at tabe kampen, men får på kontroversielt vis reddet et point hjem.  

Man har slået de to oprykkere Vejle og Hvidovre, hvor man har været bedst i kampene imod de to hold. Jeg synes ikke, man kan sige noget til, at det er fortjente sejre mod de to svageste hold i Superligaen.

Når jeg kigger på de stærkere hold, vi har mødt indtil nu, så er det Nordsjælland og Club Brugge, som vi har været oppe at slås med.

Hvis vi starter med udekampen i Brugge i anden kvalifikationsrunde af Conference League, så kommer det næppe som et chok, at vi møder et hold, der er flere niveauer over AGF.

Tempoet var højere, og man fik ikke testet Brugges målmand, og målene som Brugge scorede kunne godt undgås, men de var bare hurtigere opfattende i forhold til AGF-spillerne. Så havde man et svært udgangspunkt inden returkampen.  

Foto: Kronborgfotos

Hjemmekampen mod FCN i de første 10-15 minutter af kampen starter AGF rigtig godt. Man er faktisk spillemæssigt bedst, og så mener jeg Anderson skulle have haft bragt holdet foran, og så kunne det være en anden kamp.

Sådan som kampen skred frem, så blev Farum-klubben bedre, og fejlene begyndte at indfinde sig hos AGF-spillerne, og i anden halvleg spiller FCN god fodbold og straffer os med de små hurtige spillere.

Man skal huske, at FC Nordsjælland har slået de øvrige hold i top seks fra sidste sæson. De slog Viborg, os, Brøndby og Randers, så der er ingen grund til at male fanden på væggen. Mange slår sig hårdt på FCN.  

AGF-holdet i klynge på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

Så er der returkampen, hvor man kunne spille mere frit, fordi man fra den første kamp var bagud 0-3, men der går man op og laver et aggressivt pres og powerplay på Brugge. AGF får scoret hurtigt og kommer på 1-0. Generelt leverede de en god indsats og røg ud af Conference League med æren i behold. Det er ikke en skam at tabe samlet 1-3 til Club Brugge. Trods exit, så vinder man stadig en kamp mod en klub som Brugge, og det giver lidt til kofficientpoint.  

Generelt har kampene været gode for AGF med masser af gode tendenser. Vi mangler bare at afgøre kampene, sådan at modstanderen ikke får snerten af at kunne komme tilbage i kampene, som nævnt med Silkeborg-kampen.  

Profiler skal løfte niveauet 

AGF har mange gode spillere. Der er nogle spillere, som skal have tiden til at indfinde sig på holdet, og her tænker jeg på TK og Janni Serra. TK skal være den, der kan udfylde det, som Bisseck har efterladt, og han skal selvfølgelig have støtte til det, for det bliver en proces.

Janni er den angriber, der skal gribe chancen, når Mortensen ikke er på banen. At brænde straffe kan ske, men det mere det her med, at han kan give AGF andre facetter at spille på i forhold til Mortensen.

Janni er mere teknisk og har mere fart, og det skal vi have sat mere i scene, synes jeg. Men for de to spillere skal blive en succes her, så skal de have tiden til det.  

Janni Serra sparker straffespark for AGF mod Silkeborg og brænder.
Foto: Matti Kronborg

Dem jeg forventer løfter niveauet nu her de centrale midtbanefolk, som skal bidrage mere til scoringer, som vi så i foråret i sidste sæson.

Jeg har set glimter af, hvad Mads Emil Madsen kan, men jeg savner at se ham ramme et niveau man ved han kan.

Han skal være mere spillestyrende for AGF, når han skal distribuere med bolde. Mikkel Duelund har selvfølgelig noget fra det personlige i og med han er blevet far, så det spiller også ind, men han rammer heller ikke helt sit niveau.

Han må godt gå mere på mål og sparke fra distancen, som han på fornemste vis gjorde op i Randers i marts måned. Gift Links skal se om han kan få mere kvalitet i indlæggene fx, det har svigtet lidt, synes jeg. Han er megagod til at udfordre sin mand, så skal der arbejdes med det sidste. 

Alt i alt ser det ganske fornuftigt ud, og jeg tror på, at AGF kan kæmpe med om medaljer igen i år. Nu skal der bare bygges på. 

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.