Foto: Kronborgfotos

Blog: En tam fornøjelse i Farum gav alligevel et par positive tegn


| Mikkel Gyngstrup | ,

Der var egentlig lagt op til et ordentlig brag om femtepladsen. En kamp man måske havde ønsket var mere intens og velspillet. Det blev i stedet en noget ujævn præstation, som forblev målløs. Her er tre nedslag efter søndagens begivenheder.

AGF ligger sikkert og lunt på sjettepladsen i dette års Superliga. Dog kunne femtepladsen være indtaget, hvis bare de modigste helte fra byen havde taget tre point med til Aarhus i søndags. Noget som mange AGF’ere havde set frem til – og nogle endda forventet – ville ske på kunstgræsset. Det blev i stedet en kedelig affære, som aldrig blev til den kamp, man måske havde håbet at få at se.

0-0-resultatet holder AGF på sjettepladsen, indtil den sidste Superligakamp i efteråret bliver fløjtet i gang mod FCK. Her er tre nedslag fra Nordsjælland.

Mr. Cleansheet med endnu en stærk præstation

Det har ikke været nogen skjult debat om, hvad man synes om AGF’s nuværende keepersituation. Jesper Hansen eller Bailey Peacock-Farrell?

Jesper Hansen har måske igen fået gjort arbejdet sværere for sin tyske træner, Uwe Rösler. Han leverede nemlig endnu en kamp, hvor man havde svært ved at se, at han skulle være AGF’s reservekeeper. Han tilføjede endnu et cleansheet til sit CV og holdt sikkert FCN’s skud udenfor målet. Det var bestemt en kamp, hvor man ikke kunne sige, at han er blevet gammel eller for langsom endnu, og han fik vist, at han altså stadig kan være en habil keeper på topniveau.

Det er anden kamp i træk, at han holder cleansheet på trods af, at mange har været nervøse, da han ikke har den samme kampform, som han havde forrige sæson. Det kan blive spændende, om han bliver bænket til foråret også, hvis han får kampen mod FCK og tilføjer endnu et cleansheet.

Det er længe siden, AGF har haft en så heftig konkurrence på lige den plads, og det kan gavne holdet meget, hvis man kan have to skarpe målmænd. Specielt hvis AGF når langt i Pokalen.

Jesper Hansen iført en særlig 127 clean sheets trøje på Viborg Stadion.
Jesper Hansen – Superligaens Clean Sheet Konge (Foto: Matti Kronborg)

Troen på medaljer

Selvom spillet ikke har været flot og flydende, så har AGF hentet en masse point, som særligt er grundet AGF’s ubesejrede stime på seks kampe. Det svingende spil kan forhåbentlig skyldes de mange skader, der specielt er på midtbanen. Med en decimeret midtbane, der har de yderste mandater inde og dække for spillerne, der er ude med diverse skader, er det nu alligevel lykkes at holde sig fint kørende. Heldigvis fik Mads Emil Madsen igen lov til at sparke til bold i Superliga-regi, hvor man kan håbe, at han nu endegyldigt er tilbage i truppen.

AGF har sikret en vinter i top seks. Men hvad skal man håbe på, når de varmere aftener ruller over Danmark?

AGF har et forholdsvist overskueligt kamp program i foråret, som gerne skulle sikre en plads i top seks, når rækken bliver delt i to. Dog er der endnu et muligt mål for de hviie tropper – medaljer.

Sidste sæson havde AGF et fremragende forår, hvor man til tider var det bedste hold i Danmark – målt på point. Kan Uwe & co. Finde samme form og give Aarhus endnu en vidunderlig afslutning på sæsonen samt give det nuværende Ceres Park endnu et sæt medaljer at gå på pension med?

Samtidig er drømmene om en pokal stadig levende, hvis AGF besejrer ærkerivalerne Brøndby i kvartfinalen. Så al negativiteten omkring manglende kreativtiet og underholdning er faktisk mulig at konvertere til en storslået sæson – hvis man da har de optimistiske briller på.

Foto: Kronborgfotos

24.000 eller 30.000?

I søndags fik man igen at se de mange AGF-fans dominere på stadion – denne gang var det Right to Dream Park, som blev overdøvet af “Jyllands Hovedstad” og alle de andre klassikere.

Og så åbnes diskussionen jo automatisk: Skal der være flere tilskuere på det nye stadion i Kongelunden, når vi igen og igen ser så mange bakke op om De Hviie?

Det er tidligere i november blevet gjort offentligt, at Aalborg nu også har planer om at få et nyt stadion, samt et sportsområde. Lidt ligesom Aarhus har fået. Dog er der én ting der har startet lidt diskussion, blandt andet i mellem AaB’s og AGF’s fans – Tilskuerpladser. AGF har et højere tilskuersnit end AaB har, og derfor også større sandsynlighed for at sælge ud. Specielt når tilskuerne ikke skal fryse, selv når det er på den anden side af 15 grader.

Det kan der være mange svar på, og det er for den sags skyld også tidligt i processen, så mon ikke der bliver skruet ned. Men skal AGF have et større stadion? Både for egne tilskuere, hvis man får flere kampe som sæsonafslutningen mod Brøndby og kan sælge fuldstændig ud og dermed skabe en voldsom atmosfære. En anden pointe kunne være at AGF ville have mulighed for at lægge stadion til større landskampe, finaler og så videre.

Grafisk illustration af AGF's nye stadion
AGF’s nye stadion skal stå klar i 2026 (Grafisk illustration: Team Zaha Hadid)

Med alt det sagt, så sparkes der gang i bolden igen den 3. december klokken 18. Det sker i København og kan være en uhyre vigtig kamp for distanceringen til syvendepladsen – og mulighed for en fjerdeplads, hvis alt går vel.

Så enten se med på TV3+, eller tag til Parken for at synge holdet frem mod en sejr.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.