Skip to main content


Foto: Kronborgfotos

Blog: Den hvide fodboldhær må lade batterierne op i landskampspausen


| Clovis Lukunku | ,

Nu er der landsholdsfodbold på menuen, og det er jo som regel en kedelig affære som AGF-fan. Men når nu der ikke er det store at følge med i på banerne, hvad skal vi AGF-fans så bruge tid på, og hvordan lader vi batterierne op til de sidste kampe i efteråret? 

Det er hårdt med en weekend uden AGF på programmet. Man sætter jo pris på den her sammenhørighed, der er i klubben med god opbakning og fællesskab. Vi kan glæde os over, at Danmark er klar til EM i 2024 i Tyskland efter i fredags, men ellers så har det været udfordrende at få tiden til at gå uden Superliga-bold.

Foto: Kronborgfotos

Lyset i mørket

Når AGF ikke skal i aktion grundet landskampspausen, så kan man som GF-fan bruge tid på at følge med i, hvordan de nuværende og tidligere spillere i klubben gør det.

På Danmarks U21-hold spiller brandvarme Tobias Bech, mens TK, som skiftede til Udinese i sommer også holder sig til. På det tyske U21-landshold kan man følge Bissecks udvikling, efter han forlod AGF til fordel for Inter, og på det islandske landshold spiller Mikael Anderson. Hvis man går længere ned på U-holdene finder man også Sauer, Andersen med flere.

Mathias Sauer og Jacob Andersen jubler over Sauers mål mod Ishøj. 2. november 2023.
Foto: Matti Kronborg

Det kan godt være, at det ikke giver noget specielt for os fans i forhold til at komme på stadion og synge holdet frem mod tre point, men ved at følge med i landsholdspræstationerne, så ved man, at spillerne, som præsenterer i AGF lige nu, stadig holder sig i form ved at spille for deres nationer med håb om, at de kommer fra en succesoplevelse med hvert sit landshold i bagagen, så det smitter af i AGF.

Og denne gang kan vi jo glæde os over, at folk ikke er blevet skadede, mens Bech har bombet videre i landsholdsregi! Dog er det bekymrende, at Anderson stadig døjer med hovedet, mens Peacock-Farrell også er ude.

AGF holdfoto 2023
Foto: AGF.dk

Lad op til kommende storkampe

Der resterer fire kampe tilbage for efterårssæsonen.

Tre udekampe på Sjælland, mens den eneste hjemmekamp er i det første opgør mod Brøndby i pokalen.

Kigger man på, hvem vi møder i de fire kampe, så er det i hvert fald to klubber med kanon opbakning, som plejer at møde talstærkt op og skabe en stemning på internationalt niveau.

AGF-fans fyrer den på lægterne.
Foto: Kronborgfotos

Så lige nu tænker jeg, at man skal glæde sig til alle fire kampe, men man skal også hvile stemmerne indtil kampdagene, hvor vi skal dominere tribunerne. Man skal melde sig til de kampe, man kan komme til, så vi kan bakke holdet maksimalt op og være en del af den aarhusianske fodboldhær.

Masser at glæde sig til

Hvis vi kigger i Superligaen, så er Superligaen nærmest allerede brækket over i top 6 og bund 6 længe før de 22 runder, og AGF har tre point op til 4. pladsen, og seks point op til 2. pladsen. Det siger alt om, at det er gået hen og blevet tæt i toppen. En sejr over FCN vil bringe medaljehåbet tilbage til Aarhus.

AGF har haft skader især på midtbanen, hvor Mads Emil Madsen har været savnet, og Mikkel Anderson var ude senest mod Viborg. Man må håbe, at begge spillere er klar på søndag i Farum.

Mads Emil Madsen jubler på Ceres Park.
(Foto: Kronborgfotos)

Vi kommer til at få svar på, om AGF kan udfordre de bedste om medaljer igen i år, når vi møder to klubber, der offentligt tør at melde ud, at de vil blive mestre, så det skal man også glæde sig til.

Når Superligaen går på hæld gælder det Oddset Pokalen mod Brøndby. Vi skal slå formstærke BIF over to kampe.

Kampe mod De Gule er altid specielle, og det bliver nærmest magisk, fordi både AGF og Brøndby har stået i de her afgørende opgør så mange gør før – senest i bronzekampen i sommer.

Så der er rigeligt at se frem til efter en lille “landsholdsrestitution” – Den 26. november venter FCN i Farum. Let’s go, Aarhus!”

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle