Skip to main content

Blog: 3 nedslag fra kongekampen i Kongens Lyngby

| Mikkel Gyngstrup | ,

AGF fik hul på bylden og scorede to mål for første gang siden kampen mod Hvidovre. En sejr som bestemt faldt på et godt tidspunkt, efter de glippede tre point mod FCK.

De Hviie viste, at de kunne kontrollere kampe og spille dynamisk, når det kræves. Det var selvfølgelig en kamp, som AGF skulle vinde, specielt med faren for at blive fanget i den nederste halvdel af Superligaen i tankerne.

Det løste Uwe og spillerne godt – her er tre nedslag fra opgøret.

Tobias Bech tiljubles af AGF-fans.

Taktisk genialitet

Starten på kampen var lidt langsom fra AGF’s side, de formåede ikke rigtigt at spille sig ud af Lyngbys pres, og derfor sjældent kom over midterlinjen. Det var først halvvejs inde i første halvleg at der begyndte at ske noget. Det var nemlig efter Uwe gik fra sin 3-4-3 formation, over til en 3-5-2.

AGF kæmpede lidt med at komme ud af presset, da Lyngbys 10’er var svær at få dækket ordentligt af, og det var netop ændringen til 3-5-2 formationen, der gjorde at det var muligt at sætte en mand på ham.

Det gjorde det muligt for AGF at spille sig udenom presset og stable flere angreb på benene. Det bar frugt, da Tobias Bech scorede det første mål i det 36. minut. Et hovedstød som selv Mortensen ville være stolt af at heade ind.

Det tog heller ikke lang tid for Bech at få bolden i mål igen, da han scorede kort inde i anden halvlegs begyndelse, nemlig i det 51. minut, efter et afrettet indlæg af Kahl.

Uwe fastholdt 3-5-2 formationen resten af kampen og fik fuldstændig lukket ned for Lyngbys offensiv.

De skabte nemlig kun én afslutning, hvor Bailey Peacock-Farrell skulle på arbejde.

I denne kamp viste Uwe, at han var i stand til at ændre kampen uden at skulle lave udskiftninger, nemlig bare ved en simpel formationsændring. Det er også stærkt at se, at spillerne er i stand til at ændre tilgang til kampen med kort varsel.

Det er noget, de bestemt kan tage videre til resten af sæsonens kampe.

Uwe Rösler klapper efter slutfløjt.

En selvtillidsfuld præstation

Da de første 25 minutter var spillet, og AGF fik spillet sig ud af Lyngbys pres, så blomstrede De Hviee.

Det blev til en meget sikker kamp, hvor man sjældent sad med følelsen af, at det kunne gå galt, endda også efter 1-0 målet.

Tendensen til at pakke sig og overlade spillet til modstanderne virkede ikke til at være til stede. Man så nemlig det modsatte kampbillede i deres seneste kamp, da spillerne pakkede sig efter det tidlige 1-0 mål i hjemmekampen mod FCK. Dette var en kamp, hvor man kunne genkende det AGF hold, som man så i foråret.

Der var flere spillere, der virkelig tog ansvar. Én af dem var selvfølgelig den dobbelte målscorer, Tobias Bech.

Han viste endelig noget af det, som man havde set frem til, da han skiftede til AGF i sommer.

Efter formation skiftede til 3-5-2, blev han meget mere synlig i kampbilledet, som til sidst udmøntede sig i de to mål.

Det samme kan man sige om den også nytilkomne AGF’er, Mats Knoester. Han er begyndt at finde formen og falde til efter en lidt sløj sæsonstart. Han viste gode takter mod FCK i forrige runde og fortsatte dem i Lyngby, selvom der er et stykke til ham, han overtog pladsen for. Det var nemlig også ham der lagde bolden videre til Kahl, som slog indlægget til 2-0 målet. Selvom han ikke får en assist eller bliver bemærket i statistikken for det, så er det præcist det, han skal tage med videre.

Mikael Anderson havde også en kamp, han kunne være stolt af, selvom han ikke kom på måltavlen. Han assisterede Bech til kampens første mål og skabte bare en del problemer for Lyngby. Han positionerede sig godt og skabte som altid chancer for både sig selv og sine medspillere.

Udsigt til distancering

Med rundens resultater kan AGF nu distancere sig og lægge afstand til syvendepladsen. Med sejren er vi nu to point foran Lyngby og tre point foran Randers, som vi møder mandag den 30. oktober.

Hiver AGF tre point hjem mod Randers og går kampen mellem Lyngby og Midtjylland ud uden en vinder, vil vi have 4 point til syvendepladsen og seks til ottendepladsen.

At kunne få lagt afstand til syvendepladsen kan gøre, at AGF vil spille mere bekymringsfrit, og vi vil måske få et mere aggressivt AGF-hold at se. Så vi i stedet kan blive det hold, der minder mere, om det man så i slutspillet, hvor det var meget få kampe, der endte med mindre end to scorede mål.

Et selvtillidsboost kan på alle måder være sundt, specielt for at glemme den ringe sæsonstart pointmæssigt.

Hvis alt flasker sig, kan AGF finde sig i en position, hvor de igen kan være med til at kæmpe om fjerdepladsen.

Patrick Mortensen og Nicolai Poulsen jubler mod AGF's fans efter scoring,
(Foto: Matti Kronborg)

AGF tager imod Randers klokken 19 på mandag. Altså endnu en mandagskamp… Dog kan det blive det hele værd, hvis De Hviee tager sejren og for alvor skabe ro omkring top seks-drømmen.

Der skal derfor lyde en opfordring herfra til at støtte de aarhusianske drenge på Ceres Park.