Foto: Kronborgfotos

Analyse: En jagt i blinde, kan blive dyr i længden


| Alexander Witved | ,

Hvor havde det været skønt, hvis der havde været fremgang i det AGF-spillerne leverede mandag aften mod FC Nordsjælland.

Havde man nu holdt nullet oven på opgøret i Belgien. Havde offensiven fået scoret, havde Uwe Röslers mandskab nu fået en ordentlig omgang selvtillid!

Desværre var det bare ikke udfaldet. På trods af at Der Uwe efter kampen forsvarede, bakkede op og nærmest fik talt holdet op til at være ligeså gode som gæsterne, der endte med en overbevisende 1-3-sejr.

Uwe Rösler med masser af energi i kamp.
(Foto: Kronborgfotos)

 

Hvad sker der med forsvaret…?

Normalt har Frederik Tingager og Tobias Mølgaard været sikkerheden selv. Fejlene har været minimale og man har sjældent været bekymret. Det har desværre ændret sig.

Mod FCN havde Mølgaard det svært i defensiven over for lynhurtige Ibrahim Osman i højresiden. Her var Osmans hurtighed ofte en stor udfordring for Møllen, der enten blev reddet af Polle eller af Peacock-Farrell i målet.

Ved 1-2-scoringen var det også Mølgaard der havde duellen med Osman, men her viste FCN-fløjen sin klasse og Møllen var chanceløs.

Thomas “TK” Kristensen (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Frem mod FCN-kampen havde Thomas “TK” Kristensen været under heftig beskydning, ikke mindst efter Conference League-kampen torsdag, hvor det meste gik galt!

Om han decideret tog revanche mandag, vil formentlig blive kraftigt diskuteret, men faktum er at han startede fornuftigt ud, vandt et par dueller og havde styr på Benjamin Nygren. Samtidig var han tilmed tæt på at afværge nordsjællændernes første mål; For her uddelte Tingager gaver og pludselig serverede han bolden for fødderne af gæsternes Diomande, som fluks kunne aflevere til Benjamin Nygren og så var der scoret.

Hvad er det der sker? Hvad er det der fremkalder disse personlige fejl, der forplanter sig. Er det virkelig så stor en udfordring at spille bolden op fra forsvaret. Kræver det så meget, kommunikerer man slet ikke?

Den store uddeling af gaver i forsvaret, fortsatte efter pausen, hvor der efter en time igen skete besynderlige ting.

Nu var det TKs tur, for en ganske simpel aflevering fra Gift Links i det 60. minut, valgte TK upresset at spille ind i det centrale forsvar. Perfekt aflevering til Osman der dog kun ramte stolpen.

For det er bekymrende, at der tilsyneladende mod Nordsjælland i forsvaret, manglede alt fra sidste sæson. Det simple spil blev overkompliceret og trygheden var væk og det kostede meget.

Mr. Clean Sheet på bænken

De fleste AGF-fans fik sig en gedigen overraskelse, da startopstillingen til kampen dukkede op.

Bailey Peacock-Farrell i kamp.
Foto: Kronborgfotos

Jesper Hansen var bænket og nordirske Bailey Peacock-Farrell var ny mand mellem stængerne. Han kom til klubben for én uge siden!

Det store spørgsmål der fulgte med, var naturligvis om det var det rigtige at gøre og om det rent faktisk havde indflydelse på spillet?

Én kamp er på ingen måde nok til. på nogen måde at analysere en keeper, der til trods for at han tre gange måtte hente bolden ud af netmaskerne, faktisk tog hvad han skulle og så alligevel; For havde Jesper Hansen måske reageret anderledes hvis han stod, er også de rene gætterier, men faktum er at især 1-2-målet kunne han måske have gjort mere…

Uwe Rösler har allerede gjort det klart, at han står de kommende kampe og om han så rent faktisk er førstevalget må tiden vise.

Jovist er Mr. Clean Sheet 38 år, men at han ligefrem skulle have spillet sig af, oven på sidste sæsons præstationer, er godt nok en kontant udmelding.

Nordireren stod ofte langt ude af målet, en moderne sweeper-keeper som det kaldes i nutidens fodboldsprog og så er han pænt høj. Derudover har han et godt spark!

Om det så rent faktisk det der kom til udtryk ved de mange defensive gaver, må komme nordireren til gode.

Men ingen tvivl om at fokus på nordireren vil være intenst de kommende kampe.

Hvornår kommer forløsningen…

Nej hvor startede De Hviiie godt ud mod FCN! De første 20 minutter, sad man vitterligt bare og ventede. Mikael Andersson var i hopla,  Mikkel Duelund driblede, Felix Beijmo var med fremme på fløjen og Gift Links forsøgte sig!

Mikkel Duelund dribler med bolden overfor Silkeborg-spiller, mens Eric Kahl ser til i baggrunden.
Mikkel Duelund med bolden i en kamp mellem AGF og Silkeborg på Ceres Park (Foto: Matti Kronborg)

Men målet kom ikke. En efterhånden dejá vù-artig historie om AGF. Man savner simpelthen nogle idéer hos AGFerne, når modstanderen afventer og står kompakt.

Anderssons fremragende udfordring i venstre siden, rykket ind i banen og gode forsøg, som Andreas Hansen hos gæsterne smukt afværgede, indikerede at noget kunne ske – det skete bare ikke!

For Duen dribler meget, stopper op og dribler igen, det førte bare intet med sig. Det er så pænt og finurligt at se på, men man savnede en plan. Hvem gør hvad? Hvordan åbner man op?

En god afslutning blev det til, men ellers var det bare driblinger. Læg dertil at Duelund jo ikke er hurtig og derfor ikke kunne med Kian Hansen og Jensen-Abbew i Nordsjælland-forsvaret.

Links havde også en afslutning der blev pareret i forsvaret og Beijmo havde en god aflevering til forreste stolpe, men ingen AGF’er!

Hvad er så anfører Paddys opgave? Han var fuldstændig anonym. Løb en masse, men hurtig har han aldrig været og derfor var han overhovedet ikke en fare for gæsterne.

Hvorfor var det ikke ham der lå og var opspilsstationen og dermed fik sprængt forsvaret, for så ville Duelunds driblinger give mening!

En anden komplet usynlig spiller, Mads Emil Madsen, havde en god aflevering i første halvleg, der splittede forsvaret og sendte Andersson afsted. Den tog FCN-keeperen som han skulle.

Men man savner forløsningen, planen og et visuelt billede fra AGFerne af, hvad der foregår på træningsbanen. For det ser godt ud  foran publikum, med alle berøringerne, men det giver ikke point og det rykker intet i tabellen!

En jagt i blinde

Fra det 20.minut, som KSDH.dks chefredaktør Jonas Roulund nævnte det fra pressepladserne, var det groft sagt slut…

AGF trak sig tilbage. Et hovedstød fra Tingager, langt over mål var faktisk hvad de hvidklædte præsterede – udover Polles mål.

Men alt andet forsvandt og anden halvleg var i perioder panisk, ja en jagt i blinde.

Tobias Bech i AGF-trøjen.
Foto: AGF.dk

Både Tobias Bech og Janni Serra kom ind i offensiven, men her var det reelt kun Bech der for alvor viste noget.

Straks efter han kom ind, havde han en kapabel afslutning, men man kan dertil lægge en vunden nærkamp med Nuamah og et dejligt arbejdsraseri.

Godt nok forsøgte tyske Serra sig, men faktisk var han stort set anonym. Omvendt fik han absolut INTET at arbejde med.

Tobias Mølgaard havde faktisk et forsøg, eller rettere et indlæg som blev rettet af i forsvaret og som kunne have været guf for en boksspiller og en anden indskifter, Eric Kahl havde en kongeafslutning, som Andreas Hansen tog sig af.

Patrick Mortensen havde på dette tidspunkt været blind passager. Første halvleg er tidligere beskrevet og i anden halvleg, var et hovedstød og et straffespark var hvad han præsterede og det er godt nok skræmmende, hvis dette alligevel er nok til at være førstevalget.

For han viser intet. Opspilsstationen blev som sagt aldrig benyttet og modstanderen virkede overhovedet ikke bekymret.

At Adam Daghim slet ikke kom på banen, men at Peter Bjur fik spilletid, kan bagefter også virke underligt, især når Rösler taler så positivt om den unge angriber.

Ro på, AGF er lige begyndt

Det var som sagt anden kamp i sæsonen og dermed er der rigt med muligheder for at ændre på det hele.

Få styr på forsvaret og de nye tanker om opspil fra keeperen, så gaverne forsvinder.

Der er også tid nok til at angrebet bliver forløst, men det så ikke godt ud mod FCN…

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.