• Forside
  • AGF Nyheder
  • Analyse: Det er de spillere, vi bukker og nejer for – og så er de forsvundet igen

Gift Links på vej til at sætte Mohammed Daramy af i en kamp mod FCK (Foto: Nicklas Jacobsen / KSDH.dk)

Analyse: Det er de spillere, vi bukker og nejer for – og så er de forsvundet igen


| Alexander Witved | ,

Det har i den grad været en pose blandede bolsjer, når eksempelvis Mads Emil Madsen, Magnus Knudsen, Eric Kahl og Gift Links har været på banen for AGF i den seneste periode. Der er kampene, hvor man tænker, hvad skete der dér og så er de andre kampe…

Det er spillere, som leverer meget blandet. Spillere der, sæsonen er naturligvis ung endnu, stadigvæk mangler at vise det helt afgørende. For når det kører, er det jo en oplevelse, men så kommer de præstationer, hvor man bagefter tænker – hvad skete der lige der?

Lilholt frustreret

Mads Emil Madsen (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Mads Emil Madsen har efterhånden været i AGF noget tid og i forbindelse med hans ankomst var selveste Lars Lilholt, hvis søn privat er venner med Mads Emil Madsen, ude og konstaterer tørt at det var værste han kunne gøre.

For Mads Emil Madsen er en interessant spiller. Teknisk stærk, god til at læse spillet og god til at gøre spillet simpelt. Han fornemmer hvad der skal ske med bolden og formår for det meste at slippe godt af med den.

Det gør at han sammen med Nicolai Poulsen i lange perioder er selvskrevet i den 3-4-3, som AGF jo praktiserer. For mens Polle er oprydderen og slet ikke besidder den teknik og spilforståelse som Mads Emil Madsen gør, så formår at Madsen at tilføre en masse offensivt.

Han er god til at komme i feltet, god til at lægge derude i  mellemrummet mellem midtbane og angreb og være med i opspillet eller bare fordele bolden, simpelt og enkelt – bare se den seneste kamp mod Hvidovre, hvor han havde næstsidste fod på bolden, inden den havnede for fødderne af Paddy…

Alt for anonymt

Når undertegnede roser ham så meget, og reelt beskriver den perfekte makker på den centrale midtbane til Polle, så kan det samtidig ærgre, hvor ofte det egentlig er, at Mads Emil ganske enkelt er usynlig.

Han løber uden tvivl meget, mere end man egentlig forventer, men han er bare alligevel ikke tilstede. I hjemmekampen mod FCN og senesat mod Hvidovre, tog undertegnede sig selv i, at lede efter ham – hvor var han egentlig.

Han skal være meget mere dominerende i kampene. Han skal være styrmanden offensivt på midtbanen, der ser mulighederne og ikke gemmer sig væk. Det er ham der skal gøre en Mikkel Duelund eller Mikael Andersson god, fordi han formår at lægge de afleveringer der gør dem farlige og samtidig også er med i spillet igen bagefter.

Men det er han bare ikke ofte nok. Det betyder også at rigtig meget af spillet kommer til at foregå i luften og det gavner da slet ikke midtbanespilleren.

Træthed præger ham tydeligvis – Knudsen i spil

Når man har fulgt ham på det seneste, har han set rigtig rigtig træt ud. Uden overskud – der er vigtig for hans rolle på midtbanen – og det kunne da helt sikkert også gavne ham, med en pause, for man savner en Mads Emil i topform.

Spilleglæden, udstrålingen, de frække driblinger og de fikse afleveringer, det har der ikke været meget af på det seneste!

Men omvendt kunne det så også betyde at Magnus Knudsen, nordmanden der ikke for alvor har fået slået sit navn fast endnu, kunne få et gennembrud.

Magnus Knudsen til træning på Fredensvang.
Foto: Kronborgfotos

Undertegnede så ham i træningskampen mod FCM, den sidste inden sæsonstarten, hvor han var en fantastisk oplevelse. Hans spilforståelse var unik, hans afleveringer stærke og man sad konstant med en fornemmelse af, at ham der kunne blive guld værd – en fantastisk afløser for Kevin Yakob.

Desværre, har der ikke for alvor været tegn på at det skulle komme i de efterfølgende kampe.

Hvad skal han spille

Jeg har personligt været mega skuffet over de fleste af hans indhop, for hvad er hans rolle – hans placering på banen.

På kanten bliver han simpelthen låst fast og de fleste gange hvor han kommer ind her, forsvinder han simpelthen i en grad, så han formentlig ikke engang behøver klæde om efter sidste dommerfløjt.

Der mangler initiativ, en spiller der viser at han vil være der og en spiller der viser, at han skal være med fra start. Man har vitterligt ikke kunne se, at han var hentet ind som en potentiel afløser for israeleren, for han har ikke vist noget, der gjorde at man tænker, ham der kan tilføre holdet noget.

Målet mod Hvidovre trækker naturligvis op, men man skal huske at det var en kæmpe gave af et formodet bundhold, der tydeligvis ikke snakkede sammen og så kunne nordmanden ledt trille den i mål.

Mod Silkeborg kunne det være interessant, hvis han fik chancen centralt ved siden af Polle.

En kamp, hvor hjemmeholdet kommer til at kæmpe med gæsternes tekniske midtbanespillere om at få styr på midtbanen og hvis det er centralt han ser sig selv være bedst, er dette muligheden for at vise det.

Kvalitet tak!

Det må egentlig være ret nemt at stå over for Eric Kahl eller Gift Links, afhængig af hvem der får chancen fra start, for man ved næsten med sikkerhed hvad man står over for.

Eric Kahl med bolden i favnen (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Spiller løber meget, der tackler okay, spillere der kan meget med bolden – men når det gælder indlæg, så kan de få lov til at lave ligeså mange, de vil; der mangler simpelthen mål for afleveringerne, eller groft sagt kvalitet.

Omvendt er det jo fedt med konkurrencen på deres plads. Fedt at de presser hinanden, men hvor ville det så bare være dejligt, hvis de også udvikler sig og viser, at der er en grund til at AGF tror på dem!

Eric Kahl, hentet ind som afløser for Casper Højer Nielsen i sin tid, men han har aldrig for alvor overbevist defensivt, men eksemplerne er mange (senest mod Hvidore) på hvor ringe defensivt han er. Fysisk var han sat mod Lirim Qamili og det var først da han gik skadet ud, at Kahl kunne tage luft ind.

Jovist, han lægger indimellem nogle gode frispark – der tilmed fører noget med sig – men det skal være mere stabilt. Især defensivt, hvor han spiller en stor rolle.

Det må forventes at han kan sætte sig mere igennem, at han ikke stopper op i sit løb, når han kommer halvvejs ind på modstanderens banehalvdel, simpelthen fordi det ikke virker som om han ved hvad han skal gøre med bolden.

Hypen der ikke passede

Da Links i sin tid blev hentet til AGF, var direktør Jacob Nielsen ude med en hype omkring Links, som sjældent er oplevet i AGF.

Gift Links i kamp i Conference League-kvalifikationen.
Foto: Kronborgfotos

“Han var dyr, men bliver alle pengene værd!”, var en af de gloser som direktøren udtalte og man så frem til at nu skulle sydafrikaneren virkelig vise noget særligt.

Det ser man desværre stadigvæk frem til. Jovist, han er blevet markant bedre end i starten, hvor det i perioder var virkelig ringe og når han så stensikkert har overhalet Kahl, vidner det også om at han som wingback virkelig har taget ejerskab over pladsen, men der savnes stadigvæk noget.

Han har en fantastisk kondi, han har også virkelig udviklet sig fysisk, hans driblinger er også blevet bedre og han laver da også i perioder besnærende ting. Men; fører det noget med sig?

Jeg må være ærlig og sige, at jeg ikke for alvor oplever en Links der viser nok. Det er det afgørende der udelades, det der gør at vi skal falde på halen og bukke os i støvet, det mangler.

Et tophold kræver mere

Mod Silkeborg søndag skal AGF ud og vise, at der er en grund til at projektet om at blive et kontinuerligt tophold er til stede.

Det kræver især, at de spillere som endnu ikke for alvor har fået overbevist om deres kvaliteter, går ind og leverer og det kræver at især wingbackerne får hævet deres bundniveau.

Det kan de også sagtens, for vi har set flere af de ovennævnte spillere gå ud og leverer, men der skal mere til. Mere til at vi tænker, der er noget her.

Noget kunne tyde på at Knudsen og Kahl får chancen fra start, grundet træthed og skader og så vil vi glæde os til at se, at de viser hvorfor det er de passer ind i dette projekt. Vise at de kan mere, end man eksempelvis viste i Hvidovre, for Kahls vedkommende.

Det vil vi glæde os til – for vi tror på det, #ksdh

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.