Skip to main content


Foto: Kronborgfotos

Reportage: Uforløst lørdagsgalop på Ceres Park


| Clovis Lukunku | ,

Der var højt at flyve og dybt at falde i forhold til stemningen i derbyet imod Hestene fra Randers. Der var vilde krammere og eufori med tanke om, at vi skulle ligge nummer 1, og der var masser af eder og forbandelser fra fansene fra stemningstribunen med tanke om tredje kamp i træk uden sejr. 

Jeg har efterhånden vænnet mig til, at jeg simpelthen må tage afsted imod stadion i god tid for at for at finde en plads. Fantastisk vejr med en skøn mulighed for at se AGF overnatte på en førsteplads i Superligaen.

Ved min ankomst til Ceres Park ser jeg mange mennesker, og der må helt sikkert nærme sig udsolgt. Der er lange køer ind til både stemnings- og de øvrige tribuner, og jeg kan høre det summe, når folk snakker om muligheden for førstepladsen, men også fraværet af Links fylder en del hos fansene.

Image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg kommer ind på stadion, og skal have det jeg altid får – nemlig en sprød og dejlig smuk stadionplatte, inden jeg hopper op på øvre på stemningsafsnittet, hvor  der faktisk er godt fyldt op, selvom der er et stykke tid til, at kampen starter. Mange hvide og blåklædte fans har indfundet sig på. Dejligt at se.

Imponerende loyal opbakning trods besværlighederne

Folk er stadig i gang med at tage plads på stadion, og der bliver hentet franske hotdogs, fadøl og sodavand, der skal give flere kræfter til stemmebåndet, når der skal ydes en opbakning til De Hviie, som skal nedlægge de ucharmerende heste fra det kronjyske. Mange plejer at synge, at det er en forstad til Hadsten, men i virkeligheden er det en forstad til Brabrand!

Der kommer en stor opfordring fra capoen, som vil have, at man deltager 100 procent i stemningen. Det starter med, at spillerne er ved at være klar til at løbe ind til opvarmning, og så rejser hele stemningstribunen sig og markerer sig verbalt over for spillerne, som lige skal mærke kærligheden, inden det går løs senere.

– Kæmp nu for hvid og blå!, synges der, mens spillernes værdsætter fansenes tilstedeværelse.

Spillerne synges enkeltvis over for at modtage en hyldest, og så skal folk igen ned og hente øl, inden tiden er kommet til, at vi skal synge en velkendt sang, som man som AGF-fan aldrig bliver træt af – nemlig Malaga. Det ser sgu flot ud med halstørklæder i vejret under sangen. Det er en sang, som giver kuldegysninger, når vi er så mange, der synger med på den.

Så er der indløb. Der piftes og folk rykker den lange finger frem ned imod Randers-spillerne, der betræder banen. Alt det buhråb bliver erstattet med stående klapsalver, da Byens Hold løber ind, imens sangen “De Hvide fra Fredensvang” spilles over højtaleren.

Vi bliver dikteret til at få hænderne op af capoen, og så lægger vi ud med at synge om klubben fra 1880. På min venstre side står jeg med en, der virker meget tændt og mega snaksaglig, og på min højre side står jeg med en, der er lidt mere afdæmpet, men som også er klar til at bidrage til stemningen.

Der er lidt utilfredshed, som jeg kan mærke på fansene, fordi holdet ikke gør det godt, så der kommer mange følelsesudbrud.

– Kom nu for helvede da!

Det viser, at der er lidt frustration at spore, men stemningen er stadig intakt. Der scores, og folk kommer lykkeligt op af sæderne og jubler, imens der uddeles store krammere, og dem jeg står ved omfavner mig, og jeg krammer dem. Fandme et fedt moment, fordi det gør stemningen endnu mere intens.

Volumen er blevet skruet endnu mere op, men så begynder der igen at indsnige sig de negative følelser, fordi holdet laver fejl og der udlignes, og så er der lidt choktilstande på Ceres Park. Heldigvis annulleres målet, og jeg er lettet.

– Vi er satme heldige der!, får jeg sagt til min sidemakker.

Frustrationen breder sig i forbindelse med, at der bliver scoret inden pausen, og så cirka 15 minutter efter pausen kommer vi fans på en prøve, fordi kronjyderne er ved at snyde os på denne solrige lørdag.

På trods af det, fortsætter den imponerende og loyale opbakning, hvor der bliver opfordret til, at folk tager hinanden om skuldrene til sangen:

– Heeeeey heeey Aarhus GF!

Vi laver en interaktion imellem nedre og øvre til sangen klubben fra Fredensvang, og der er volumen imponerende vis stadig høj, og det viser også, at vi ikke mister modet. Mads Emil Madsen bekræfter også bare, at der slet ikke er grund til ikke at tro på sejren, for han gør det til 2-2, og der er knyttede næver, lettede fans, som virkelig har været prøvet under kampen.

Her i slutminutterne er der den her utrygge stemning, for fansene simpelthen er nervøse for en Randers-scoring. Vi prøver at blæse holdet frem imod et angreb, men det ender med en mellemfornøjet uafgjort imod Randers, men opbakningen er sublim.

Blandede reaktioner

På min vej ud af stadion og op ad Stadion Allé er min oplevelse, at folk ikke helt er tilfredse med det ene point og havde set, at det skulle være tre point, men jeg hører også noget vrede rettet imod Uwe Rösler på grund af noget taktisk, som de fleste AGF-fans kender til; De manglende/sene udskiftninger…

Den stemning fortæller mig, at fansene vil have mere, og det skal komme på søndag i Viborg!

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle