Skip to main content

AGF – Vejle Boldklub: Magisk målmandag

| Jonas Roulund |

Ugen skulle startes manér, da De Hviie entrérede hjemmebanen for enden af Stadion Allé til traditionsopgøret mod gæsterne fra Vejle Boldklub. Favoritværdigheden hvilede på hjemmeholdet, solen skinnede – nu manglede bare tre point til at skyde ugen godt i gang.

Det 38. indbyrdes opgør mellem AGF og VB skulle enten give hjemmeholdet et lækkert rygstød op mod toppen, eller sætte gæsternes sæson i gang rent pointmæssigt.

På tribunen var der fint fyldt op, Samlet for Aarhus gik vi i kamp til tonerne af Malaga – og kort før startfløjt fik vi også en Jacob Andersen-forlængelse til sommeren 2028 at se.

Herlige scener – nu skulle der også bare en sejr på kontoen.

Jacob Andersen forlænger til sommeren 2028.

Kampens forløb

Stadionspeakeren havde knap lagt mikrofonen efter sind navneopråb, før han måtte gribe den igen. Der var nemlig scoooooret i Aarhus!

Anderson sendte Links i dybden efter en fin start på kampen, hvor AGF var mest på bolden, og sydafrikaneren svingede elegant sin venstreskøjte og sendte bolden indover. Her stormede Beijmo frem og styrede kuglen sikkert i nettet! 1-0 efter bare fem minutters fodbold!

Felix Beijmo scorer på Ceres Park.

De gode takter fortsatte, og særligt Gift Links og Mikael Anderson boltrede sig mod et famlende Vejle-mandskab, som gang på gang blev overløbet og smed bolde uprovokeret væk. Efter knap 20 minutter slap netop Anderson helt alene igennem, og så lignede det blot en formsag, inden vi kunne poppe champagneflaskerne, men ak… islændingen afsluttede svagt på Vebic i målet. Stadig “kun” 1-0.

Oplæg vil Anderson til gengæld gerne lave, og det var netop, hvad han leverede få minutter senere. Endnu et flot opspil endte med et Anderson-indlæg, som Mortensen fik ram på, men igen var Vebic på plads med en parering. Denne gang var Mads Emil Madsen dog hurtigt over riposten, og så stod der 2-0! Wehuuu!

Mads Emil Madsen fejrer scoring på Ceres Park.

Man sad med en følelse af, at hvert eneste AGF-angreb kunne føre til en scoring i disse minutter, for gæsterne fra ligaens sidsteplads havde bestemt ikke meget kvalitet at byde ind med i løbet af 1. halvleg, og det udnyttede Gift Links så til også at komme på tavlen, da han susede ned ad venstrekanten og kanonerede kuglen i kassen til 3-0. Krisemøde hos VB, fest hos De Hviie. Wauw!

Gift Links jubler efter scoring på Ceres Park.

Selvom festen kørte for fuld skrue, så ville Vejle alligevel også lidt i den modsatte ende, og German Onugkha fik headet en reducering ind på et hjørnespark til 3-1 få minutter senere.

Efter dén omgang kunne man gå noget så sjældent som roligt til pause efter en sand magtdemonstration fra the Craft-cruisers fra Fredensvang.

2. halvleg

Tempoet faldt en del efter pausen, hvor Vejle ikke kunne skabe det vilde, mens AGF gik mere i kontrol-modus.

En, der aldrig står stille, er dog Nicolai Poulsen, og da han første genobrede en bold højt på Vejles banehalvdel, for derefter at lobbe den videre over forsvarslinjen til Tobias Bech, vidste man, at noget godt var i gære. Bech fik lagt bolden af til Beijmo, som sendte den tæt ind under mål, hvor Mikael Anderson fik gjort sin store afbrænder fra 1. halvleg god igen. 4-1 til De Hviie efter en times fodbold!

Mikael Anderson og Patrick Mortensen jubler.

Målet satte gang i energien igen, det summede på stadion, og Bech med flere fik langet det ene langskud afsted efter det andet. Ingen tvivl om, at dette var en særlig mandag for enden af Stadion Allé, og på sådan en dag skulle topscoreren gennem de seneste mange sæsoner – Patrick Mortensen – selvfølgelig også på tavlen. En hjørnesparkskombination endte hos Links, der fandt Mortensen i feltet – bum – 5-1 i Aarhus – en sjældent set scorer – men hvilket syn, det var!

Patrick Mortensen og Nicolai Poulsen jubler.

Indskiftningerne begyndte at sidde løst på begge trænerbænkene, og vi fik både Andersen, Gyamfi og Bach at se de sidste ti minutter, uden at det for alvor gjorde en forskel for kampbilledet: AGF var bare bedst – og det var de fra start til slut i dag. 5-1 og en aktuel fjerdeplads i ligaen er en realitet.

Hvad vi lærte

Målmaskinen er i gang. Om det er Mortensen, Madsen, Bech eller Links – det er lige meget – så længe, de klasker dem i nettet! AGF har nu scoret i de seneste syv kampe i Superligaen, og vi skal tilbage til 2003 for at finde den seneste kamp, hvor De Hviie har scoret tre mål så hurtigt, som det skete i dag! Uwe forløser sine spillere for tiden.

Flere fun facts: Statistik-guruen Benjamin Leander var hurtig til at supplere aftenens fodboldfest med en række fun facts – og fun er de i dag. AGF har nemlig ikke vundet to hjemmekampe i træk med +4 mål siden 1996, og de 13 mål, der er sat ind i de første fem spillerunder er en tangering af den bedste AGF-start på en sæson nogensinde – kun bronzesæsonen 19/20 har budt på lige så mange mål i løbet af de første fem runder. Det tegner lyst for De Hviie.