• Forside
  • AGF Nyheder
  • Zimling efter pokaltriumf: – Tak for den fantastiske opbakning, tillid og kærlighed vi fik at mærke

Foto: Kronborgfotos

Zimling efter pokaltriumf: – Tak for den fantastiske opbakning, tillid og kærlighed vi fik at mærke


| Rasmus Fisker |

I går vandt Niki Zimlings u19 drenge pokaltuneringen på Cepheus Park over Randers Freja. KSDH fik en snak med cheftræneren om oplevelsen umiddelbart efter kampen.

Det blev til en skøn sæsonafslutning for De Hviie talenter, da Callø, Kannegaard og de andre unge fodboldfyre besejrede Randers Freja med 2-1 i den jyske pokalfinale foran et flot præsterende AGF-publikum.

Vi har taget en snak med Niki Zimling om gårsdagens begivenheder.

Massiv opbakning og mod

Niki, hvad er din umiddelbare reaktion på kampen ?

– Kulissen var jo fantastisk. De havde godt varslet, der ville komme fans op, men at det var så massivt var dybt imponerende, siger en glad Zimling til KSDH.dk.

AGF-fans med pyro på Cepheus Park.
Foto: KSDH.dk

Zimling drejede snakken over på spillerne og deres reaktion på banen, i forhold til den massive opbakning.

– Drengene var glade, men også lidt nervøse, og det er ikke noget, du kan træne. Det skal du opleve og gå igennem, før du kan sætte det lidt til side og så være i det, forklarer Zimling, som selv har stået på nogle af Europas største fodboldarenaer som spiller. Han kan derfor nemt sætte sig ind i de unge spilleres reaktioner.

– Jeg synes godt, man kunne se, at der lige var nogle nervøse momenter i kampen, men som tiden gik, fik vi mere styr på det, siger cheftræneren.

Foto: Kronborgfotos

Han opsummerede sine spilleres indsats ved at fastslå, at de leverede en fin indsats over hele linjen.

– Det, jeg sagde til drengene inden kampen var, at de skulle spille med mod, og det gjorde de, forklarer Niki Zimling.

En interessant observation var, at Jonathan Hutters ikke stod kampen i går, selvom han har været en stor del af U19-holdets sæson. Men det var der en klar årsag til.

– Han har nået aldersgrænsen. Han er nu det, man kalder tredjeårs U20-spiller. Det er også derfor, vi har satset på at spille Marius van der Raad de sidste kampe, og han gør det virkelig godt i dag, siger cheftræneren.

Young guns vil fremad

Cheftræneren var også tilfreds med at se sit hold forsvarer med ære i eget felt, og så var han tilfreds med overtalsspillet.

Her viste blandt andet førsteholds-aktuelle Luka Callø gode eksempler på netop dette.

U19 spiller et system, hvor deres centerbacks har lov til at gå med frem for netop at skabe overtalssituationer.

Luka Callø driver bolden frem.
Foto: Kronborgfotos

Vi spurgte fra KSDH indtil den meget offensive forsvarspiller.

– Stopperne har i princippet lov til at gå med frem, alt det de vil. Luka har før spillet 6’er på midtbanen, hvor han godt kan finde ud af at begå sig. Det er klart, at når man har ham, så skal han også have lov til at gå lidt mere med frem end Kannegaard skal, forklarer Niki Zimling.

Mikkel Kannegaard har nu også en rigtig fin pasningsfod, som han også fik vist et par gange i løbet af kampen op gennem banen.

Taknemmelige spillere

Hvordan tog spillerne overordnet imod den gode opbakning, de fik fra tribunen?

– De nød det til fulde efter kampen. Det var også det, jeg sagde til dem, husk nu at nyd det her øjeblik, for det er ikke noget, man skal tage for givet og det er ikke noget, der bare kommer, siger Niki Zimling, som også følte en trang til at sende lidt kærlighed afsted imod de fremmødte AGF-fans.

– Der er ikke mange klubber i Danmark, der kan præsterer at møde så talstærkt op og med så stor en opbakning til en U19 pokalfinale. Spillerne var meget taknemmelige, og det er jeg i øvrigt også. Tak for den fantastiske opbakning, tillid og kærlighed vi fik at mærke, siger 39-årige Niki Zimling.

Foto: Kronborgfotos

Fremtiden er hvii og blå

I foråret har U19 været særdeles udfordret på mandskab i Drengeligaen. De har ofte skulle hive rigtig unge spiller op på U19-holdet.

Vi sluttede af med, at spørge ind til fremtiden for de unge talenter.

– De unge spillere, vi har skulle hive op, har steppet op, når det virkelig gælder. Det er også det, fodbold handler om, når det hele spidser til, har de vist deres personlighed. At vinde pokalen er prikken over i’et. og det lover godt for fremtiden, slutter Niki Zimling.

AGF's U19-hold kan hæve pokalen i finalen 2024.
Foto: Kronborgfotos

U19 har nu overstået sæsonen og kan nyde en velfortjent sommerferie, inden det hele begynder igen.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.