Skip to main content


Yann Bisseck med jublende fans i baggrunden på Ceres Park (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Yann Bisseck: – Jeg kan kun takke AGF for muligheden


| Thomas Vedel |

Yann Bisseck har for længst forladt AGF og Fredensvang, men han taler stadig i varme vendinger om sin tid i Aarhus – en tid som reddede hans fodboldkarriere.

Yann Bisseck er måske den bedste forsvarsspiller nogensinde, som har haft sin daglige gang i AGF’s klubhus og betrådt græsset på Fredensvang. Efter 68 gode kampe, seks mål og tre assists i den hvide trøje forlod han AGF og Aarhus til fordel for Inter i Italien – et skifte som var ham vel forundt.

I et nyt interview med det italienske medie Calcionews24 taler Bisseck ud om karrieren, og sender her også nogle varme ord mod Aarhus og fysioterapeuterne på Fredensvang. For havde det ikke været for AGF og den medicinske stab på Fredensvang, havde Bisseck måske været student i Berlin den dag i dag.

Stærkt plaget af skader var Bisseck nemlig tæt på at indstille den aktive fodboldkarriere, mens han var hos Vitoria Guimarães i Portugal – lige før den for alvor skulle tage fart igen i AGF.

– Jeg kan kun takke Aarhus for at have givet mig den rette mulighed, som jeg havde manglet i de tidligere år, og især fysioterapeuterne, jeg mødte der. Takket være dem kunne jeg spille en hel sæson uden skader, og har den dag i dag fortsat ikke fået nogle nye skader, siger Bisseck og fortsætter:

– I Portugal, efter at være blevet slået ud af en skade, begyndte jeg at spørge mig selv, om jeg skulle fortsætte som fodboldspiller. Jeg talte med Elias Abouchabaka, en landsmand der ligesom mig var i Vitoria, om muligheden for at lave noget andet. Flytte til Berlin, få en lejlighed sammen og studere. Og i stedet endte jeg i Inter med Lautaro, Calhanoglu og Thuram.

Fra Aarhus til Champions League og landsholdet

I Inter har Bisseck også gjort et fremragende indtryk i sin nye klub, og har bl.a. fået 16 Serie A kampe og tre Champions League-kampe i denne sæson for de nykronede italienske mestre. To mål og to assists er det også blevet til. Men det krævede tilvænning og hårdt arbejde for Bisseck at falde til i den stjernespækkede Nerazzurri-trup, da han ankom til den hæderkronede Milano-klub sidste sommer.

– Nogle gange måtte jeg nive mig selv i armen for at se om det hele var virkeligt. Jeg kendte de fleste af spillerne fra TV eller fra at spille FIFA. Pludselig delte jeg selv omklædningsrum med dem og var en del af gruppen, siger Bisseck og fortæller at de nye holdkammerater og verdensstjerner tog godt i mod ham.

– De var virkelig venlige. Men når du er i en så stor klub som Inter, får du intet foræret. Du skal fortjene din status. I starten kunne man mærke, at de andre ville se, hvad jeg kunne. Kvaliteten og rytmen i træningen… det er et helt andet niveau end det, jeg var vant til. Jeg havde fået at vide, at at spille ti kampe for Inter ville svare til en god sæson. Jeg kan ikke klage, men jeg ville ikke have været glad, hvis jeg ikke havde spillet. Sådan skal en atlet være. Nu vil jeg tage det næste skridt i den kommende sæson: spille de store kampe og Champions League. Og jeg sigter mod landsholdet, slutter Bisseck af.

Vi hepper på dig i Aarhus, Yann.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle