Foto:Rasmus Fisker

Vild U17-kamp og ny nedtur for U19


| Rasmus Fisker |

Der var livlig aktivitet på Fredensvang fredag eftermiddag. Både AGF’s U17- og U19-drenge skulle nemlig i aktion mod Esbjerg fB’s ungdomshold. 

Endnu en spillerunde blev afviklet i ungdomsrækkerne i weekenden, hvor U17- og U19-holdene gik fra banen med to vidt forskellige følelser.

U17-drengene gik på banen med høj selvtillid, efter 5 sejre i streg, mens U19 skulle rejse sig efter to nederlag i træk.

Her for du en opdatering på U17- og U19-drengenes kampe.

U17 i medvind

Det var før denne runde blevet til sejre over Brøndby, Sønderjyske, AC Horsens, Vejle og Horsens for de unge talenter fra U17, og lad det være sagt med det samme: Succesen fortsætter!

AGF startede således herligt aggressivt imod et meget fysisk Esbjerg-hold.

Før kampen havde U17 drengene snakket om, at de skulle stå imod Esbjerg, der er stærke på indlæg i boksen og dødbolde.

Men drengene viste stort mod fremad og angreb Esbjerg med stor iver.

Særligt en spiller fangede i første halvleg mine skribentøjne.

AGF’s nummer 11, Alan Sediq, gjorde ganske enkelt, hvad der passede ham.

Han var hele tiden involveret med sine vævre driblinger og var sammen med resten af AGF-offensiven en konstant trussel for dagens modstander.

Foto: KSDH.dk

Første halvleg var kun 11 minuter gammel, da Viggo Nordestgaard Frost scorede til 1-0 for De Hviie.

Alan Sediq ville også lege med, og kun tre minutter senere fandt han netmaskerne til 2-0.

Nu blev det en smule bizart, da Esbjerg reducerede direkte på opgiversparket, hvilket må siges at være et sjældent syn i fodbold.

Underholdningen var dog ikke slut endnu, for bare to minutter efter scorede Alan Sediq til 3-1.

AGF sad nu med alle kort på hånden for at tage 3 point, men kampen blev ved med at give, og Esbjerg fik reduceret til 2-3 – på dette tidspunkt var der blot spillet 25 minutter!

Kampens dommer tillod i øvrigt en meget hård linje, hvilket i flere omgange resulterede i vredesudbrud fra AGF-bænken, når De Hviie blev flæsket i tacklinger uden nogen form for konsekvens.

Esbjerg modtog dog to gule kort, hvor det sidste gav et AGF en god frisparksmulighed udenfor feltet, der dog ikke bliver udnyttet.

Og så var der pause.

En sværere 2. halvleg

I anden halvleg slås AGF med deres forsvarsspil, og Esbjerg fik desværre udlignet.

Den ordinære kamp sluttede dermed 3-3 og som de fleste er bekendt med, skal disse ungdomskampe afgøres på straffe.

Det gav så AGF-målmanden Viktor de Paoli mulighed for at brillere med hele tre redninger på fem spark, og så blev det alligevel til to point på kontoen for De Hviie.

En vild kamp

Det var en nogenlunde tilfreds Niklas Backman som KSDH.dk fik en kommentar fra efter fredagens kamp.

– Det er en fuldstændig vild kamp. Det er klart, når vi er foran 2-0 og 3-1, så skal vi vinde kampen. Jeg er i stor dele af kampen tilfreds med vores forsvarsspil, målet til 1-2 for Esbjerg irriterer mig dog helt vildt. Der mister vi koncentrationen lidt, fortæller Backman, som gerne havde set lidt mere ro i spillet undervejs.

– Det var en fin kamp for den neutrale tilskuer, men en lidt for vild kamp for min smag, fortæller den svenske U17-træner.

Foto: AGF/Ole Nielsen.

U17 befinder sig efter denne runde på en sjetteplads med 26 point for 14 kampe.

Rækken toppes suverænt af OB, og AGF er del af en meget bred subtop.

Kampfakta

Spillested: AGF’s anlæg – Fredensvang 8260 Viby J.

Spilletidspunkt: Fredag den 8. marts kl. 16:15.

Resultat: 3-3 (AGF vinder på straffespark)

11: Viggo Nordestgaard Frost (AGF)

14: Alan Sediq (AGF)

15: Aksel Lund Jørgensen (Esbjerg)

17: Alan Sediq (AGF)

24: Mads Engsted (Esbjerg)

52: Aksel Lund Jørgensen (Esbjerg)

Holdopstillinger:

AGF: Viktor de Paoli, Andy Lindner, Louis Thorbjørn Nielsen (59: Oscar Nørgaard Dall) Marcus Lynge Bøgh Nielsen, August Krogh Skovgaard, Kristian Hjaltason, Frederik Munk (75: William Thomsen) Arthur Brøgger Thygesen, Viggo Nordestgaard Frost (59: Zander Grantzau) Alan Sediq, Valdemar Rosenberg (59: Linus Ben Würtz Thieler).

Esbjerg: Christoffer Linde Nygaard, Frederik Overdahl Pedersen, Rasmus Skjødeberg Zwinge, Martin Kjær Kruse, Aksel Lund Jørgensen, Andreas Kristiansen, Julius Lucena (69: Menan Velic) Carl Emil Lauridsen, Oskar Morales, Mads Engsted (83: Viktor Frik Mauritzen) Mikkel Forum Hansen (83: Malthe Agerschou).

U19 drengene møder modgang

Modsat U17-drengenes fine pointhøst har Niki Zimling U19-drenge mødt mere modgang.

Anden halvdel af denne sæson startede ellers så godt. Hvad er bedre end at åbne anden halvdel af sæsonen med at slå ærkerivalerne Brøndby ude 6-3?

Herefter rendte U19-drengene desværre ind i to nederlag hjemme imod Silkeborg og det særdeles bitre nederlag ude imod FCN, hvor U19-drengene er foran 2-1 men smider det hele i overtid og taber 3-2.

What doesn’t kill you makes you stronger, som Kelly Clarkson synger, så U19 måtte op på hesten igen, da de fredag mødte Esbjerg fB på Fredensvang.

Niki Zimling og resten af U19-trænerstaben.
Foto: Kronborgfotos

Faktum var, at U19 young guns virkelig trængte til en succes oplevelse på hjemmebane fredag eftermiddag, imod et Esbjerg mandskab der ikke havde en regulær sejr i 13 kampe.

Kampens forløb

AGF kom ud med den helt rigtige attitude og var stærke på bolden de første 15-20 minutter. Prespillet var godt og der var en god optimisme, mens det chanceskabende spil hang godt sammen.

Det lugtede lidt af, at det godt kunne blive en god dag, men så skete det, at Esbjerg for første gang kom frem på AGF’s banehalvdel og via en dødbold, hvor drengene ikke fik dækket ordentligt op, scorer de til 1-0 efter cirka en halv time.

Scoringen tog hårdt på drengene, og selvom de kæmpede hårdt for det og forsøgte at slå tilbage, så melder modgangen sig i form af, at Esbjerg-mandskabet fik udnytter, at AGF satsede. Gæsterne scorede således tre gange mere til resultatet 4-0.

– Vi må grave os op af hullet

Efter kampen var det selvsagt en skuffet Niki Zimling KSDH.dk fangede for en kommentar.

– Vi skal aldrig tabe 4-0 til det hold eller til noget hold generelt. Jeg er dog tilfreds med at se, at spillerne giver al den energi og kræfter de har tilbage, men vi formår ikke at score, trods de anstrengelser, vi gør os, fortæller U19-træneren, som håber at kunne efterlignede U17-succesen i den kommende tid.

– Lige nu handler det om at komme tilbage på sporet og få skabt noget glæde, ligesom U17 gør lige nu (Niki peger over mod banen hvor U17 netop bringer sig foran imod Esbjerg). Det handler om at få bragt os ud af det her, og få gravet os op fra det hul, vi er faldet i, siger Zimling.

Foto: Kronborgfotos

AGF falder efter fredagens nederlag ned på en niendeplads i U19 drengeligaen med 23 point for 17 kampe.

Rækken toppes af FCM og Brøndby med 36 point. Brøndby har dog en kamp i hånden.

Næste mulighed for at jagte sejrens sødme for U19 er lørdag den 30. marts, hvor AGF tager imod de kongeblå fra Lyngby klokken 14 på Fredensvang.

Kampfakta

Spillested: AGF’s anlæg – Fredensvang 8260 Viby J.

Spilletidspunkt: Fredag 8. marts klokken 14.

Resultat: 0-4

29: Oscar Obel Hall (Esbjerg)

73: Magnus Nygaard Melstrup (Esbjerg)

84: Elias Valentin Andersen (Esbjerg)

94: Elias Valentin Andersen (Esbjerg)

Holdopstillinger:

AGF: Marius van der Raad, Mikkel Kannegaard, Luka Callø Carstensen, Noah Strandby Oliver (79: Mikkel Bro Hansen) Frej Elkjær, Frederik Emmery Andersen, Oskar Skou Haugstrup (70: Rasmus Düring) Mark Ian Frøkjær Steffensen, Stefen Erwan Tchamche, Diesel Herrington (80: Malthe Friis-Christensen) Sölvi Stefánsson.

Esbjerg: Magnus Nygaard Melstrup, Malthe Bøndergaard, Malthe Boy Kristensen, Niclas Vestby (46: Nelson King Masuku) Phun Mang (73: Nikolai Roer Hillerup) Mads Svane, Oscar Obel Hall, Emil Jørgensen, Kalle Bjerregaard Pedersen, Nicolas Zøhner (65: Elias Valentin Andersen) Jacob Munch Jensen.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.