Viborg FF – AGF: Spillerkarakterer og MOTMHer får du KSDH’s spillerkarakterer og MOTM-kåring efter gårsdagens udebanekamp mod Viborg FF. 

Det var en vigtig kamp for De Hviie på Energi Viborg Arena, efter det kun er blevet til en sejr i de seneste seks kampe.

Det var da også et helt andet hold, der mødte op i Viborg søndag aften, end det vi så i Randers sidste søndag. Der var god energi og højt tempo fra kampens start og med lidt held var det blevet til en 1-0 føring i første halvleg til byens hold og ikke Viborg. Desværre gik dampen hurtigt af drengene, og mange ting gik ikke AGF’s vej søndag aften. Flere store afbrændere og tvivlsomme kendelser fra kampens dommer betød en ærgerlig kamp i Viborg, som desværre endte uden point for AGF.

I Facebook-gruppen KSDH – Gruppen for AGF Fans er der stemt om kampens spiller, og her tager målscoreren, Frederik Tingager (59 %), førstepladsen. Han følges op af Tobias Bech (20 %) og Jesper Hansen (8 %).

AGF-spillernes karakterer mod Viborg FF

Herunder finder du redaktionens karakterer til AGF-spillerne i opgøret mellem AGF og Randers FC. Vi benytter skalaen 1-5 i vores bedømmelse. Se uddybning af karakterskala nederst.

Jesper Hansen
Karakter: 3
Peacock-Farrell var stadig ude med karantæne til kampen i Viborg, og derfor var der endnu en gang plads til Jesper Hansen fra start. Han redder holdet fra at komme bagud tidligt i kampen og virker generelt sikker og rolig i sine indgreb.  

Tobias Mølgaard
Karakter: 2
Oversatser, da Viborg scorer til 1-0 på en omstilling efter et AGF hjørnespark, men er også uheldig med at det ender med en scoring til Viborg FF. Det er anden kamp i streg, hvor modstanderen får lov at score lige efter et hjørnespark. Noget der ikke må ske, hvis man vil sikre sig en plads i top 6. 

Frederik Tingager
Karakter: 3
Spiller en solid kamp som han plejer, men defensivt var der ikke styr på tingene, og det er to dumme mål, man giver væk. Han scorer et flot mål med hovedet, der burde have sikret AGF minimum uafgjort. 

Mats Knoester
Karakter: 2
Havde ligesom sin forsvarskollega Tingager problemer med at styre Viborgs store stærke angriber Anosike Ementa. Fik aldrig rigtig styr på ham i anden halvleg og ikke nogen overbevisende indsats fra midtstopperen, der blev skiftet ud i kampens slutning. 

Felix Beijmo
Karakter: 2
Havde tæt på verdens største afbrænder, da han efter et hjørnespark bare skal prikke bolden ind, men i stedet høvler den langt over mål. Ender i en lignende situation tidligt i anden halvleg, hvor han i det mindste rammer målet, men han skylder som minimum et mål. Beijmo er oftest utrolig stabil i sine præstationer, men han kom ikke frem til de indlæg, vi plejer at se fra hans fod. 

Nicolai Poulsen
Karakter: 2
Tilbage i startopstillingen efter at have siddet ude med karantæne mod Randers FC. Svær første halvleg, hvor han kommer til at stå for tæt med sin midtbanekollega Knudsen, som skaber plads til Viborg på kanterne. Derudover mangler der boldsikkerhed og visioner fra de to centralemidtbanespillere. 

Magnus Knudsen
Karakter: 2
Holder tempoet højt og er med til at skabe flere gode chancer i kampens start, men kommer tit til at se lille ud i duellerne og taber den flere gange på midtbanen. Savner noget kreativitet fra den unge nordmand, der ender i flere gode situationer fremad banen, hvor han måske skulle have valgt at sparke på kassen.

Gift Links
Karakter: 3
Han sendte flere gode indlæg afsted og var god i duelspillet, hvor han vandt flere frispark. Der var god fart i hans spil på venstre kanten, hvor han kombinerede godt med Mikael Andersson. Et flot indlæg til Tingager der førte til udligningen. Han spillede en udmærket kamp indtil han desværre blev uheldig hovedperson i scoringen til Viborgs 2-1 mål.

Tobias Bech
Karakter: 3 ↑
Tilbage på sin gamle hjemmebane i Viborg. Han viste fra kampens start god energi og virkede opsat på at skabe noget. Han var ikke var bange for at udfordre og sparke på kassen og var i store dele af kampen den bedste spiller på banen for AGF. 

Mikael Anderson
Karakter: 3
Der er ikke mange AGF’ere der tager ansvar i aftenens kamp og Anderson burde måske være en af dem. I første halvleg er der god fart i opbygningsspillet og islændingen kombinerer godt med Gift Links på venstrekanten. Han har godt drive med bolden, men tøver for længe med at få afsluttet når mulighederne byder sig. 

Patrick Mortensen
Karakter: 2
Superligakamp nummer 200 for den målfarlige angriber, men det var ikke meget, vi så til anføreren i jubilæumskampen. Der var ellers gode muligheder for at få skabt noget, da kvaliteten i indlæggene var noget bedre end senest mod Randers FC. Desværre kom der aldrig noget slutprodukt fra holdets topscorer.

Janni Serra (Ind 78.)
Karakter: UB
Ikke meget at sige om den lange tyskers korte indhop. 

Eric Kahl (Ind 78.)
Karakter: UB
En noget sløj afslutning fra den unge svensker. 

Mathias Sauer (Ind 83.)
Karakter: UB
Får små ti munitter på banen. Det er måske snart tid til mere spilletid til den unge midtbanespiller.

Tobias Anker (Ind 89)
Karakter: UB
Kom ind sent i kampen, men blev ikke sendt frem i banen, hvor man kunne have udnyttet hans højde til en udligning i de døende minutter. 

Uwe Rösler
Karakter: 2
Tilbage i den vante startopstilling med Patrick Mortensen alene på toppen. Han ventede langt tid med udskiftningerne, som først kom med små ti minutter tilbage af kampen. Flere tvivlsomme indskiftninger fra cheftræneren. Lad os nu se nogle af de unge kræfter få chancen lidt tidligere i kampen. Også svært at forstå en midterforsvar skal skiftes ind i slutningen af en kamp når man er bagud, uden at blive sendt med frem. 

Karakterskala

1. Den elendige præstation – Uacceptabelt, sløjt niveau, hvor intet fungerede.

2. Den utilstrækkelige præstation – Fik sat enkelte gode ting sammen, men spillede generelt en dårlig kamp. Ikke godkendt.

3. Godkendt uden at imponere – En kamp på det jævne, med både positive og negative ting at sige om præstationen.

4. Den gode præstation – En flot kamp, hvor spillerens kerneopgaver blev løst med få fejl og mangler.

5. Den fremragende præstation – Sublim kamp, hvor spilleren stort set ikke satte en fod forkert.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.