Viborg FF – AGF: Medaljehåbet lever!

| Jonas Roulund |

Bronzeforhåbningerne stod på spil, da AGF besøgte Viborg til Superligaens 24. spillerunde. Et smukt, udvidet udebaneafsnit tog imod spillerne, der vidste, at et nederlag ikke kunne tåles i kampen for top tre.

Påskesøndag er dagen, hvor man opdagede, at Jesus var genopstået fra de døde – og i dag var forhåbningen ligeledes, at AGF’s bronzeforhåbninger skulle genopstå med et udvidet awayafsnit i ryggen på et solbeskinnet Energi Viborg Arena.

Duelund var igen at finde i truppen, men Bjur havde dog fået genvalg på den offensive midtbane, mens Poulsen fortsat sad ude med karantæne. Startelleveren var derfor præcis den samme, som da Randers listede afsted med det halvlunkne 1-1 resultat i mandags på Ceres Park.

Fire point adskilte mandskaberne inden opgøret, og der skulle derfor gerne en sejr på bordet, for at holde liv i medaljehåbet for de hvidklædte helte.

Viborg – AGF: Kampens forløb

En mand, Rösler og co. helt sikkert havde læst op på inden kampen, var Elias Achouri, som havde leveret fem mål i foråret for viborgenserne. Han strålede da også i flere tilfælde fra sin offensive venstre kantposition, og da AGF insisterede på at spille bolden ud fra Hansens mål trods Viborgs høje presspil, så kom tuneseren ofte i fokus i løbet af kampens første halve time, hvor det dog var småt med åbne muligheder i begge ender af banen.

…og når de kom, så var det desværre de grønblusede, som fik trykket på aftrækkeren ned mod Hansens mål.

Superligatopscorer Mortensen ville dog også lege med, og da han fik et indlæg serveret af Bjur efter 25 minutters spil, var det ganske tæt på en føring til Aarhus. Desværre blev den elegante halvflugter rettet af og suste over Viborg-målet.

Kampen bølgede generelt frem og tilbage i et ganske højt tempo, hvor det dog var hjemmeholdet, der kom frem til halvlegens største chancer. Hansen måtte således både pille et frit skud fra Bonde efter en omstilling samt en knaldhård afslutning fra Said, inden mandskaberne kunne gå til pause med 0-0 på måltavlen.

AGF fans med røg-tifo i Viborg.
(Foto: Matti Kronborg)

2. halvleg

Bjur blev erstattet af Haugen fra 2. halvlegs start for at få lidt mere gang i offensiven.

Og det kom der med det samme! Det var dog ikke Haugens fortjeneste – men svenske Yakob, som først sendte 100-kamps jubilaren, Links, dybt, for ganske få sekunder senere at få den retur på kanten af feltet – og her hamrede Yakob sin anden GF-kasse i netmaskerne – 1-0 til De Hviie og tribunefest af de helt store! Jatak!

Og så skulle det jo blive spændende, hvordan mandskaberne reagerede – ville AGF trække sig tilbage, som vi har set det så ofte før, når vi tager en føring? Ville Viborg svare hurtigt igen?

Umiddelbart ja til begge dele. Hansen måtte således ud i et par store redninger i de følgende 10 minutter, hvor GF’erne forsvarede sig bravt uden at sætte meget sammen offensivt.

Haugen fik dog også vist sig frem med et fint oplæg til Anderson, som bragede kuglen snert forbi Viborg-målet efter 54 minutters spil, og langsomt kom der ro på spillet igen med en mere jævn boldfordeling.

Achouri var dog ikke færdig, og han fortsatte med at skabe chancer mod Hansen, der virkelig måtte arbejde for sin eneret til Superligarekorden for flest clean sheets i dag.

Efter 20 minutters forsvarsaktioner på stribe mod slutningen lød dommerfløjtet endelig – og så var AGF tilbage i medaljekampen med en drønvigtig 1-0 sejr.

Hvad vi lærte

Yakob er et lækkert køb – den boldfaste midtbanemand har været inde og ude af startopstillingen siden sin ankomst til klubben i sommer, men det er en fornøjelse at se ham spille, og selvom det af og til bliver en smule satset, så kan han noget særligt, som vi eksempelvis så ved målet i dagens kamp.

…Skal Achouri være det næste? Achouri er altså et varmt transferemne, og man kan ikke undgå at tænke, om han kunne være en løsning på AGF’s halvtamme offensiv, hvor det meste er bundet op på Mortensen for tiden. Den 24-årige kantspiller har kontrakt med Viborg frem til sommeren 2025.

GF’s føringskompleks fortsætter. Det her med, at vi trækker os tilbage, så snart vi har en føring – det er altså ikke altid så rart at være vidne til som latent nervøs AGF-fan… Men i dag skete det igen, og vi kan i sidste ende takke rekordholder Hansen for de tre point.

Viborg – AGF: Kampfakta

Spillested: Energi Viborg Arena, Stadion Allé 7, 8800 Viborg