Vejle BK – AGF: Spillerkarakterer og MOTMMandag aften tog AGF hul på forårssæsonen på udebane i Nørreskoven mod Vejle. Det endte i en pointdeling efter en tam 0-0 kamp, hvor der var langt mellem chancerne. Her har du KSDH.dk’s karakterer til spillerne og Uwe Rösler.

En rigtig mandagskamp. Sådan kan gårsdagens forårspremiere vel bedst beskrives.

Kampen i Vejle bød på høj tænding, intensitet og til tider rodet spil. Det var tydeligt, at vinterens rust skulle bankes af, og der var ikke meget at få armene op over hovedet over i løbet af de 90 minutters turneringsbold.

Chancerne var der langt i mellem, og det virker til, at efterårssæsonens gennemgående problem om at skabe chancer stadig huserer i Aarhus.

I KSDH – Gruppen for AGF Fans er Bailey Peacock-Farrell løbet med kåringen, som kampens spiller med hele  59 % af stemmerne. På andenpladsen i afstemningen finder vi debutanten Jonas Jensen-Abbew, mens Mikael Anderson endte nummer tre i afstemningen blandt fansene.

Jonas Jensen-Abbew i kamp.
Foto: Kronborgfotos

AGF-spillernes karakterer mod Vejle Boldklub

Herunder ses karakterer til AGF-spillerne i opgøret mellem AGF og Vejle B. Vi benytter skalaen 1-5 til vores bedømmelse. Se uddybning af karakterskalaen nederst.

Bailey Peacock-Farrell
Karakter: 4
Fine indgreb i kampens begyndelse, hvor den uprøvede forsvarstrio flere gange blev spillet tynde. Det gode målmandsspil tog den nordirske landsholdsmålmand med ind i anden halvleg, hvor han måtte diske op med en fornem redning. Han gjorde i det hele taget ikke meget forkert i kampen mod Vejle.

Michael Akoto
Karakter: 2
Tobias Mølgaard var mandag aften ikke at finde i AGF-truppen grundet en skade, der har holdt ham ude det meste af opstarten. Derfor var der plads til tyske Michael Akoto, der også selv har døjet med småskader i vinterpausen. Tyskeren leverede en halvsløj præstation og blev på grund af sin skadesproblemer skiftet ud efter en lille times spil.

Frederik Tingager
Karakter: 2
Det var ikke de sædvanlige forsvarskollegaer, Frederik Tingager havde omkring sig mandag aften i Vejle, og det var til tider til at få øje på. Han virkede i momenter ved siden af sig selv, og Vejle-angriberne havde flere farlige løb bag ham. Med lidt mere skarphed havde forsvarsklippen bragt AGF-mandskabet foran efter et flot slået hjørnespark, men hovedstødet var uden for rammen.

Jonas Jensen-Abbew
Karakter: 3
Det unge nyindkøb fik mandag aften sin officielle AGF-debut. Det kom han godt fra. God og sikker på bolden i opspillet, og så viste han, hvilken fart han er udstyret med, da han flere gange måtte rydde op efter sig selv. En lovende præstation for den unge midtstopper, der stadig er ved at lære sine holdkammerater at kende.

Felix Beijmo
Karakter: 2
Felix Beijmo var for en gang skyld at finde på sin vante wingback-position. Det var dog en stakket frist, da Michael Akoto blev skiftet ud efter en lille times spil, og Beijmo derfor blev rykket ned i midterforsvaret. Det gjorde ikke rigtig noget for det offensive spil, da hverken Beijmo eller Tobias Bech kunne sætte sig igennem offensivt.

Mads Emil Madsen
Karakter: 2
Midtbanespilleren var med fra start for første gang siden august måned, og han har været savnet. Han fik en stor chance i anden halvelgs begyndelse, men kunne ikke holde bolden nede, som i stedet røg langt over mål. Måske kampens største chance for AGF. Pasningsspillet haltede, og der er stadig et stykke vej til hans gamle jeg.

Frederik Brandhof
Karakter: 3
Hverken Magnus Knudsen eller Nicolai Poulsen var med i startelleveren mod Vejle. Begge har kæmpet med skader i vinterpausen, og førstnævnte var slet ikke at finde i truppen mandag aften. Derfor var det løbestærke Frederik Brandhof, der var med fra start i forårspræmieren. Han havde en farlig afslutning i første halvleg, der med lidt held var endt i en scoring. En god kamp for Frederik Brandhof, der vandt mange dueller på midtbanen.

Gift Links
Karakter: 3
En god fysisk og energisk præstation af den sydafrikanske wingback, der sammen med Mikael Anderson flere gange viste gode kombinationer på venstrekanten. Det er ikke kun på dødbolde, at Links kan slå giftige indlæg. Det kan han også i åbent spil, og sydafrikaneren fortsætter de gode takter fra efteråret.

Tobias Bech
Karakter: 2
En relativt usynlig præstation for den unge viborgenser. Det meste af AGF’s offensive spil opstod i venstresiden i samspil mellem Anderson og Links. Den unge Bech fik aldrig sat sit aftryk på kampen og havde det generelt svært mod Vejles defensiv.

Patrick Mortensen
Karakter: 2
Patrick Mortensen var ikke nogen hovedpersonen i AGF’s forårspremiere. Det var en duelpræget kamp, og AGF-anføreren gjorde sin del af arbejdet og vandt en god håndfuld hovedstødsdueller. Mere blev det ikke til noget for topscoreren, der aldrig fik muligheden foran mål.

Mikael Anderson
Karakter: 3
Mikael Anderson var AGF’s farligste våben i mandagens kamp. Han spillede godt sammen med Gift Links i første halvleg og blev flere gange farlig. Efter pausen blev det stort set ikke til en eneste chance for AGF, og derfor gled Anderson lidt ud af kampen. Den islandske offensivspiller nåede dog at vise sine gode offensive kvaliteter frem og var både i første og anden halvleg ved at skabe noget på egen hånd.

Indskiftere:

Jacob Andersen (Ind: 59)
Karakter: 2
Den unge wingback, der fik sit helt store gennembrud i efteråret, havde det svært i duellerne og spillede ikke nogen pragtkamp.

Janni Serra (Ind: 72)
Karakter: UB
En grim hovedskade til den tyske angriber, der noget groggy måtte udgå 10 minutter efter han kom på banen. Vi krydser fingre for, at det ikke er for alvorligt.

Nicolai Poulsen (Ind: 72)
Karakter: 2
Det fortæller meget om Nicolai Poulsens betydning for AGF-holdet, at han på trods af skade og nul minutters spilletid i vinterpausen, blev skiftet ind med små tyve minutter igen. Nåede dog ikke at sætte noget markant præg på opgøret.

Tobias Bach (Ind: 86)
Karakter: UB
Det blev ikke til meget spilletid for den nye AGF’er, men vi er alle meget spændte på hans kvaliteter, og hvad han kan tilføre holdet.

Mikkel Duelund (Ind: 86)
Karakter: UB
Dejligt at se Mikkel Duelund på banen igen. Vi ser frem til, at han igen kan spille med fra start.

Trænerkarakter:

Uwe Rösler
Karakter: 3
Det er en skadesplaget trup, vores tyske cheftræner har at arbejde med i disse dage. Flere af efterårets profiler er – eller har lige været – skadet. Derfor blev det aldrig en kamp på AGF’s præmisser, men med kampens forløb var et 0-0 resultat ikke det værste for AGF-mandskabet.

Karakterskala

1. Den elendige præstation – Uacceptabelt, sløjt niveau, hvor intet fungerede.

2. Den utilstrækkelige præstation – Fik sat enkelte gode ting sammen, men spillede generelt en dårlig kamp. Ikke godkendt.

3. Godkendt uden at imponere – En kamp på det jævne, med både positive og negative ting at sige om præstationen.

4. Den gode præstation – En flot kamp, hvor spillerens kerneopgaver blev løst med få fejl og mangler.

5. Den fremragende præstation – Sublim kamp, hvor spilleren stort set ikke satte en fod forkert.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.