Vejle B – AGF: Nullert i Nørreskoven


| Jonas Roulund |

Superligaåret 2024 blev indledt med det 37. opgør mellem Vejle og AGF, der hver især havde rigeligt på spil i dagens forårsåbner.

Årets første turneringskamp blev spillet på et velfyldt Vejle Stadion mellem to traditionsklubber mandag aften.

Her tog AGF og Vejle Boldklub nemlig hul på de sidste grundspilskampe med masser på spil for begge mandskaber – det ene hold med håb om at blande sig i medaljekampen. Det andet med kniven for struben i bundstriden.

Kunne opgøret blive et dejligt rygstød ind til foråret for De Hviie, eller skulle vi begynde i modvind på græsbanen i Nørreskoven efter en opstart, hvor store dele af truppen havde siddet ude med skavanker?

AGF-tifo på Vejle Stadion.
Foto: Kronborgfotos

Kampens forløb

Uden stærke folk som Knoester, Mølgaard og Knudsen i truppen begav Den Hvide Fodboldhær sig ind på en relativt jævn bane i Vejle, hvor udeholdet dominerede på bolden fra kampens begyndelse.

Alligevel var det hjemmeholdet, der kom til kampens første chance, da Emmanouilidis blev stukket dybt og fra en spids vinkel afsluttede på Peacock-Farrells bentøj.

Det ville Anderson ikke stå model til, og få minutter senere sendte han et krøllet langskud afsted mod Vejlemålet, som tvang Trott ud i en god redning og hjørnespark til AGF.

Det var så tæt på at ende i mål, da Tingager fik hovedet på ved forreste stolpe, men bolden gik akkurat forbi.

Det gav mere blod på tanden, og vi fik også et nærgående forsøg fra Brandhof, mens hårdheden i nærkampene tog til. Både Links, AJ og Mortensen fik flere gange en hård medfart af de fysiske Vejle-drenge.

Mikael Anderson i duel med Vejle-spiller.
Foto: Kronborgfotos

Provstgaard viste sin kvalitet kort før pause, da han med et par hurtige træk og en hård afslutning udløste et sus i Nørreskoven – men bolden gik forbi, og så var der pause.

2. halvleg

Der var ingen udskiftninger i pausen, og kampbilledet lignede da også 1. halvlegs til forveksling med masser af dueller og hårde nærkampe.

Akoto lagde ud med at mistime en clearing, hvilket gav Emmanouilidis muligheden for at sende et projektil afsted mod AGF-målet, men Peacock-Farrell fik labben på og sendte bolden over mål.

Modsvaret kom kort efter, da Anderson brød igennem i venstresiden, hvorfra han afsluttede – bolden blev pareret ud til Mads Emil Madsen, som desværre tyrede kuglen over mål.

Ellers var det småt med chancer i en halvsløj 2. halvleg, hvor Albentosa undervejs på tvivlsom vis fik appelleret sig til, at Mikael Anderson skulle modtage et gult kort – hvilket bringer islændingen i karantæne i næste spillerunde…

Senere gik Serra i jorden med en hovedskade, og dermed er truppen yderligere udfordret frem mod næste spillerunde.

Kampen gik til ende, uden det store at berette, og så fik vi den ottende kamp i træk i Superligaen uden nederlag for De Hviie – men hvor ville det have lunet med tre point i dag.

Hvad vi lærte

Beijmo elsker den wingback. Men er det et problem? Det var skønt at se Beijmo tilbage på favoritpositionen i dag, men det virkede til gengæld til, at han havde savnet at være over midterlinjen så meget, at han helt glemte at hjælpe Akoto bag sig – hvilket fik tyskeren til at se noget udfordret ud i flere tilfælde i løbet af den første time af aftenens opgør.

JA til AJ! En god debut af den unge centerforsvarer, som med hurtighed og god boldomgang leverede en stærk præstation bagtil. Stort potentiale i den unge mand – det lover godt for fremtiden.

Kampfakta:

Spillested: Vejle Stadion, Roms Hule 6, 7100 Vejle.

Resultat: 0-0

Gult kort: Nathan Trott (VB), Stefan Velkov (VB), Mads Emil Madsen (AGF), Mikael Anderson (AGF).

Opstillinger:

Vejle Boldklub (3-4-3): Trott – Velkov, Albentosa, Provstgaard – Albornoz, Ofori (67: Jacobsen), Barry, Gundelund (90: Elvius) – Emmanouilidis (67: Lind), Onugkha (86: Juwara), N’Gbakoto (67: Francois).

AGF (3-4-2-1): Peacock-Farrell – Akoto (59: Andersen), Tingager, Jensen-Abbew – Beijmo, Brandhof, Madsen (72: Poulsen), Links (87: Bach) – Anderson, Bech (72: Serra (87: Duelund)) – Mortensen.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.