Foto: Kronborgfotos

Vær med til at fejre 31 år med AGF Fanclub Aarhus i aften


| Jonas Roulund |

AGF Fanclub Aarhus fylder 31 år, og det bliver fejret med manér, når der søndag aften er fanpavillon med kagemænd- og koner i fanzonen før AGF møder Viborg FF på Ceres Park.

AGF Fanclub Aarhus blev officielt stiftet den 9. november 1992.

Siden har fanscenen været igennem op- og nedture – ligesom AGF i øvrigt har – og står i dag som en stærk enhed med Samlet for Aarhus som en drivende kraft.

I aften fejres fanklubbens 31 års fødselsdag med en stor fanpavillion.

Legender på banen og på tribunen

Legendernes Dag markeres meget passende i samme omgang – der er jo både legender på tribunen og på banen.

I fanklubbens pavillon vil du kunne møde fanklubbens frivillige, få et stykke kage og en god AGF-snak, inden turen går ind på stadion, hvor Lars Lundkvist hyldes som Årets Legende.

En stor dag – og fremtid – venter

Hos AGF Fanclub Aarhus’ formand – Anja Beikes – er der stor glæde over, at man har været med til at udvikle den aarhusianske fanscene gennem så mange år.

– Uha – der er sket meget, og det er jo både på den uofficielle og officielle side, men det er jo en generel udvikling i dansk og vel også international fodbold. Der er et helt andet fokus på stemning og tifo, og det er jo også meget organiseret af forskellige fanklubber og fanfraktioner i dag, fortæller Beikes.

AGF fans på Ceres Park i kamp mellem AGF og FC Nordsjælland.
Foto: Matti Kronborg

– I dag er det Samlet for Aarhus, der står for tifo og capo – og stor ros til dem for det arbejde. Vi hjælper dog gerne, hvis der skal laves større tifoer, såsom mosaiktifo, fortæller hun.

Fanklubben har som overordnet mål at få så mange fans som muligt med til AGF’s kampe. Her skal arrangeres busture, og så arbejdes der også for at gøre fanmiljøet så trygt som muligt for børn og unge mennesker.

– De skal jo gerne have lyst til at tilbringe mange dage med at følge AGF hjemme og ude. Vores overordnede mål er at bakke AGF op, fortæller formanden.

AGF fans på et tætpakket udebaneafsnit i Herning.

I aften fejres de første 31 år som officiel fanklub så, men forhåbentligt bliver der mindst lige så mange gode år at se frem til.

– Forhåbentligt bliver de næste 31 år fyldt med masser af gode fanoplevelser. Vi vil gerne have fokus på at udvikle Bjørneklubben, da det jo er fremtidens fans. Vi vil også arbejde på at lave flere aktiviteter for vores medlemmer, gerne nogle i samarbejde med AGF. Vi håber også, at vi kan øge vores medlemstal. Det man får som medlem er nogle rigtigt gode udebanetur til en fin pris for medlemmer, vi laver julebanko og flere andre aktiviteter året rundt, forklarer Anja Beikes.

Hermed en opfordring til at komme i god tid til aftenens mange fejringer, hvor både legender på banen og uden for banen skal fejres.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.