Foto: Kronborgfotos

Uwe, Paddy og MEM om Emmery: – Ubehagelig at stå overfor


| Jonas Roulund |

17-årige Frederik Emmery fik i går debut i kampen mod SIF, og cheftræneren og holdkammeraterne gav efterfølgende positive ord med på vejen til den unge mand.

Med godt et kvarter igen af gårsdagens Superligadyst mellem AGF og SIF skete der pludselig noget på sidelinjen.

Den unge mand, Frederik Emmery, stillede sig klar til at komme på banen, og det var noget, fansene kunne lide at se.

Klap og jubel bredte sig på trods af, at kampen havde ramt en vis stilstand – Egå-drengen Emmery kom ind for Galten-spilleren Andersen – og så var der da lidt spændende at holde øje med mod kampens slutning.

Cheftræner, Uwe Rösler, forklarede efter kampen, at kampminutterne er en del af indslusningen til førsteholdet – men at der stadig er lang vej for offensivspilleren.

– Han har stadig meget arbejde foran sig. Han skal arbejde hårdt, men dagens debut skulle gerne give incitament til at fortsætte. Han har været blandt de bedste U19-spillere i denne sæson, og det hårde arbejde skal også belønnes. Men han skal stadig udvikle sig meget, siger Uwe Rösler.

Frederik Emmery på banen på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

Emmery har spillet 15 U19-kampe og scoret fem mål i indeværende sæson. Derudover er det blevet til fire Future Cup-kampe med to mål til følge.

Upåvirkede talenter

Anfører, Patrick Mortensen, var hurtigt ovre hos Emmery, da han trissede på banen, og her fik den 17-årige lidt motiverende ord med på vejen fra den rutinerede kaptajn.

– Jeg sagde, at han skulle prøve at nyde det, og at hvis han lavede en fejl, så skulle han sige fuck det og komme videre, fortæller Mortensen, som er imponeret over de unges tilgang til livet som professionelle.

– Det er så fedt, at Uwe gav ham chancen, og han gik jo ind – jeg ved ikke, hvad der er med de unge – om de er født med store nosser, eller hvad det er, men de er i hvert fald meget upåvirkede, når de kommer ind, og det synes jeg er fantastisk, fortæller AGF-topscoreren, som er 34 år – dobbelt så gammel som Emmery.

– Nej (jeg føler mig ikke gammel red.), men det er jeg jo, når man ser på ham. Så kunne han jo nærmest have været min søn, hvis jeg havde været tidligt ude!, siger en grinende Patrick Mortensen.

Frederik Emmery i AGF trøjen
Frederik Emmery (Foto: Matti Kronborg)

Ubehagelig at stå overfor

Mads Emil Madsen, der blev kåret til Kampens Spiller på Ceres Park i går, sætter også lidt ord på, hvordan den tidligere HEI-spiller er at stå overfor på træningsbanen.

– Han er ubehagelig at stå overfor, når han kommer i løb ned mod en. Han har et virkelig godt drev med bolden, og han er en type, der er svær at få fat på. Han er god til at drible, har god fart og ser meget spændende ud, fortæller MEM, som prøver at lære fra sig, når de unge har brug for lidt gode råd på Fredensvang.

– Emmery er lidt en anden type end mig – han er mere en kant eller 10’er, men selvfølgelig gør man hvad man kan for at lære fra sig, fortæller Madsen.

Frederik Emmery i profil
Frederik Emmery (Foto: Matti Kronborg)

Næste gang, der er mulighed for at se talenterne i spil, er på tirsdag, hvor FC København gæster Ceres Park.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.