Foto: Kronborgfotos

Uwe: En god læring for de unge


| Jonas Roulund |

Lørdag spillede AGF årets tredje testkamp, da FC København tog imod De Hviie på Frederiksberg. Her blev en række spillere prøvet af i 5-1 nederlaget til de forsvarende danske mestre.

AGF gjorde en god figur i gårsdagens testkamp, som dog endte med en snitter på 5-1.

Formatet var 3 x 45 minutter, og der stod 3-1 på måltavlen efter 90 minutters spil.

Efter 80 minutter begyndte Uwe Rösler for alvor at ryste posen for at få testet sine spillere af, hvilket også var en del af forklaringen på det lidt hårde slutresultat.

– Vi fik, hvad vi ville herfra. Vi havde nogle spillere ude, men første halvleg var fremragende på mange parametre. Her var vi det bedste hold, fortæller Rösler, der måtte se sit mandskab komme bagud på et straffespark, som næppe var blevet dømt, hvis VAR var til stede.

Uwe Rösler med masser af energi i kamp.
(Foto: Kronborgfotos)

– 2. halvleg var ret lige, og der stod 2-1 efter 80 minutter, inden jeg lavede en række udskiftninger, så det kan vi godt være tilfredse med, siger den tyske cheftræner.

Stejl læringskurve

I tredje halvleg kom en række unge AGF’ere på banen, og her overtog FCK kontrollen med begivenhederne, som derfor endte 5-1.

– Der kom et par mål for meget mod slutningen, men det var en god læring for de unge spillere mod en ekstremt talentfuldt modstander, forklarer Rösler.

– Vi havde ikke bolden meget i slutningen, og det er en vigtig læring i forhold til at blive i kampen mentalt, når modstanderne kører bolden godt rundt, siger cheftræneren.

AGF’s trup til testkampen bestod af følgende spillere, der alle kom i spil:

Jacob Andersen, Frej Elkjær Andersen, Felix Beijmo, Julius Beck, Peter Bjur, Frederik Brandhof, Bailey Peacock-Farrell, Magnus Knudsen, Tobias Bech, Jesper Hansen, Janni Serra, Tobias Mølgaard, Eric Kahl, Luka Callø, Mikkel Kristensen, Gift Links, Mads Emil Madsen, Patrick Mortensen, Mikkel Duelund, Tobias Anker, Tobias Bach, Mathias Sauer, Frederik Tingager, Gustav Schøtt og Diesel Herrington.

Her er det værd at bemærke, at Diesel Herrington efter lang tids fravær var tilbage, mens Mikael Anderson til gengæld ikke var at finde på grønsværen.

Holdet tager nu mod sydligere himmelstrøg på årets anden træningslejr, hvor der blandt andet venter en testkamp på torsdag mod Viktoria Plzen.

Du kan se hele interviewet med Rösler her:

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.