Foto: Kronborgfotos

U19-brag mod Vestegnens drenge endte med en deler


| Jonas Roulund |

AGF havde besøg af Vestegnens U19-drenge lørdag eftermiddag, hvor det blev til en tempofyldt og målrig affære på Fredensvang.

Niki Zimlings U19-mandskab har gang i en flot sæson og var før lørdagens kamp mod Brøndby IF placeret på ligaens 2. plads med 15 point. Spørgsmålet var så, om man kunne lukke hullet op til FC Midtjylland på førstepladsen ved at tage tre point denne weekend?

U19-holdet på vej i kamp.
Foto: Kronborgfotos

Kampens forløb

Begge mandskaber lagde ud i højt tempo – AGF’erne sad godt på spillet og flyttede bolden fint rundt.

Efter 17 minutter modtog gæsterne et rødt kort, og så skulle man tro, at dominansen ville blive endnu mere udtalt. Desværre skete det modsatte.

Pludselig kom de gulblusede mere i kontrol med et højt pres, som udfordrede og overraskede de unge GF’ere.

Martin Mai blev første aarhusianer til at forsøge sig, da han sendte et fint frispark afsted, mens Düring også kom tæt på efter et hjørnespark.

AGF’erne fik således ædt sig ind i opgøret og kom til flere chancer, inden Brøndby kom frem til en kæmpe mulighed efter 22 minutters spil – afslutningen endte heldigvis i sidenettet.

Kort før pause lykkedes det så for AGF’s Noah Strandby Oliver at smække bolden i nettet, og så kunne De Hviie gå til pause med en 1-0 føring efter en tempofyldt første halvleg.

U19-holdet jubler.
Foto: Kronborgfotos

Efter pausen bølgede tingene frem og tilbage. En anden Noah – Nartey fra Brøndby – fik desværre udlignet til 1-1 efter godt en times spil på en omstilling, og AGF’erne virkede i denne periode en anelse for passive.

Det gav også gæsterne mulighed for at bringe sig i front efter 73 minutter, og så skulle AGF pludselig på jagt.

Den sidste del af kampen blev derfor med langt bedre AGF-spil og mere initiativ. Her fik Martin Mai til sidst udlignet til slutresultatet 2-2 efter et godt indlæg.

Vi nåede også lige at se et par gode Hutters-redninger, inden kampen gik til ende.

Jonathan Hutters i fuld længde for at redde bolden.
Foto: Kronborgfotos

Herefter skulle to point gives til vinderen af en straffesparkskonkurrence. Her trak Brøndby det længste strå med en 3-4 sejr.

Zimling: En off-day

KSDH.dk’s udsendte, Rasmus Fisker, fik en snak med U19-træneren efter det lidt halvskuffende remis, og her var analysen klar.

– Vi starter godt ud, men efter deres udvisning tager vi ikke de rigtige beslutninger og halser lidt bagefter. Vi scorer dog et godt mål og kommer til pause med en føring, siger Zimling om 1. halvleg. Efter pausen håbede man jo så, at De Hviie ville lægge ekstra tryk på, men det skete desværre ikke.

– Vi mangler lidt koncentration efter pausen, hvor vi lukker to mål ind, selvom vi er en mand i overtal. Det er enormt frustrerende, men vi kommer tilbage i kampen og får et point, og det er så det positive – at vi får et point selvom vi har en off-day, forklarer cheftræneren.

U19-trænerstaben.
Foto: Kronborgfotos

Han havde i går en ganske ung trup med sig med flere spillere, der kunne deltage i U17-kampe, og det skal ses som en styrke, forklarer Zimling.

– Det handler om at levere til førsteholdet, så vi er glade, når vi kan levere til Superligaen. Det er bare fedt, at vi kan bringe 06’ere og 07’ere ind allerede, og det er ikke det, der gør, at vi ikke tager tre point, fortæller han og uddyber.

– Det handler om, at vi på dagen i forhold til beslutninger, intensitet og udtryk ikke rammer den. Det er det, jeg er mest ærgerlig over, siger Zimling.

AGF indtager 2. pladsen i U19 Ligaen med otte point op til FCM på førstepladsen. De har dog spillet to kampe mere end AGF.

Kampfakta

Spillested: Fredensvang, Bane 1, Terp Skovvej 16

Spilletidspunkt: Lørdag den 7. oktober klokken 14.

Resultat: 2-2

43: Noah Strandby Oliver (AGF)

61: Noah Nartey (BIF)

73: Jonathan Nanaosei Agyekum (BIF)

90: Martin Mai (AGF)

Holdopstillinger:

AGF: Jonathan Jørgensen Hutters, Gustav Schjøtt, Mikkel Kannegaard, Diesel Herrington (26: Frej Elkjær Andersen), Rasmus Düring, Noah Strandby Oliver (59: Frederik Munk), Bertram Zacho (86: Malthe Friis-Christensen), Marco Olsson Valdes, Martin Mai, Lukas Falk Hansen, Stefen Erwan Tchamche.

Brøndby IF: Noah Emil Sømmergaard, Philip Søndergaard, Ludwig Vraa (83: Oliver Sejer Lauritsen), Noah Nartey, Mathias Jensen (46: Clement Mutahi Bischoff), Adam Claridge, Malek Bakhit, Benjamin Kold, Waldemar Bjergfelt (83: Matteo Grosso), Bertram Kvist, André Escobar (24: Tobias Landstrom).

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.