Skip to main content


Foto: agf.dk

U17-drengene tager tredje sejr i træk – U19 melder sig ud af topstriden


| Rasmus Fisker |

Som sædvanlig får du her på KSDH et overblik over weekendens kampe fra U17 og U19 drengeligaen. Begge hold var i aktion henholdsvis fredag og lørdag, hvor de spillede hjemme på Fredensvang med vidt forskellige udfald.

Både U17 og U19 skulle forsøge at hente point mod AC Horsens denne weekend. Men det blev desværre kun til en halv fest for de unge gutter på Fredensvang.

U17 viser stærk karakter og slår Horsens med ti mand

Niklas Backman må være en glad mand disse dage. Efter at have set sit hold falde fuldstændig sammen på de famøse 12 minutter imod OB i 6-0 nederlaget tilbage i oktober, kan han nu kigge på tre dugfriske sejre.

Brøndby blev på smukkeste vis sendt hjem fra Aarhus med 0-3 i kufferten, Sønderjyske blev også slået 3-0 og til slut blev AC Horsens denne weekend slået hjemme 4-1 med en mand i undertal i en time.

Foto: AGF/Ole Nielsen.

Det fortjener anerkendelse. Hos cheftræner Niklas Backman, er glæden da også stor.

– Vi tager hurtigt initiativ i kampen og har bolden meget. Efter 25 minutter scorer vi til 1-0 på straffe, men kort derefter får vi en mand udvist. De sidste 15 minutter af første halvleg er Horsens bedre end os og scorer på et hjørne lige før pausen. Vi justerer lidt i pausen og vores anden halvleg er meget, meget flot. Drengene viser passion og vilje, og vi er det klart bedste hold på trods af, at vi spiller i undertal, fortæller cheftræneren.

AGF er nu nummer seks ud af 14 hold i U17 Ligaen.

Kampfakta

Spillested: AGF’s anlæg – Fredensvang 8260 Viby J.

Spilletidspunkt: Lørdag den 11. november klokken 16:15.

Resultat: 4-1

25: Oskar Skou Haugstrup (AGF)

44: Theis Bøndergaard (AC Horsens)

52: Andy Espensen (AGF)

81: Alan Sediq (AGF)

89: Alan Sediq (AGF)

Holdopstillinger:

AGF: Viktor de Paoli, Andy Espensen, Frej Elkjær Andersen (63: Alan Sediq) Oskar Skou Haugstrup, Mark Ian Frøkjær Steffensen, Frederik Munk (82: Zander Grantzau)  August Krogh Skovgaard (88: William Thomsen) Adam Fuglsang, Arthur Brøgger Thygesen, Valdemar Rosenberg (63: Kristian Hjaltason) Marcus Lynge Bøgh Nielsen.

AC Horsens: Tobias Fenn, Vester, Nikolaj Holmegaard Larsen, Theis Bøndergaard (58: Noah Madsen) Anton Karimi Mandrup, William Graunkær (35: Emil Wynne Strandgaard) Rinor Rexhepi, Oscar Karimi Mandrup, Loris Osmani, Lucas Egebjerg Rasmussen (58: Mads Leth) Oscar Tran (58: Villads Gindeberg) Kalle Rahbek (58: Rasmus Kjær Jensen).

U19 mangler at sætte sig igennem offensivt

U19-drengene havde på papiret en overkommelig opgave mod AC Horsens i lørdagens kamp hjemme på Fredensvang.

AC Horsens mindede måske lidt for meget om sidste uges modstander Sønderjyske i spillestil.

U19-drengenes livret for tiden er nemlig ikke hold, der står kompakt samt laver lange bolde fremad og som er stærke i duel spillet om andenboldene.

U19 drengene står imod FCN pres i kampen den 26/9-23 på Fredensvang
Foto: Rasmus Fisker

KSDH fangede cheftræner Niki Zimling for en kommentar til kampen.

– Det er en kamp, hvor vi har meget spil og hvor vi bragte os i nogle situationer, som vi skal have mere ud af, men vi mangler at sætte os igennem offensivt.

Vi kommer for sent til indlæg, vi får ikke afsluttet, når vi skal, det bliver et træk eller en dribling for meget, og det hele løber ud i sandet, fortæller Zimling til KSDH.dk.

Kampen endte med et 1-2 nederlag, som placere De Hviie på ligaens ottendeplads.

Kampens forløb

Som nævnt sad AGF på spillet, uden at det førte til det helt store i form af chancer og mål.

Første mulighed til AC Horsens kom efter 44 minutter – og den endte i mål i en situation, hvor AGF var for passive og ikke fik skubbet hurtigt nok op for at blokere skuddet.

I 2. halvleg startede det meget bedre for AGF, og belønningen faldt også hurtigt i form af et mål fra Lukas Falk Hansen til 1-1.

Dårligdommene fra første halvleg med meget spil og boldbesiddelse uden det førte til noget fortsatte dog.

AC Horsens spillede tidlige andenbolde, og derfor var der rigtig meget duelspil, hvilket Zimlings tropper havde svært ved at håndtere.

U19-trænerstaben.
Foto: Kronborgfotos

En klassiker i fodbold er, at når man ikke kender sin besøgelsestid, så går det galt.

Det gør det desværre også for de talentfulde drenge.

AC Horsens slår til på deres anden chance i slutningen af kampen, igen i en situation, hvor AGF er alt for passive i forsvarsspillet.

Nedturen fortsætter, AGF har to store muligheder for at udligne, hvoraf den ene mulighed rammer træværket.

Således gik kampen til ende med 1-2 på måltavlen og nul point til De Hviie.

Tilbage på træningsbanen

Zimling opsummerer selv U19-drengenes status p.t.

– Efter ti nederlag i træk mod to hold, som spiller meget direkte og hurtigt med lange bolde, hvor der bliver flere tilfældigheder via andenbolde og dueller, må jeg konstatere, at det har vi svært ved at håndtere og løse, fortæller cheftræneren.

– Så det er tilbage på træningsbanen og arbejde videre.

U19-drengene, der har spillet mange kampe på det sidste, er faldet ned i rækken til en aktuel 8. plads, med 17 point for 11 kampe.

Der resterer to kampe, før der er pause i ligaen, og næste kamp hedder Vejle ude, lørdag den 25. november klokken 12:30 på VB park.

Kampfakta

Spillested: AGF’s anlæg – Fredensvang 8260 Viby J

Spilletidspunkt: Lørdag den 11. November klokken 16:15

Resultat: 1-2

44: Nikolai Vestergaard (AC Horsens)

50: Lukas Falk Hansen (AGF)

84: Jetmir Beluli (AC Horsens)

Holdopstillinger:

AGF: Jonathan Jørgensen Hutters, Gustav Schjøtt, Mikkel Kannegaard, Luka Callø Carstensen (64: Bertram Zacho) Rasmus Düring, Marco Olsson Valdes, Martin Mai, Lukas Falk Hansen (58: Noah Strandby) Oliver  Frederik Emmery (45: Noah Have) Sölvi Stefánsson, Stefen Erwan Tchamche (64: Frederik Munk).

AC Horsens: Andreas Hermansen, Lukas Wagner, Selius Gindeberg (64: Rasmus Nybo) Ank Asmussen, Nikolai Vestergaard (79: Adin Cehobasic) Emil Thau Rosenberg, Oscar Bjørnskov (86: Søren Albrecht) Victor Laursen Hegelund, Mathias Frederiksen (46: Zanar Hussein)  Jetmir Beluli, Lasse Risager Kristensen.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle