• Forside
  • AGF Nyheder
  • Tidligere AGF-bestyrelsesmedlem kaldte FCN for moderne slavehandlere – nu beklager han

Foto: Kronborgfotos

Tidligere AGF-bestyrelsesmedlem kaldte FCN for moderne slavehandlere – nu beklager han


| Jonas Roulund |

Bortvisningen af de cirka 40 AGF-fans på Right to Dream Park har fået et større efterspil, hvor også Erik Boyter, der er tidligere aktionær og bestyrelsesmedlem i AGF, har blandet sig med nogle lidt for friske bemærkninger.

Erik Boyter, der var bestyrelsesmedlem i AGF i perioden 2000-2003, skrev et noget ophidset Facebook-opslag efter pokalsemifinalen mod FC Nordsjælland, hvor omkring 40 AGF-fans var blevet bortvist for at juble over udeholdets scoring til 1-0.

AGF fans i Farum.
Foto: Kronborgfotos

Her påstod han, at der foregår moderne slavehandel i FC Nordsjælland. Med direkte henvisning til alle de spillere, som kommer fra klubbens akademi i Ghana, som siden bliver solgt for store transfersummer til udenlandske klubber.

Nu har Boyter dog udsendt en beklagelse via Bold.dk:

– Jeg var virkelig fortørnet over, at FC Nordsjælland ikke åbnede op for, at udebaneafsnittet var tilstrækkelig stort til at rumme alle de mange AGF-fans, der ville se kampen, og at FC Nordsjælland så bortviser AGF-fans, som blot jubler passioneret, når deres hold scorer. Det er ikke en superliga-klub værdig. I bagklogskabens ulideligt klare lys skulle jeg nok have formuleret mig mere elegant. Men som sagt handler fodbold om følelser og passion – også for mig. Jeg kan naturligvis ikke tillade mig at skrive, at FC Nordsjælland er mellemstation for den moderne slavehandel. Det beklager jeg. Derfor har jeg også valgt at slette indlægget på Facebook, skriver Boyter i beklagelsen.

AGF har sendt sagen om bortvisningen af fans videre til Divisionsforeningen, da man mener, at der ikke har været tale om god situationsfornemmelse og konduite fra FC Nordsjællands side.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.