Skip to main content


Thorsteinsson rygtes til Newcastle: AGF kan få økonomisk gevinst


| Jonas Roulund |

Den tidligere AGF’er, Jón Dagur Thorsteinsson, rygtes lige nu til Premier League-klubben Newcastle, og såfremt skiftet går igennem står AGF tilsyneladende til en økonomisk gevinst.

Ifølge mediet Chronicle Live er Newcastle United en af tre Premier League-klubber, der har kastet deres kærlighed over Jón Dagur Thorsteinsson.

Den tidligere AGF’er, som har 100 kampe, 20 mål og 13 assists for De Hviie på CV’et, har virkelig gjort opmærksom på sig selv, efter at han blev matchvinder for Island mod England på Wembley forleden, og det er ikke gået ubemærket hen i det engelske.

Også West Ham og Leicester er interesserede i “vulkanen fra Island”.

Efter at have spillet de seneste to sæsoner i belgiske OH Leuven, er Thorsteinsson nu rygtet tilbage til England, hvor han tidligere har spillet for Fulham – dog uden at få debut.

– Han har altid drømt om at spille i Premier League, siger en kilde tæt på spilleren til Chronicle Live.

– Jeg tror, at han viste på Wembley, at han kan spille på det højeste niveau i England, fortsætter den unavngivne kilde.

Økonomisk gulerod i vente

Hvis Thorsteinsson skifter til Newcastle, vil AGF formentlig også få en økonomisk gevinst ud af det. Klubben står nemlig til at modtage 2 % i uddannelsespenge, hvilket vil være en kærkommen bonus for De Hviiee, og en anerkendelse af at have været en vigtig del af Thorsteinssons udvikling. Dette er en del af den internationale solidaritetskompensationsaftale.

– Solidaritetskompensation fordeles mellem de klubber, hvor spilleren har været registreret og trænet fra den 1. januar, det år spilleren fyldte 12 år til og med 31. december det år spilleren fyldte 23 år. Kompensationen til den enkelte klub afspejler den periode, spilleren har været tilknyttet klubben mellem kalenderårene, hvor spilleren fyldte 12 til og med 23, beskrives det hos DBU.

Jón Dagur Thorsteinsson blev hentet til AGF som 20-årig i sommeren 2019 og sendt videre til belgisk fodbold efter kontraktudløb i sommeren 2022.

Den 25-årige kantspiller har i den netop overståede sæson scoret syv mål og lavet syv assists for OH Leuven i den bedste belgiske række.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle