Foto: Kronborgfotos

Stort flertal godkender Superliga-stadion i Vejlby-Risskov


| Jonas Roulund |

Aarhus Byråd stemte i går for, at kommunen bygger et Superligastadion til 12.000 tilskuere, hvor AGF kan spille kampe i hele 2025 og første halvdel af 2026, men byggeriet af det nye stadion i Kongelunden står på.

Endelig! Budgetterne er på plads, og Aarhus Byråd stemte i går for det midlertidige stadion i Vejlby-Risskov. Dermed er det nu officielt, at AGF skal spille sine hjemmekampe i forstaden i hele 2025 og første halvdel af 2026.

– Med budgetforliget 2023 blev det besluttet at igangsætte en analyse om mulighederne for etablering af et mindre stadionanlæg med tilhørende spiller- og administrationsfaciliter til for kvinde- og herredivisionsfodbold. Et anlæg som samtidigt i en midlertidig periode også kan anvendes til afholdelse af Superligafodboldkampe. Analysen pegede på Vejlby, som det bedste sted at etablere både de permanente og midlertidige stadion -og spiller-faciliteter, skriver Aarhus Byråd.

Vejlby Stadion med fans.
Foto: Kronborgfotos
– Med budgetforliget 2024 blev det besluttet at afsætte 30 mio. kr. til projektet. Der er herudover ekstern finansiering fra Salling Fondene og AGF A/S. Med denne indstilling igangsættes projektet Nyt Vejlby Stadion. Først etableres midlertidigt stadion for AGF’s Superliga fodboldhold (fase 1) og dernæst projekteres og etableres permanent stadion til Kvindeligaen og divisions-fodbold og spillerfaciliteter for AGF Kvindefodbold og foreningslivet (fase 2), skriver Aarhus Byråd. Atletikanlægget fjernes i samme omgang.
– Derudover igangsættes etablering af et nyt atletikanlæg. Når Nyt Vejlby Stadion målrettes til fodbold, fjernes atletikanlægget fra sin nuværende placering på stadion og reetableres et andet sted på Vejlby Risskov Idrætsanlæg.

Plads til 12.000 tilskuere

Det midlertidige stadion får plads til 12.000 tilskuere og kommer til at indeholde en bane af hybridgræs, midlertidige tribuner, mobile toiletter og boder og lysanlæg, der opfylder Superligaens krav.

Projektet har en samlet pris på 109,55 millioner kroner. Omkostningerne fordeler sig således:

Aarhus Kommune: 30 mio. kr.

Sallingfondene: 30 mio. kr.

AGF A/S: 33,9 mio. kr.

Fondsstøtte (Endnu ikke bevilliget): 15,65 mio. kr.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.