Foto: Kronborgfotos

Stig Inge: Det blev et voldsomt vindue


| Jonas Roulund |

I en ny podcast af AGF evaluerer Stig Inge Bjørnebye sit eget arbejde i det netop overståede transfervindue, hvor vilde salgsrekorder blev sat.

Daghim til Østrig, Bisseck og TK til Italien, og Haugen på leje til Holland. Det er blot nogle af sommerens vigtige transfers i AGF.

Ind er kommet folk som Knoester, Knuden og Bech, mens Duelund og Beijmo også er fastholdt.

Alt i alt er 13 spillere sendt videre, mens 10 nye folk er hentet til klubben. Læs også: AGF transfers sommeren 2023

I en podcast af AGF har kommunikationschef, Søren Højlund, sat sig ned med sportschefen, Stig Inge Bjørnebye, for at evaluere den vilde sommer på Fredensvang.

– Det blev jo et voldsomt vindue sådan set i vores målestok. Der kom flere ud til større penge end tidligere, men det var nogle spændende transfers. Yann regnede alle med, og det var planlagt. Der havde været en dialog i lang, lang tid, så det var vi forberedt på, siger Bjørnebye blandt andet.

Stig Inge Bjørnebye med AGF-halstørklæde om halsen (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

TK og Daghim er gode historier

AGF’s talentudvikling har stået for skud, men med sommerens store handler, begynder man at kunne lægge en dæmper på kritikken, fortæller Bjørnebye.

– Adam er en god historie for akademiet og rekrutteringen – og en fin historie for fremtiden. Man kan vise, at man kan producere spillere til den type klubber, som helt klart er de bedste i Europa til at scoute den type spillere. Så der har vi gjort noget rigtigt. Det er også glædeligt, at man har et system nu, som begynder at køre, fortæller sportschefen og hopper videre til TK-handlen:

– TK har været fulgt af mange klubber i de to-tre sidste vinduer, så jeg var på en måde forberedt på, at det kunne ske igen. Så det kom faktisk ikke som nogen stor overraskelse. Men det blev jo en flot deal, og jeg tror, at alle var glade for det. Han blev sat lidt ud af spillet med en skade, men han har haft en vældig god pre-season, og han har set fin ud, fortæller Bjørnebye.

Thomas “TK” Kristensen (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Yann Bisseck røg til Inter for cirka 52 millioner kroner, Daghim til FC Red Bull Salzburg for cirka 21 millioner kroner, mens TK blev sendt til Udinese for i omegnen af 37,5 millioner kroner med mulighed for at en række bonusser indfries og indbringer yderligere 22,5 millioner til AGF.

Du kan høre hele podcasten med sportschefen lige her:

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.