Skip to main content


Foto: Kronborgfotos

Spillerkarakterer: Midtvejsevaluering af GrundspilletAGF er halvvejs igennem grundspillet, og derfor har der være tid til at summe over præstationerne undervejs, Her er spillerkarakterer for sæsonens første halvdel.

11 kampe er spillet, og vi er halvejs igennem grundspillet. AGF indtager Superligaens syvendeplads med 14 point. Det er blevet til 3 sejre, 5 uafgjorte og 3 nederlag.

Ikke en overbevisende start for Byens Hold, der er uden sejr i de seneste 5 kampe. Senest blev det til et 1-1 resultat mod det måske stærkeste hold i Superligaen, FC København, og der er måske alligevel optimisme at spore hos AGF. 

Derfor er det tid til en karaktergivning på baggrund af præstationerne i grundspillets første halvdel. 

Janni Serra jubelscene på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

Vi benytter skalaen 1-5 til vores bedømmelse. Se uddybning af karakterskalaen nederst.

Spillerkarakterer efter grundspillets første halvdel

Bailey Peacock-Farrell
Karakter: 3
Den nordirske landsholdsmålmand slog i første omgang Jesper Hansen af pinden, men efter et dumt rødt kort mod Brøndby blev det ikke til mere spilletid. Der har både været gode og dårlige momenter i Peacocks-Farells første tid i AGF. Flere tvivlsomme beslutninger, men også mange gode indgreb. Han fik en god start på sæsonen og særligt 1-1 kampen i Odense, viste nordireren god figur. Efterfølgende blev det først til en kampafgørende fejlaflevering i Herning og et rødt kort hjemme på Ceres Park. Det bliver interessant at se, om det bliver Bailey Peacock-Farrell, der starter i målet på søndag mod Lyngby BK.

Jesper Hansen
Karakter: 3
Jesper Hansen fik lov at starte Superligaens første to kampe for AGF, hvorefter han røg på bænken til fordel for et af sommerens nye ansigter, Peacock-Farrell. På grund af karantæne til den nordirske målmand kom Hansen tilbage i startopstillingen og startede senest mod FCK, på trods af at Peacock-Farrell var tilbage fra karantæne. Ligesom sin målmandskollega har Hansen leveret både gode og dårlige indsatser i sæsonens første kampe og hans præstation mod FCK vil mest blive husket for et akavet boks, der nær havde kostet et mål. 

Tobias Mølgaard
Karakter: 4
Tobias Mølgaard har på trods af holdets svingende resultatet gjort god figur i første halvdel af grundspillet. Han har både været en del af tre-back kæden med Tingager og Knoester. Men han har også fået spilletid på højre wingback, og det er tydeligt at se, at det ikke er der, han begår sig bedst. Når han får lov at spille i midterforsvaret kan man se, hvorfor vi ikke kan undvære en fighter som Mølgaard. Han vinder vigtige dueller, er energisk og viser flere gode tegn fremad i banen. Mere af det samme fra Mølgaard. 

Frederik Tingager
Karakter: 4
Grundspillets første 11 kampe er spillet, og titlen som bedste AGF’er går til forsvarsankeret. Frederik Tingager har trådt i karakter efter afgangen af både Bisseck og TK. Han har styret forsvaret med hård hånd, taget ansvar og sørget for, at det gode forsvarsarbejde fra sidste sæson ikke er taget med til Italien. AGF har lukket 14 mål ind i 11 kampe, og det lyder måske ikke prangende, men til sammenligning er det lige så mange mål som FC København har lukket ind på andenpladsen, og der er kun tre hold, der har lukket færre mål ind. 

Mats Knoester
Karakter: 2
Hentet i ungarske Ferencvaros var Mats Knoester tiltænkt at være afløseren i midterforsvaret efter først Bissecks og senere TKs afgang. Det er store sko, hollænderen skal udfylde, og man kan godt komme i tvivl, om han er den rette mand til opgaven. Især hvis man tænker på, at AGF i sommerens transfervindue udover Knoester også har hentet Akoto og Anker som forstærkninger til midterforsvaret. Indtil videre er det blevet til 4 kampe fra start og et enkelt indhop i Superligaen for Knoester. Det bliver spændende at se, om Knoester kan holde sin plads i midterforsvaret, eller om nogle af de andre nye ansigter snart får chancen.

Felix Beijmo
Karakter: 3
Efter en forrygende sæson på en lejeaftale fra svenske Malmø var det dejligt at se Beijmo underskrive en permanent aftale med AGF. Det er svært at være utilfreds med den svenske wingback, der altid er at finde i startopstillingen. Hans samarbejde med Patrick Mortensen på toppen er uundværligt, og vi har forhåbentlig endnu flere mål og assists til gode fra de to. Det er netop også de to, der topper assistlisten i klubben begge med 3 assists hver. Han er dog lige faldet en anelse i niveau i de seneste kampe, men lad os håbe, han har genfundet energien efter landskampspausen.

Nicolai Poulsen
Karakter: 3
Med Nicolai Poulsen på banen ved man, hvad man får. En hardhitter, der kæmper for hver eneste bold, og der er ikke noget, der har ændret sig i Poulsens spil siden sidste sæson. Til gengæld har Poulsen fået en ny kollega på midtbanen i norske Magnus Knudsen, og de har ikke fået et ordentligt samarbejde op at køre. Begge spillere er gode, når modstanderen har bolden, men når den skal fremad, går spillet i stå på midtbanen. Der er måske for stor lighed mellem de to midtbanespillere.

Magnus Knudsen
Karakter: 2
Det har været svingende i præstationerne for den norske midtbanespiller, der kom til klubben i sommer. Han har haft kampe, hvor han virkelig har vist, hvad det er, han kan. Men han har også haft kampe, hvor man næsten ikke opdager, at nordmanden er på banen. Selvom han ikke er den største centrale midtbanespiller, kan Knudsen sagtens tage fra i duelspillet. Han er samtidig en dygtig boldspiller, men det går ofte i stå på midtbanen, hvor mange af afleveringerne for det meste går tilbage i banen. Der skal ske noget fremad i banen, hvis AGF skal gøre sig forhåbninger om top-6, og vi har stadig en assist til gode fra nordmandens fod.

Gift Links
Karakter: 2
Gift Links er hårdtarbejdende og har masser af fart. Desværre har vi ikke fået meget mere ud af sydafrikaneren end det. Hverken ham eller backkollegaen Kahl har bidt sig fast i startopstillingen, og det er ikke overraskende. Der mangler kvalitet både på egen og modstanderens banehalvdel. En enkelt assist er det blevet til for Gift Links, og det var en flot en af slagsen. Et dejligt frispark ind i panden på Tingager. Der har været små bidder af, hvordan indlæggene kan sendes afsted, og derfor er der også forventninger til, at det ikke kun er hver anden kamp Gift Links kan ramme sine medspillere.

Tobias Bech
Karakter: 3
Et af de største problemer for AGF-mandskabet er, at der ikke bliver scoret nok mål, og Tobias Bech har kun stået for to scoringer i Superligaens første 11 kampe. Der har været momenter, hvor den tidligere Viborg spiller har vist sine offensive kvaliteter frem. Skal AGF sikre sig en plads i den sjove ende af tabellen, skal Tobias Bech finde målformen frem.

Mikael Anderson
Karakter: 3
Mikael Anderson har været i godt spillehumør og med de navne, der sidder på skadeslisten, er meget af ansvaret for at skabe noget frem i banen røget over på Andersons skuldre. Han har vist gå-på-mod, viljestyrke og taget sagen i egen hånd. Desværre for AGF kommer der sjældent slutprodukt på islændingens flotte aktioner. Et enkelt mål er det blevet til i 11 kampe, og det var på et straffespark. Hvis AGF skal have mere ud af sæsonen end blot en syvendeplads kræver det, at der kommer flere mål og assists fra Andersons fod. Men hvis han kan fortsætte de gode takter skal der nok komme slutprodukt på. 

Patrick Mortensen
Karakter: 3
AGF-topscoreren lever af at blive sat i scene, så når halvdelen af de offensive kræfter sidder ude med skader er det imponerende, at han står noteret for 5 mål og 3 assists efter 11 kampe. Heldigvis for AGF har Mortensen et godt samarbejde med Felix Beijmo på højre wingback, der ofte ender i en scoring. Selvom han ofte forsvinder ud af kampene, er Patrick Mortensen en uundværlig spiller for byens hold, både på og uden for banen.

Mikkel Duelund
Karakter: 3
Mikkel Duelund er ikke tilbage i den hvide trøje før det nye år, og han er blot en af de mange offensive kræfter på skadeslisten. Hans kreativitet og sparketeknik er savnet på AGF-holdet. Det er blevet til spilletid i 8 ud af de 11 Superligakampe, og heller ikke Mikkel Duelund har leveret hverken mål eller assists. Forhåbentlig bliver det en Mikkel Duelund, der kan spille smertefrit, når han vender tilbage i det nye år.

Eric Kahl
Karakter: 2
Ligesom på målmandsposten er der på venstre wingback kamp om pladsen i startopstillingen. Men hverken Kahl eller Links har fået den start på sæsonen, man kunne have ønsket. Indlæggene mangler ofte kvalitet, og det defensive arbejder halter. Derfor skiftes de to også til at starte kampen på bænken, men får ofte lov til at erstatte hinanden halvvejs gennem anden halvleg. I de seneste kampe er Links blevet fortrukket, og hvis Eric Kahl ønsker at lave om på det, skal der skrues op for kvaliteten på indlæggene.

Janni Serra
Karakter: 3
Så længe Patrick Mortensen er i klubben, kommer der ikke til at være mange chancer fra start for den nyindkøbte tysker. Det gælder derfor om tage de chancer, han får, og det gjorde han i den grad mod FCK. Her blev det til en fornemt indhop med tyskerens første mål i AGF trøjen. En gang har Serra været med fra start, og det var på udebane i Randers. Ikke nogen succeshistorie, så lad os håbe på flere gode indhop fra den tyske angriber.

Uwe Rösler
Karakter: 3
Der har været afgange fra flere af de vigtigste navne i sidste sæsons startopstilling. Samtidig er der kommet nye ansigter til og skadeslisten er blevet længere og længere. Det er ikke nemme arbejdsbetingelser for den tyske cheftræner, der stadig kæmper med at finde de rigtige konstellationer. Heldigvis bliver det et mere og mere sammenspillet hold, Uwe Rösler kan sende på banen, og sammenligner man med sidste sæson lå AGF i en lignende situation halvvejs gennem grundspillet. De unge spillere står i kø til at komme ind og vise sig frem. Måske det snart er tid til at prøve dem af fra start i Superligaen.

Tobias Anker, Michael Akoto, Mathias Sauer, Jacob Andersen, Mads Emil Madsen, Julius Beck, Peter Bjur og Frederik Brandhof har også fået spilletid i denne sæson – men ikke nok til at blive vurderet i denne midtvejsevaluering.

Karakterskala

1. Den elendige præstation – Uacceptabelt, sløjt niveau, hvor intet fungerede.

2. Den utilstrækkelige præstation – Fik sat enkelte gode ting sammen, men spillede generelt en dårlig kamp. Ikke godkendt.

3. Godkendt uden at imponere – En kamp på det jævne, med både positive og negative ting at sige om præstationen.

4. Den gode præstation – En flot kamp, hvor spillerens kerneopgaver blev løst med få fejl og mangler.

5. Den fremragende præstation – Sublim kamp, hvor spilleren stort set ikke satte en fod forkert.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle