Foto: Kronborgfotos

Silkeborg IF – AGF: Spillerkarakterer og MOTMAGF vandt søndag eftermiddag 1-0 over Silkeborg IF i en chancefattig kamp. Her får du KSDH’s spillerkarakterer og MOTM-kåring.

AGF var søndag eftermiddag på jagt efter årets første sejr på JYSK Park i Silkeborg. Det blev til en tam affære i Søhøjlandet, der med lidt hjælp fra Silkeborgs Mark Brink endte ud i en tiltrængt AGF-sejr. Uden nærmest at have en afslutning på mål formåede Byens Hold at hive tre point med hjem fra det midtjyske.

I KSDH – Gruppen for AGF fans er Jesper Hansen overlegent blevet kåret til MOTM med 80 procent af stemmerne. Han bliver efterfulgt af Frederik Tingager med 8 procent og Jonas Jensen-Abbew med 4 procent af stemmerne.

Sejr på JYSK Park
Foto: Laura Hjørringgaard

AGF-spillernes karakterer mod Silkeborg IF

Herunder ses karakterer til AGF-spillerne i opgøret mellem Silkeborg IF og AGF. Vi benytter skalaen 1-5 til vores bedømmelse. Se uddybning af karakterskalaen nederst.

Jesper Hansen
Karakter: 4
Jesper Hansen var søndag eftermiddag at finde i målet, da Bailey Peacock-Farrell stadig er ved at komme sig oven på sit uheld i kampen mod OB. Jesper Hansen havde flere fine redninger, men fik aldrig rigtig travlt. Til gengæld virkede han rolig og sikker i sine indgreb ude i feltet.

Felix Beijmo
Karakter: 3
Den svenske wingback er blevet lidt af en altmuligmand på AGF-holdet. Søndag eftermiddag var han placeret i midterforsvaret, og selvom silkeborgenserne næsten var ligeså dårlige til at skabe chancer som AGF, spillede Beijmo en fornuftig kamp.

Frederik Tingager
Karakter: 3
Tingager var nær blevet kampens uheldige hovedperson, men slap med skrækken, da hans hånd på bolden nær var blevet til et straffespark til Silkeborg. Han spillede en sikker kamp og var med til at holde Silkeborgs topscorer Alexander Lind fra målet.

Jonas Jensen-Abbew
Karakter: 3
Den unge midtstopper har fået en god start på AGF-tilværelsen. Søndag eftermiddag viste han igen fine takter og var med til at forhindre Silkeborg i at komme frem til målchancer og sikre et clean sheet. Ligesom de tre første kampe viste han søndag eftermiddag endnu en gang stor sikkerhed med bolden i fødderne.

Jacob Andersen
Karakter: 2
Jacob Andersens første start i det nye år. Han blev aldrig sat på prøve overfor et tamt Silkeborg angreb, men den unge wingback fik heller aldrig sat sig igennem offensivt.

Nicolai Poulsen
Karakter: 2
Nicolai Poulsens første kamp tilbage i startelleveren. Det blev som sædvanlig til et gult kort og dermed også en karantæne i næste kamp til Nicolai Poulsen, der aldrig fik svunget taktstokken på midtbanen.

Mads Emil Madsen
Karakter: 3
Tempoet i boldomgangen var endnu engang til den langsomme side, og der var generelt ikke mange målsøgende afleveringer fra den ellers kreative midtbanespiller. Han fik dog momentvist vist sig frem med vævre driblinger og smukke vendinger. Opgaven er at suge modspillere til sig og få sendt sine medspillere sendt afsted med skarpe afleveringer, og det skal der være mere af, hvis AGF skal lykkes i fremtiden.

Eric Kahl
Karakter: 2
Der var ikke meget gang i AGF’s offensive spil søndag eftermiddag, og det gjaldt også for Kahl’s indsats frem i banen. Til gengæld viste svenskeren fine takter i sit defensive spil, hvor opgaverne blev klaret mod et forholdsvis tamt Silkeborg-angreb.

Mikael Anderson
Karakter: 2
Silkeborg var gode til at lukke ned for Mikael Anderson, der kæmpede med at skabe chancerne. Anden halvlegs defensive udgangspunkt hjalp ikke ligefrem Anderson, der derimod viste høj arbejdsmoral i forsvaret af 1-0 føringen.

Mikkel Duelund
Karakter: 2
Mikkel Duelund var søndag eftermiddag med for første gang i startopstillingen siden 17. september 2023. Det blev desværre ikke en den oplevelse, vi alle havde håbet på. Duelund måtte efter en halv times spil desværre udgå med en hofteskade. Meldingen fra staben var efterfølgende, at det ikke virkede som en alvorlig skade, men at man må undersøge nærmere de kommende dage.

Patrick Mortensen
Karakter: 2
AGF-topscoreren blev ligesom resten af offensiven aldrig farlig foran Silkeborg målet, og Mortensen måtte i stedet bruge sine kræfter på at hjælpe til med det defensive arbejde.

Indskiftere:

Tobias Bech (Ind: 35)
Karakter: 2
Vraget i startopstillingen, men på grund af skaden til Duelund kom Bech allerede på banen efter en halv times spil. Han gjorde ikke meget væsen af sig og var ikke med til at ændre kampbilledet.

Gift Links (Ind: 78)
Karakter: UB
Et gult kort og hård fight, mere blev det ikke til for den sydafrikanske wingback, der søndag var blevet placeret på bænken fra start.

Frederik Brandhof (Ind: 78)
Karakter: UB
Det er altid godt at kunne sætte hårdtarbejdende Brandhof på banen, når føringen skal forsvares. Leverede endnu en gang, hvad han er kendt for.

Tobias Anker (Ind: 90)
Karakter: UB
En god mand at kaste ind, når man skal forsvare en føring i slutminutterne.

Trænerkarakter:

Uwe Rösler
Karakter: 2
Uwe Rösler havde rystet posen inden søndagens kamp mod Silkeborg IF. Tobias Bech, Frederik Brandhof og Gift Links var alle tre gledet ud af startopstillingen for at gøre plads til Mikkel Duelund, Nicolai Poulsen og Jacob Andersen. Chancerne var der langt i mellem, men til gengæld er AGF Superligaens ukronede konge af dødbolde, og det var med til at hive sejren hjem i Silkeborg, selvom det på ingen måde var kønt. Den manglende udvikling i det offensive spil må dog falde tilbage på cheftræneren, der derfor lander på en lav karakter, trods tre point på kontoen.

Karakterskala

1. Den elendige præstation – Uacceptabelt, sløjt niveau, hvor intet fungerede.

2. Den utilstrækkelige præstation – Fik sat enkelte gode ting sammen, men spillede generelt en dårlig kamp. Ikke godkendt.

3. Godkendt uden at imponere – En kamp på det jævne, med både positive og negative ting at sige om præstationen.

4. Den gode præstation – En flot kamp, hvor spillerens kerneopgaver blev løst med få fejl og mangler.

5. Den fremragende præstation – Sublim kamp, hvor spilleren stort set ikke satte en fod forkert.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.