Foto: KSDH.dk

Silkeborg IF – AGF optakt: Kampen om Superligaens ingenmandsland


| Jonas Roulund |

AGF trak det længste strå sidst de to jyske mandskaber mødtes for få uger siden, og nu venter endnu et slag i Søhøjlandet, som potentielt kan være en forsmag på årets pokalfinale, da begge hold står med gode kort på hånden for at avancere i den turnering. 2. påskedag gælder det dog en ligakamp mellem rækkens nummer 5 og 6.

Kampfakta: Silkeborg IF vs. AGF

Spilletidspunkt: Mandag den 1. april klokken 18.

Spillested: JYSK Park, Ansvej 108, 8600 Silkeborg.

Dommer: Jacob Karlsen (Linjedommere: René Risum og Nikolaj Christensen)

VAR dommer: Lasse Læbel Graagaard (AVAR: Sebastian Friis Aagerup)

Følg kampen her: Twitter: AGFFodbold samt på TV3 Sport og Viaplay.

Hashtags: #sifagf #sldk #ultratwitteragf #ksdh

Den 10. marts blev en temmelig kold og kedelig affære på JYSK Park, da AGF og SIF senest mødtes.

Her lykkedes det på baggrund af et selvmål efter hjørnespark at hente tre point med hjem til Aarhus, men det var uden at imponere, og både ude- og hjemmehold var efterfølgende i et lidt ambivalent humør.

Nu venter endnu et Superligaslag i Silkeborg, og denne gang kan det vise sig at blive en kærkommen test forud for årets pokalfinale, da både AGF og SIF vandt deres første semifinaleopgør mod henholdsvis FCN og FC Fredericia. Men fokus på opgaven: Ligaens nummer 5 mod ligaens nummer 6.

Bliver det kampen om Superligaens ingenmandsland?

Indbyrdes kampe

19 AGF-sejre, 19 uafgjorte og 35 Silkeborg-sejre er der kommet ud af de to mandskabers indbyrdes møder i Superligaen indtil nu, og det er dermed mandagens hjemmehold, som har det historiske overtag.

På det seneste har De Hviie dog været bedst med fire sejre, tre uafgjorte og tre nederlag siden 2018, og i Søhøjlandet har de seneste otte kampe budt på fire AGF-sejre og fire Silkeborg-sejre.

Alt i alt må vi konstatere, at det er to hold, der står ganske godt til hinanden, og to hold, der begge skal bruge Superligaens kommende to spillerunder på at blive klar til pokalsemifinalens afgørende kampe.

I ligaen indtager holdene 5. og 6. pladsen med henholdsvis 9 og 18 point op til medaljeskamlen, så det primære fokus må for begge hold ligge på pokalturneringen, hvor man kan ende med at stå overfor hinanden Kristi Himmelfarts Dag i Parken.

Status på AGF

Uwe Rösler så med rynket pande til, da Nicolai Poulsen måtte forlade banen efter 48 minutters spil mod FC Nordsjælland for nylig, og man forstår ham godt.

Stort set hele holdet har været en tur omkring skadesbænken i denne sæson, og en vigtig mand som Poulsen vil man helst ikke undvære i tidens tætte kampprogram.

Meldingen var efterfølgende, at man ikke kunne vurdere skadens omfang, men man må forvente at midtbanekrigeren sidder over mandag aften. Derudover er Mølgaard, Duelund, Yakob og Hvidt fortsat skadet.

Til gengæld så man Knoester og Akoto tilbage på banen for første gang længe, hvilket giver Rösler lidt flere brikker at rykke med i det puslespil, som skal udgøre 23. spillerundes kamptrup. Hvis man kan frigive Beijmo til wingbacken vil det unægteligt hjælpe lidt på den primære udfordring hos offensiven, der – selvom man scorede tre mål i Farum – har famlet i blinde efter en løsning på kreativiteten på den sidste tredjedel i denne sæson.

Mats Knoester dirigerer sine medspillere i sin debut mod FC Midtjylland d. 3. september 2023.
Foto: Matti Kronborg

Vi må afvente og se, om folk som Anderson, tilbagekomsten af Janni Serra samt et mål, der kan give selvtillid til Bech måske bliver løsningen på målscoringsudfordringerne. I pokalen lykkedes det jo pludselig at score et fantastisk mål i åbent spil ved Gift Links, men spørgsmålet er nok, om det var mere held end forstand?

De seneste seks udekampe er foregået uden nederlag for De Hviie, så lad blot dette fortsætte mandag aften.

Status på Silkeborg IF

Kent Nielsens Silkeborg-mandskab fik tanket tiltrængt selvtillid i pokalsemifinalen forleden, da FC Fredericia blev besejret hele 6-1.

Det er en ny oplevelse at vinde for Søhøjlandets Drenge, som i de seneste ti kampe i Superligaen ikke har fået råbt en eneste sejrssang efter slutfløjt. Otte nederlag og to uafgjorte er det blevet til, hvilket efterlader silkeborgenserne langt efter de spændende pladser i mesterskabsspillet.

SIF må undvære karantæneramte Pelle Mattson, mens Alexander Busch fortsat sidder ude med en skade, men ellers er der fuld rådighed over truppen, som mest af alt må se denne kamp som en mulig forsmag på en sæsondefinerende pokalfinale, hvis alt går vel.

Senest AGF var på besøg på JYSK Park var der dog nogenlunde takter fra hjemmeholdet, som måske er ved at have fået bedre styr på spillet. Her så man særligt Tingager have problemer med Alexander Lind, og det bliver da også en nøgleduel i mandagens opgør.

Poulsen jubler på JYSK Park.
Foto: Kronborgfotos

Dem skal vi holde øje med

Silkeborg IF:

På trods af Silkeborgs spilmæssige vanskeligheder på det seneste, så indtager Alexander Lind fortsat førstepladsen på ligaens topscorerliste med sine 10 mål, og det er der en god grund til; Manden har vist storform i indeværende sæson, og han kan om nogen volde den stærke AGF-defensiv problemer.

Herudover må man holde et vågent øje med Anders Klynge, der har leveret 1 mål og 5 assists i denne sæson fra sin position på midtbanen, og hvis han får plads, kan han gøre ondt på De Hviie, som nok ikke har Poulsen med til at markere ham.

AGF:

Kan vi få slutprodukt på Andersons mange fine aktioner? Så begynder det i hvert fald at ligne noget. Islændingen er noteret for 1 mål og 3 assists i indeværende Superligasæson, hvilket ikke er prangende, når man tager i betragtning, at han ofte nævnes som AGF’s kreative nøglespiller.

En anden, der til gengæld gerne mål fortsætte sin form er Gift Links, der på det seneste har vist sig flot frem med energiske løb med- og uden bold, lækre assists og det vidunderlige langskudsmål i pokalsemifinalen.

Karantæner og skader

Karantæner:

Silkeborg IF: Pelle Mattsson (Karantænefare: Mark Brink, Alexander Busch og Alexander Lind).

AGF: Ingen (Karantænefare: Jacob Andersen, Magnus Knudsen, Gift Links, Mikael Anderson, Frederik Brandhof og Tobias Bech).

Skader:

Silkeborg IF: Alexander Busch.

AGF: Kevin Yakob, Benjamin Hvidt, Tobias Mølgaard, Nicolai Poulsen og Mikkel Duelund.

Bud på startopstillinger

SIF  (4-3-2-1): Larsen – Sonne, Østrøm, Rödin, Musonda – Brink, Klynge, Kusk – McCowatt, Larsen – Lind.

AGF (3-4-2-1):  Peacock-Farrell – Beijmo, Tingager, Jensen-Abbew – Andersen, Brandhof, Madsen, Links – Anderson, Bech – Mortensen.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.