Foto: Kronborgfotos

Silkeborg IF – AGF: Luftens Helte slog til igen


| Jonas Roulund |

To hold uden sejre i 2024 skulle udkæmpe et køligt plasticbrag på JYSK Park søndag eftermiddag med håbet om at lukke hullet op til ligaens tophold. Her kom dødbolde og VAR endnu en gang i fokus undervejs.

Et udsolgt udebaneafsnit tog imod De Hviie fodboldhelte søndag klokken 14, hvor unge Jacob Andersen havde fået chancen fra start, mens seneste spillerundes målscorer, Mikkel Duelund, også var blevet belønnet med en startplads mod SIF.

Det 73. opgør mellem de to stolte jyske mandskaber var ellers skæmmet af skader til Mølgaard, Knudsen, Hvidt, Yakob, Akoto, Knoester og Peacock-Farrell, men forventningerne til AGF var nu alligevel som altid høje denne kølige marts-søndag, hvor udeholdet forhåbentligt kunne slippe tøjlerne efter at have sikret top seks i seneste spillerunde.

Udebaneafsnit på JYSK Park.
Foto: Kronborgfotos

Kampens forløb

Begge mandskaber skulle lige mærke hinanden af på motorvejsstadionet i Søhøjlandet, men efter et kvarters spil begyndte det at se mere sammenhængende ud med lange perioder på bolden for AGF’erne.

Flere dødbolde var som vanligt tæt ved at give gevinst, mens der i den anden ende et par gange var optræk til muligheder, når stærke Alexander Lind fik moslet sig fri af Frederik Tingagers markering og sendt sine kanter i dybden.

De største chancer før pausen tilfaldt da også hjemmeholdet, der efter en halv time fik sig kombineret flot rundt om AGF-defensiven, men Jesper Hansen leverede i flere omgange store redninger, der holdt måltavlen i ro.

Kort efter var der dog også optræk til mål i den modsatte ende, da Mads Emil Madsen opfangede en clearing fra Nicolai Larsen i SIF-buret, men forsøget på at sende en cutback-aflevering ind i feltet til frit skud på det åbne mål mislykkedes desværre.

Med 35 minutter på klokken måtte Mikkel Duelund desværre trække sig fra kampen efter at have slået hoften, og det gav i stedet muligheden for Tobias Bech til at komme ind og bryde de kompakte Silkeborg-forsvarslinjer.

Det lykkedes ikke at skabe chancerne i åbent spil, men så er det jo godt, at man har et supervåben – hjørnespark!

Og i 1. halvlegs overtid fik AGF netop sådan et af slagsen – og det gav mål, da Silkeborgs Mads Brink fik headet kuglen i eget net til stor jubel på endetribunen. Pause og 0-1 til De Hviie.

Poulsen jubler på JYSK Park.
Foto: Kronborgfotos

2. halvleg

De nu jagtende silkeborgensere kom sprudlende ud efter pausen og fik hurtigt sendt en afslutning mod Hansens mål, men AGF’erne fik hurtigt svaret igen med både frisparks- og hjørnesparksforsøg, og så gik der lidt dødvande i tingene igen.

Lige indtil Tingager gled i feltet og blev ramt af en trillende Lind-afslutning på armen. Straffespark – umiddelbart, men VAR kom til undsætning og omstødte dommen. Pyha, så fik man da pulsen op for en stund.

Hjemmeholdet fik kombineret sig frem til en håndfuld muligheder yderligere i 2. halvleg, men Hansen kunne i sidste ende alligevel glæde sig over endnu et clean sheet til CV’et.

Jesper Hansen jubler på JYSK Park.
Foto: Kronborgfotos

En dejlig 0-1 sejr blev hentet hjem, men tøjlerne er bestemt ikke sluppet endnu, som vi så det sidste år, chancerne i åbent spil mangler, og spørgsmålet er efterhånden, om vi får det sprudlende forår, vi alle håber så meget på?

Hvad vi lærte

Dødbolde og dødvande. Chancer i åbent spil er en udfordring at skabe. Især for AGF, der fortsætter stimen af kampen uden mål i åbent spil. Men så er det jo skønt at være verdensmestre i dødboldsscoringer. Spørgsmålet er, hvor længe det kan blive ved?

Hansen er ikke rusten. Den rutinerede keeper er nu oppe på hele 132 SL-clean sheets i karrieren, og i dag leverede han igen varen med et par vigtige redninger, selvom han primært har varmet bænken på det sidste.

Kampfakta:

Spillested: JYSK Park, Ansvej 108, 8600 Silkeborg.

Tilskuertal: 6.838

Resultat: 0-1

45+3: Mark Brink (SIF – selvmål)

Gult kort: Mads Emil Madsen (AGF), Alexander Lind (SIF), Nicolai Poulsen (AGF), Felix Beijmo (AGF), Gift Links (AGF).

Opstillinger:

SIF  (4-3-2-1): Larsen – Sonne (87: Gammelby), Østrøm (77: Thordarson), Rödin, Musonda (87: Poulsen) – Brink, Mattsson, Klynge – McCowatt (77: Kusk), M. Larsen (57: Adamsen) – Lind.
AGF (3-4-2-1):  Hansen – Beijmo, Tingager, Jensen-Abbew – Andersen, Poulsen, Madsen (77: Brandhof), Kahl (77: Links) – Anderson (89: Anker), Duelund (35: Bech) – Mortensen.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.