Foto Kronborgfotos

Silkeborg IF – AGF: Beijmos brag var ikke nok til tre point


| Jonas Roulund |

To pokalhold stod i dag overfor hinanden i Superligaens 23. spillerunde, hvor AGF håbede at kunne lukke lidt af hullet op til de medaljegivende pladser, mens SIF mest af alt skulle holde momentum frem mod returopgøret i deres pokalsemifinale.

2. påskedag blev markeret på JYSK Park med et opgør mellem de to pokalsemifinalister, SIF og AGF.

Seneste indbyrdes opgør var ikke en specielt medrivende affære, men nu kom begge mandskaber med sejre i deres pokalsemifinaler i ryggen, og håbet var derfor at se to hold med mod på mere – og måske også med mod på at prøve noget nyt?

Mikkel Duelund var blevet klar til opgøret, og dermed begyndte det hele at lysne for Rösler og hans lægestab, der har haft lidt for lang kø til lazarettet i denne sæson.

Nu skulle der tages hul på mesterskabsslutspillet med manér – spørgsmålet var bare, hvem der ville slippe bedst fra den opgave.

AGF-fans på JYSK Park.
Foto: KSDH.dk

Kampens forløb

Rösler havde rystet posen med brikker således, at folk som Mortensen og Peacock-Farrell måtte se langt efter en startplads, mens forsvaret bestod af Knoester, Tingager og AJ med Kahl og Beijmo på hver sin wingback. Samtidig var der blevet plads til unge Tobias Bach i startopstillingen for første gang.

Men alle de nye konstellationer fik bestemt ikke en drømmestart.

Silkeborg spurtede nemlig allerede efter to minutter afsted i en omstilling, og på ren FIFA-manér spillede de sig igennem AGF-defensiven, der blot kunne se til, da Stefán Teitur Þórðarson til sidst trillede bolden i mål.

Puha, en kold spand vand til gæsterne, som nu måtte samle sig hurtigt for at få styr på sagerne.

En måde at få styr på sagerne er jo at ty til sine største styrker – og det gjorde AGF så med dødboldene, som i flere omgange blev farlige i den næste fase af opgøret – dog uden at få bolden helt ind over hr. Larsens målstreg.

Hjemmeholdet svarede igen med et fladt indlæg og en hidsig afslutning på stolpen fra Tonni Adamsen kort efter, og det blev tydeligt, at den normale jerndefensiv led af lidt rustpletter på dagen.

Sådan fortsatte halvlegen helt frem til det 41. minut – med stærke, stikkende angreb fra SIF, mens GF’erne famlede lidt efter løsningerne. 

Løsningen kom dog pludseligt, da Anderson sendte et indlæg indover mod Bech og Beijmo – svenskeren nåede højest og headede via overliggeren AGF på 1-1.

Felix Bejmo og holdet jubler efter scoring mod SIF.
Foto: Kronborgfotos

Og så var der pause.

2. halvleg

Der var bedre flow og energi i AGF’erne efter pause, hvor Anderson i flere omgange fik drevet kuglen frem og sat sine holdkammerater op til afslutninger – ufarlige afslutninger, vel at mærke.

Alligevel var det hjemmeholdet, der først blev rigtigt farlige – endda på AGF’s eget våben: Et hjørnespark. Her sejlede bolden lidt rundt i det lille felt, inden vi genfandt roen og fik clearet kuglen.

Så gik der lidt stilstand i den, indtil Felix Beijmo igen dukkede op. Mortensen lagde bolden af til Knudsen, som sendte wingbacken afsted. Nu tænkte man jo så, at han ville forsøge sig med et indlæg, men i stedet kanonerede han bolden flot i mål til GF-føring! Wauw – 1-2!

Felix Beijmo jubler efter scoring mod Silkeborg If.
Foto: Kronborgfotos

Men vi fik ikke lov at lune os længe.

Oliver Sonne drev bolden forbi Kahl i AGF’s venstreside og sendte bolden ind til indskiftede Callum McCowatt, der fikst dirigerede bolden ind til 2-2. Endnu en gang så AGF’s organisation en smule ustabil ud i forhold til, hvad vi er vant til.

Nu sad man så og håbede på mere Beijmo-magi, men vi fik det absolut modsatte. 

Svenskeren blev nemlig med kort tid igen stemplet højt på benet og fik et ubehageligt vrid i knæet. Han blev båret fra banen, og det lover desværre ikke godt for muligheden for at blive klar til pokalsemifinalen om 10 dage…

Kampen blev genoptaget, og vi nåede både en chance til Jacob Andersen og Tobias Bech, inden opgøret blev fløjtet af med 2-2 på måltavlen, hvilket efterlader begge hold i Superligaens ingenmandsland.

Hvad vi lærte

Fokus på den 10. pokal. AGF’erne har ikke selv villet sige det, men med dagens startopstilling blev det pludselig meget tydeligt, at al fokus på Fredensvang ligger på at avancere fra pokalsemifinalen og vinde den 10. pokal til AGF. Fint at få roteret holdet og testet folk i Superligaen, mens vi venter på det sæsondefinerende brag mod FCN på Ceres Park.

En flyvende Felix Beijmo – liiige indtil det gik galt. Hvor var det skønt at have svenskeren tilbage på wingbacken – han kvitterede med to mål og sin vanlige gode energi. Til gengæld var der lidt mere usikkerhed i det “nye” centrale forsvar, og da han måtte bæres fra banen med seks minutter tilbage på klokken, kiggede de fleste nok med panderynker på kalenderen for at se, hvor mange dage, svenskeren har til at blive klar til pokalsemifinalen…

Kampfakta:

Spillested: JYSK Park, Ansvej 108, 8600 Silkeborg.

Tilskuertal: 

Resultat: 2-2

2: Stefán Teitur Þórðarson (SIF)

41: Felix Beijmo (AGF)

63: Felix Beijmo (AGF)

70: Callum McCowatt (SIF)

Gult kort: Oliver Sonne (SIF), Joel Felix (SIF), Magnus Knudsen (AGF), Lubambo Musonda (SIF).

Opstillinger:

SIF  (4-3-2-1): Larsen – Sonne (90+6: Gammelby), Rödin, Felix (67: Østrøm), Musonda (67: Poulsen) – Brink, Klynge, Larsen – Þórðarson (76: Kusk), Adamsen – Lind (67: McCowatt).
AGF (3-4-2-1): Hansen– Knoester (74: Andersen), Tingager, Jensen-Abbew – Kahl (74: Links), Madsen, Knudsen (74: Beck), Beijmo (84: Akoto) – Bech, Anderson – Bach (60: Mortensen).

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.