Skip to main content


Per Bråtveit, Mikael Anderson, Jelle Duin og Yann Bisseck. (Foto: Matti Kronborg)

Seks GF’ere i landsholdsaktion


| Jonas Roulund |

Selvom Hjulmand ikke ser vores vej, så er der heldigvis andre landstrænere, som godt kan se værdi i aarhusianske fodboldspillere. Her er overblikket over de nylige nationalaktioner fra de hviie spillere.

Det danske herrelandshold leverede to halvsløje indsatser mod Finland og Kasakhstan uden en eneste AGF’er i truppen. Godt, at Højlund kunne brage mål ind, ellers havde det nok set endnu værre ud…

Men landsholdspausen bragte alligevel GF’ere i aktion, da Mikael Anderson, Yann Bisseck, Marco Olsson Valdés, Adam Daghim, Mikkel Kristensen og Jacob Andersen fik spilletid. Her har du overblikket over deres indsats.

Udenlandske, ubesejrede stjerner

Både Yann Bisseck og Mikael Anderson tankede selvtillid, da deres mandskaber gik fra landskampspausen uden nederlag.

Bisseck fik en periode med anførerbindet for det tyske U21-landshold, der spillede 2-2 med Japan og 0-0 mod Rumænien. Tyskeren fik fuld tid mod Japan, mens han blev udskiftet efter 76 minutter i anden kamp. Her modtog han desuden et gult kort. To særdeles tilfredsstillende kampe for Yann, som bare stiger og stiger i pris, hver gang han ses med kuglen for fødderne for tiden.

I Bosnien stødte Mikael Anderson samtidig på problemer, da Island tabte 3-0 til hjemmeholdet. Her fik han de sidste 25 minutter. Til gengæld kom han ind til 2. halvleg mod Liechtenstein nogle dage senere, og var med til at sikre en imponerende 7-0 sejr til vikingerne. Kvalifikationskampene efterlader Island på en 4. plads i EM-kvalgruppe J.

De unge fik sat deres aftryk

På U-landsholdene fik vi både Mikkel Kristensen, Jacob Andersen, Marco Valdés og Adam Daghim at se.

Således spillede U19-landsholdet EM-kvalifikationskamp mod Luxembourg, hvor Jacob Andersen leverede en fin indsats i alle 90 minutter i 4-1 sejren. Det var dog ikke nok til at sikre avancement til slutrunden, da Spanien ender på førstepladsen i gruppe C med en bedre målscorer. U19 EM afholdes på Malta fra den 3. til 16. juli i år.

En årgang længere nede fik vi angrebstalentet Adam Daghim at se. U18-landsholdert gik således ubesejret igennem en træningsturnering, hvor Tjekkiet, Sverige og Norge stod for tur. Det blev til tre sejre – 3-2, 3-0 og 2-1, men vi fik desværre ikke Daghim på måltavlen. Marco Olsson Valdés bød sig til på den modsatte banehalvdel, da han optrådte for svenskerne. Han kom også ind med ti minutter igen til et nederlag til Tjekkiet i samme turnering.

Sidst, og yngst, fik vi Mikkel Kristensen i spil for U17 landsholdet. Han spillede fuld tid i en 4-1 sejr over Nordirland. England og Holland tager dog billetten til U17 EM, som spilles i Ungarn fra den 17.maj til 2. juni.

Nu vender spillerne retur til en god træningsuge, inden Randers venter på mandag.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle