• Forside
  • AGF Nyheder
  • Sæsonevaluering med Uwe: – Kun to kampe, hvor indsatsen ikke var i orden

Foto: Kronborgfotos

Sæsonevaluering med Uwe: – Kun to kampe, hvor indsatsen ikke var i orden


| Jonas Roulund |

Uwe Rösler satte sig få dage før Brøndby-kampen ned med ovenstående skribent for at evaluere på en sæson med store op- og nedture.

En femteplads og en pokalfinale uden gevinst. Det er facit efter den sidste kamp i sæsonen 2023/2024 er spillet.

Uwe Rösler har dermed på sine to sæsoner indfriet de officielle målsætninger om at komme i top seks begge gange. Men i Aarhus vil man mere, og der bliver da heller ikke lagt skjul på, at pokalfinalenederlaget stadig gør ondt på Fredensvang.

– Finalenederlaget var traumatisk for os alle. Omklædningsrummet efter kampen… det var ikke et sted, nogen vil ønske at opleve, siger AGF’s cheftræner, Uwe Rösler, da vi møder ham på træningsanlægget.

Foto: Kronborgfotos

Han har stået i spidsen for De Hviie siden 1. juli 2022 og har på 76 kampe hentet 1,57 point i snit per kamp. Tyskeren er dermed den AGF-træner med det bedste pointgennemsnit siden Superligaens start i 1991.

Et spørgsmål om vilje og indsats

Den passionerede cheftræner fik rundet sæsonen godt af med to sejre over københavnerholdene, men i løbet af sæsonen har der været mange bump på vejen.

Særligt skaderne til prominente navne fik indflydelse på holdets udvikling, som ofte blev hakkende. Men når snakken falder på spillet og resultaterne, så er Uwe klar i mælet: Kun to kampe stikker ud i negativ forstand.

– Der er kun to kampe i denne sæson, hvor jeg vil sige, at indsatsen ikke var i orden. Kampen mod Hvidovre IF, hvor vi alligevel vandt 1-0 og i 7-2 nederlaget til FC Nordsjælland. Der var vi ikke på vores minimumsniveau, fortæller cheftræneren.

Uwe Rösler instruerer Eric Kahl.
Foto: Kronborgfotos

– I alle andre kampe var det ikke vilje eller indsats, det kom an på. Derfor kan der godt være en masse ting, der skulle være bedre, men det har ikke handlet om vilje, eller fordi vi ikke har prøvet, siger Uwe Rösler.

Er vi konkurrencedygtige?

Et andet spørgsmål, der melder sig, er, hvordan vi forvandler subtop-resultaterne til topresultater i de kommende år. Her rettes blikket mod stærke økonomisk funderede klubber som FCN, FCK, BIF og FCM.

– Med det niveau vi er på, så har vi brug for at være på hundrede procent og have vores bedste spillere tilgængelige. Når vi ikke er i flow, og ikke har spillere tilgængelige, så bliver det svært. Vi kan stadig klare den, men FCK kan vinde kampe på 80 %. Brøndby kan vinde på 90 %. Vi er nødt til at være der 100 % for at vinde vores kampe. Sådan er det, siger Rösler.

Uwe Rösler, AGFs cheftræner
Foto: Matti Kronborg

– Det er ikke et problem for os, og det er ikke en undskyldning, men det er det, vi skal arbejde med, forklarer cheftræneren, som i samme omgang takker for den store opbakning, holdet har oplevet gennem sæsonen. Det er netop 12. manden, der kan være medvirkende til at skabe store resultater.

– Vi skal huske, at vi alle er mennesker. Så når der er flere tusinde på lægterne, så giver det også et boost til os. Det gør en stor forskel, om der sidder 400, 4000 eller 20.000 og hepper, forklarer Rösler.

Uwe Rösler klapper af fansene.
Foto: Kronborgfotos

Han glæder sig nu til en lille ferie, inden forberedelserne til næste sæson kan gå i gang.

– Den her gruppe spillere… Jeg har så meget respekt for dem, og jeg glæder mig til at arbejde videre på alt det, vi har gang i, fortæller Uwe Rösler.

Kontrakten med De Hviie løber til sommeren 2028.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.