Skip to main content


Rygning bliver forbudt på det nye stadion i Aarhus


| Thomas Vedel |

Når AGF spiller den første hjemmekamp på det nye fodboldstadion i Aarhus, bliver det uden duften – eller stanken om man vil – af tobaksrøg på lægterne. Det ligger fast efter AGF og kommunen er blevet enige om, at det nye stadion skal være 100% røgfrit.

Der har længe været rygeforbud på de fleste tribuner på Ceres Park, men i fremtiden bliver det helt forbudt at dulme nerverne gennem et nikotinfilter på tribunerne under AGF’s hjemmekampe.

AGF-direktør Jacob Nielsen og sundhedsrådmand Christian Budde (V) har nemlig givet håndslag på, at det nye stadion i Kongelunden skal være 100 % røgfrit. Det oplyser parterne i dag i en pressemeddelelse, som kommer to dage før de nye stadionplaner afsløres på et pressemøde onsdag d. 14. december.

Der vil dog blive arbejdet på at oprette enkelte, særskilte rygezoner udenfor stadion. Men rygning i sig selv inde på stadion vil altså ikke være tilladt på de nye tribuner i Aarhus.

“Jeg anerkender, at rygning er et valg, som den enkelte tager på egne vegne. Men rygning hører ikke hjemme på et spritnyt moderne stadion, hvor alle – børn, voksne unge og gamle – mødes. Det handler ikke om, at vi er frelste – der skal selvfølgelig stadig være plads til både en pølse og en fadøl – men der skal først og fremmest være plads til og mulighed for, at man kan deltage i en røgfri fest og fællesskabet omkring byens hold. Det her er ikke anderledes, end vi ser så mange andre steder i samfundet – man kan ikke forvente at kunne ryge allevegne. Det er tiden ganske enkelt løbet fra,” siger Christian Budde.

Jacob Nielsen: “En naturlig vej at gå”

Også AGF’s direktør, Jacob Nielsen, mener at det en naturlig samfundsudvikling at forbyde rygning på stadion i Aarhus, som man i øvrigt også for kort tid siden har valgt at gøre på JYSK Park i Silkeborg.

“Vi bakker op om rådmandens vision om at gøre det nye stadion røgfrit. I takt med, at antallet af rygere i samfundet falder, er det en helt naturlig vej at gå, at indføre rygeforbud på et nyt stadion”, udtaler Jacob Nielsen i dagens pressemeddelelse og fortsætter:

“I praksis er det svært at implementere et total røgfrit stadion nu, hvor vi ikke kender områdets disponering i de nærmeste år. Men vi deler visionen om et helt røgfrit fodboldstadion i 2026 med rygezoner udenfor stadion.”

I gennem de seneste sæsoner på Ceres Park har stampublikummet i forvejen oplevet en stramning af rygereglerne, så det i dag kun er tilladt at ryge på stemningsafsnittet (B1-B2) og et mindre område af C-tribunen. Derudover findes der en udendørs rygezone bag to tribuner, hvor rygerne kan dulme nerverne med en cigaret.

Hvor mange rygezoner der bliver implementeret på det nye stadion i Kongelunden, og hvor de kommer til at befinde sig, er endnu ikke besluttet.

Det nye Aarhus Stadion i Kongelunden forventes at stå færdigt i 2026, og indtil da opretholdes de nuværende regler for rygning på det eksisterende Ceres Park.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle