Skip to main content


Foto: Matti Kronborg

Rösler: – Valgte Hansen på grund af usikkerhed om Baileys situation


| Jonas Roulund |

Jesper Hansen var i dag tilbage mellem stængerne for AGF i kampen mod Silkeborg IF, og Uwe Rösler forklarede efter kampen, hvorfor det normale førstevalg, Bailey Peacock-Farrell var fravalgt til startelleveren.

Jesper Hansen og Bailey Peacock-Farrell har delt spilletiden imellem sig i denne sæson, men i 2024 har nordireren alligevel sat sig på rollen som førstemålmand i klubben. I dag var Hansen dog tilbage på stregen, og Uwe Rösler forklarede efterfølgende, hvorfor nordireren var valgt fra til en startplads.

– Det er ganske simpelt. Bailey er ikke ejet af os. Forberedelserne til næste sæson er i gang, og vi har kun én seniormålmand på kontrakt i næste sæson, hvilket er årsagen til at Bailey ikke spillede i dag, siger AGF’s cheftræner.

Bailey Peacock-Farrell i rundkreds med holdet.
Foto: Kronborgfotos

Peacock-Farrell har fået 27 kampe i indeværende sæson, mens Hansen har stået 14.

Én seniormålmand er her med sikkerhed næste sæson

Nu kan man jo så gå i gang med at spekulere i, om det er Burnley, der spænder ben for en permanent Bailey-transfer til AGF, men Uwe Rösler understreger, at intet er afgjort i den sag endnu.

– Jeg siger ikke, at jeg ikke forventer, at Bailey bliver, men der er en usikkerhed omkring det, og jeg vil sikre, at vi forbereder holdet til næste sæson, for den starter om kun seks-syv uger, forklarer han.

– Per dags dato har vi kun en seniormålmand på kontrakt i næste sæson, og derfor var det en god mulighed for at se Jesper i aktion. Dermed ikke sagt, at Bailey ikke spiller mere i denne sæson, fortæller Rösler.

Jesper Hansen laver et udspark i en kamp for AGF.
Jesper Hansen (Foto: Laura Hjørringgaard)

Cheftræneren sender roser afsted mod sin rutinerede danske målmand, som har kontrakt med AGF til sommeren 2025.

– Jesper Hansen har været meget loyal overfor både trænerstaben og Bailey. Han har fået noget spilletid, hvor han har gjort det godt. Det har intet med Baileys præstationer at gøre, og han accepterede det også, da jeg fortalte om min beslutning inden kampen i dag, fortæller Rösler.

Det skal i øvrigt nævnes her, at 20-årige Jonathan Hutters også er en del af Superligatruppen – han har kontrakt til sommeren 2026.

Knudsen kommer i spil igen

En anden, der også er usikkerhed omkring – men som alligevel spillede i dag – er Magnus Knudsen, som cheftræneren også regner med at se mere til i de sidste kampe i sæsonen.

– Vi har håb for alle de her usikre kontrakter. Magnus Knudsen gjorde det godt, men jeg havde håbet, at hans energi havde rakt lidt længere i dag. Men han vil helt sikkert spille en rolle i de kommende kampe, fortæller Rösler.

Knudsen stråler er glæde, da han klapper af AGF-fans efter 1-0 sejren over Lyngby d. 27. august 2023
Foto: Matti Kronborg

Magnus Knudsens kontrakt udløber ved sæsonens slutning. Han er i AGF på den såkaldte krigsklausul i forbindelse med krigen i Ukraine.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle