Skip to main content


Foto: Kronborgfotos

Rösler før finalen: Gode træningssessioner med god deltagelse


| Jonas Roulund |

AGF’s cheftræner virkede fortrøstningsfuld til den sidste åbne træning forud for pokalfinalen 2024.

En lang række spillere har været tvivlsomme op til pokalfinalen, men flere har nået at kæmpe sig tilbage fra skadespauser, og Uwe Rösler virkede rolig og afklaret, da KSDH.dk mødte ham i selskab med den øvrige presse på Fredensvang.

– Der er lys i tunnelen, og vi har haft gode træningssessioner med god deltagelse fra mange. Når man ser flere spillere tilbage på banen, bliver man glad. Det giver større grund til optimisme, fortæller Rösler, som blandt andet har fået Jonas Jensen-Abbew, Nicolai Poulsen, Frederik Brandhof og Tobias Bech tilbage på træningsbanen i den seneste tid.

– Vi har brug for alle til rådighed. Det forøger vores chancer til kampen, forklarer den 55-årige træner.

Uwe Rösler flager med AGF-flag.
Foto: Kronborgfotos

Vil op at hænge på væggen på Fredensvang

Uwe Rösler satte også lidt ord på det, at være en del af endnu en finale. Han har tidligere tabt den norske pokalfinale som træner for Lillestrøm, og så har han oplevet at blive slået ud i FA Cuppens semifinaler, som træner for Wigan i 2014.

– Jeg tror ikke, vi skal begynde at tænke på, hvilken status vi får, hvis vi vinder. Det har jeg gjort før i tiden, da jeg var en ung træner. Det virkede ikke, og jeg tabte finaler på grund af det, fortæller Rösler, som dog er bevidst om titlens betydning for alle i- og omkring klubben.

– Vi vil vinde den for både os selv, vores supportere og vores familier. Vi vil op på væggen. Det kommer man ikke, fordi du slår FCN i semifinalen. Man skal vinde det hele. Du bliver kun husket, hvis du vinder kampen, siger Rösler.

Uwe Rösler på sidelinjen på Cere Park mod FCN.
Foto: Hjørringaardfotos

Han har forberedt sig efter bedste evne til den store dag.

– Erfaring har lært mig, at man skal forberede sig så normalt som muligt til de her kampe. Når man jagter succes, så kommer den ikke. Hvis man vil have den for meget, sker det ikke. Du skal gøre dit arbejde, men ikke jagte, jagte og jagte, siger Uwe Rösler.

 Han kan blive den første AGF-træner til at løfte et trofæ siden pokaltriumfen i 1996. Dengang var det Peter Rudbæk, som førte sine tropper til en 2-0 sejr over Brøndby IF. Lad os bare få endnu en pokal i skabet torsdag aften!
Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle