Foto: Laura Hjørringgaard

Reportage: Top tribunekvalitet og bundbold i ViborgDer var glæde og optimisme i Viborg blandt fansene inden kampen, men det hele blev vendt til sure miner efter endnu en uimponerende indsats fra vores aarhusianske helte i Domkirkebyen.

Når jeg skal på udebane med AGF-fansene, så er mødestedet altid Valdemarsgade tæt ved Scandinavian Center. I bussen på vej til Viborg får jeg saftet øl ned og får sludret med ligesindede og passionerede fans, som – som de ægte GF-fans vi er – har en ukuelig tro på, at vi denne gang får tre point med hjem.

Efterhånden som vi ruller ud af byen, får vi spillet på kampens resultat og første målscorer.

– Jeg tror, at vi vinder 2-1 med Bech som første målscorer, siger min sidemakker, der med glæde husker tilbage på seneste tur til Viborg, hvor Yakob høvlede kuglen i kassen, så vi hentede en vigtig sejr i kampen om bronzemedaljer.

– Jeg tænker det samme som dig. Jeg tror også den ender 2-1 til os, men nu siger du Bech, så siger jeg P. Mortensen som første målscorer, siger jeg til min sidemakker, og så ruller vi videre til tonerne af Malaga på anlægget.

Vi ankommer til stadion, suser igennem kontrollen og ind til den obligatoriske frankfurter med ketchup og remoulade. Yummmm!

Tobias Bech i fart med bolden.
Foto Kronborgfotos

Den hvide væg

Jeg når op til tribunen og kan se, at vi atter danner en hvid væg bag det ene mål. Et evigt smukt syn.

30 minutter før kampstart lyder den traditionsrige hyldest til spillerne, når de skal ud og hilse på os fans, mens de varmer op til kampen.

– Kæmp nu for hvide og blå!, bliver der råbt højt, så det kan høres i hele Viborg.

Jeg håber, det smitter af på spillernes præstation – det har ikke set helt sådan ud i de seneste kampe…

Altid bag holdet

Ved kampstart får capo fansene til at synge “Vi står her nu igen, tribunen det er vort hjem, sammen for hvide og blå, det her kan intet slå!”, og stemningen er generelt fin, men efterhånden som kampen udvikler sig i en skæv retning, begynder nogle fans at få nok.

Viborgs første mål og hele VAR-situationen er super forvirrende, når man står på stadion – vi finder mobilerne frem for at se det hele i replay, og vi er enige om, at der er flere ting, som gør, at målet kan annulleres… Men nej, Karlsen lader målet stå, og så er det jo bare op ad bakke.

– Men så længe vi ikke selv skaber tingene, så kan vi ikke brokke os over de her dommerfejl, siger min kammerat, og det erklærer de fleste sig sådan set enige i.

Ikke desto mindre fortsætter stemningen dog  “Jyllands Hovedstad!”, synges i takt, mens der hoppes. Og det er jo det, det hele handler om – sammenhold i modgang gør os stærkere. – så vi må være utroligt stærke i Aarhus, tænker jeg…

I pausen er der generelt ikke særligt meget positivt at sige, og vi går slukørede mod toiletterne.

– Links er dårlig til indlæg! Vi spiller for mange meningsløse bolde frem uden adresse!, bliver der analyseret, men efter pausen får vi trods alt lidt at juble af.

Tingager header den ind til 1-1, og der opstår en følelse og tro på, at vi kan vende den her til sejr.

Frederik Tingager jubler efter en scoring.

Nu rykker vi! Stemningen stiger markant nu, hvor holdet angriber ned i den ende, hvor vi står.

Desværre for alle os, som elsker GF, så kommer Viborg foran igen, og vi kigger lidt uforstående på hinanden og tænker “hvad fanden foregår der her?”.

Dommeren fløjter af, AGF taber kampen, top seks er i fare, og det er næsten ikke til at holde til.

– Trøjen forpligter i AGF! bliver der råbt, mens vi siver slukørede ud i søndagsluften.

Der skal simpelthen andre boller på suppen, hvis vi skal gøre os forhåbninger om en topplacering i år.

Skuffede fans og negative tanker

Skuffelsen står malet i ansigterne på folk. Der er allerede nogle fans, der melder, at vi også taber på søndag hjemme, fordi holdet pt. ikke er godt nok.

Transfer- dommer- og taktiske beslutninger diskuteres højlydt, og folk har tydeligvis brug for at få luft for deres frustrationer.

Men på søndag står vi der igen – på tribunen leverer AGF topkvalitet, og det må spillerne meget gerne snart begynde at tage til sig.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.