Foto: Kronborgfotos

Reportage: Smuk opbakning og grimt spil på JYSK ParkAGF vandt i en uskøn forestilling på udebane i Silkeborg. Selvom spillet ikke var noget at råbe hurra for, så var humøret højt, og opbakningen som altid i særklasse.

Valdemarsgade glinser i kulden søndag formiddag, da jeg gør klar til at tage med de skønne busser proppet med AGF’ere til Søhøjlandet.

Forårets første sejr skal i hus – det er helt klart forventningen – og snakke går lystigt på sæderne omkring mig.

–  Jeg tror på en sejr i dag. Ikke fordi vi spiller vildt godt, men fordi Silkeborg ikke er godt kørende, siger min sidemand, mens vi får hældt de første par bajere i svælget.

Uwe Rösler klapper af fansene.
Foto: Kronborgfotos

Come on, Aarhus! Lad os nu får det løsslupne, sprudlende spil, vi hungrer sådan efter!

Fanatisk aarhusiansk dominans på lægterne

Dagen er helt speciel for mig. Det er mit første besøg på det relativt nybyggede JYSK Park, så det skal nok blive spændende. Her er vi tæt på banen, og det leder tankerne hen på, hvor godt det bliver, når vores eget nye stadion står klar om et par år.

Udebaneafsnittet er for længst udsolgt og allerede en time før kampstart hæves flagene, og folk virker klar til at levere en varm velkomst til vores spillere i den kølige forårsluft.

Hele fire capoer sætter i gang i stemningen og sørger for en flot lydkulisse under alle 90 minutter.

– Syng nu med!, dirigeres der, mens Silkeborgs lange række af lokale sange afspilles på anlægget. Den lækre Sweet Caroline kommer pludselig på, og den er jo egentlig konsensus om, er en fed sang hos både SIF- og AGF-fans, der synger højt med, og så er der lagt op til en kanonkamp.

– Op med halstørklæderne! bliver der råbt fra capoen, idet spillerne gør indmarch på banen. Stemningen stiger hos mig og mine medfans, for det er ligesom nu kampen går i gang, og vi skal se de første signaler til det, der forhåbentligt bliver et forrygende forår.

Men ak… spillet er som sædvanligt ikke noget at være stolt over, men det forhindrer os dog ikke i at levere en indædt og passioneret opbakning til holdet.

– Tag hinanden om skulderne, lyder ordren, og “Come on GF!” lyder højt og tydeligt. Virkelig fedt at se, at alle er med på vildskaben!

En sang jeg også er rigtig glad for er “Klubben fra Fredensvang”, hvor vi deler os i to, og så laver vi interaktion, hvor vi råber frem og tilbage.

Der er rigtig godt smæk på, og folk er slet ikke i tvivl om, at det er os, folk kan høre på fjernsynet. På banen er der ikke meget smæk på, men den middelmådige præstation ender alligevel med store jubelscener, da AGF bringer sig i front lige inden pausen. Dødboldskongerne fortsætter!

Jubel efter mål på JYSK park
Foto: Hjørringgaard Photo

2. halvleg fortsætter med sløj bold på banen, og med stærke præstationer på lægterne.

Det begynder at ligne tre point til AGF, men så kommer der straffe til Silkeborg, og SÅ kan jeg forsikre folk for, at der er kæmpe modstand af VAR.

– Vi vil have VAR ud af fodbold!, lyder det i nogle minutter – lige indtil dommeren vifter afværgende med armende, og annullerer straffesparket… Så var det vist udmærket med det VAR alligevel…

Forløsende sejr til Aarhus!

En uskøn kamp resulterer i en lækker sejr til De Hviie, og der synges for at kalde holdet over til os, så vi kan give dem den store hyldest for tre dejlige point.

Sejr på JYSK Park
Foto: Laura Hjørringgaard

Første sejr i 2024 smager dejligt, og det er som altid fedt at se glade AGF-fans bakke flot op på en kold søndag eftermiddag.

Frederik Tingager er AGF’s svar på Virgil van Dijk. Det er en, vi er superglade for at have i AGF, og det mærkes virkelig, da vi suger ham ned til os og giver ham en Fenerbache-hilsen.

Uden for stadion, hvor folk finder tilbage til busserne, kommer der glade og ekstatiske AGF’ere ud af stadion. Nu bliver den korte hjemtur sjov og dejlig.

Tak, Aarhus!

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.