Foto: Kronborgfotos

Reportage: Nerverne uden på tøjet på Brøndby StadionDer var kolde gys, der var skrig og skrål, og så var der varme omfavnelser og hviie julestemning. En nervepirrende forestilling tog form på Brøndby Stadion søndag eftermiddag – men vi overlevede og slog arvefjenderne ud af pokalturneringen. Her er reportage fra søndagens oplevelser på Vestegnen.

Det er relativt lunt udenfor denne tidlige søndag morgen, hvor jeg møder op på den kendte Valdemarsgade for at køre i bus med ligesindede. En firetimers bustur er foran os, men humøret er højt.

– Vi fører jo allerede!, som der bliver sagt af en optimistisk medfan.

Stemningen i fanbussen er ellers, at vi bestemt ikke er videre endnu – det bliver en hård kamp på Brøndby Stadion, men hvor ville det da gøre julen 10 gange bedre, hvis vi runder året af ved at slå arvefjenderne ud af pokalen!

Vi ankommer til Brøndby Stadion, hvor vi bliver bedt om at gå over på den anden side af hegnet. Vi bliver tjekket og viser billetter, som vi fik i udleveret i bussen, og hele processen med at komme ind på stadion går hurtigt, hvilket de kunne lære af i Brügge.

Trods den effektive entré, så er vi selvfølgelig ikke for fine til at fyre et par obligatoriske slagsange af mod de irriterende modstanderfans.

Voldsomt presset stemning

Frankfurterforsyningen går hurtigt, og vi mærker den tætte atmosfære på Brøndby Stadion. De gul-blå møder ikke op i dag for at tabe, fornemmer man – de har ikke givet op endnu.

Det må vi jo lave om på, så vi iklæder os krigsdragten – der bliver uddelt hvide uniformer, som skal danne en hvid tifo-mur.

Cirka 30 minutter før kampstart tager kampen på tribunen til, og der råbes mellem os og Brøndbys fans. Et banner udrulles med teksten “Den hvide fodboldhær”, og man fornemmer, at det vil blive en speciel oplevelse for os AGF-fans, som har været igennem så meget i mange, mange år. Nu står vi her igen – på kanten mellem succes og fiasko – lad det nu blive en god oplevelse, det her!

Inden kampen kommer Uwe Rösler løbende ind og hilser passioneret på os, mens han lige håner BIF-fansene med en gestikulation, hvilket selvsagt giver pluspoint på kontoen.

– Uwe, Uwe, Uwe!

Derefter går spillerne ind til en modtagelse, hvor der tændes for pyroteknik. Let’s go to war!

Den krig bliver dog ikke indledt på den fedeste måde. Vores sikre 2-0 føring bliver sat over styr i løbet af 45 minutters hæslig fodbold, og vi græmmes gang på gang, når Mortensen, Andersen, Tingager og de andre smider kuglen alt for hurtigt væk.

– Vi klarer den jo ikke. Det er helt galt det her, siger jeg med smerte i stemmen til min sidemand, der bare ryster på hovedet i stilhed.

Man må dog sige, at GF-fansene gør vores til at holde modet oppe hos spillerne.

– Jyllands Hovedstad!, synger der, mens man tager hinanden om skuldrene og hopper.

– Shalalala åh AGF, shålålålå åh AGF!, brager ud over stadion og er helt sikkert også noget, man kan høre hjemme i TV-stuerne.

 

Det ændrer dog ikke på, at vi må gå lettere traumatiserede til pause.

Her er der gravkammerstemingen, men min kammerat forsøger at indgyde lidt håb i ølkøen.

– Vi plejer at være gode i anden halvleg, siger han, men får ikke megen støtte lige i de minutter.

Euforisk lettelse

Heldigvis får han ret.

Vi kan næsten ikke ønske os en bedre start på anden halvleg, hvor vi scorer et lidt uortodoks mål, og det hele eksploderer i vanvittig ekstase.

Patrick Mortensen og resten af holdet fejrer anførerens 2-1 mål på Brøndby Stadion. 10. december 2023.
Foto: Matti Kronborg

– Vi står her nu igen, tribunen det er vort hjem!, lyder det – nu er nerverne endelig smidt, og troen er tilbage!

Nervøsiteten genfinder sig dog mod slutningen af opgøret… det kan lyde ynkeligt, men jeg kigger meget på uret og tænker for mig selv:

– Hvornår er vi færdige?

For det er mega nervepirrende. Vi går i symbiose med spillerne, og mens de forsvarer bravt og hårdt inden på banen, så holder vi kadencen på udebaneafsnittet med sange med masser af smæk på.

Vi er HVIIERE!

Dommeren fløjter ENDELIG af! Hoooold nu op, hvor har vi holdt vejret mange gange i den seneste tid – tænk bare på FCK i Parken – nu gjorde vi det sgu igen – og hvilken følelse at gå på juleferie med! Uanset vejret, så bliver det altså hviie jul i år, det er helt sikkert!

Omfavnelserne sidder løst, highfives uddeles og smilene er ganske store hele vejen rundt på udebaneafsnittet.

Det bliver en god tur hjem til Aarhus. I bussen synger vi Malaga og ser frem mod semifinalerne. Vi er kun tre kampe fra den 10. pokaltitel!

TUSIND tak for 2023, AGF! Og glædelig hviie jul!

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.