Foto: Kromborgfotos

Reportage: Kold nulløsning i FarumFarum tog imod til Superligagenstart søndag eftermiddag, hvor kulden var den eneste, der bed fra sig, trods vanlig stærk opbakning til De Hviie på lægterne.

Valdemarsgade glimter frostklart søndag morgen, da jeg mødes med de andre fra AGF Fanclub Aarhus. Vi har en lang tur foran os, men “I det mindste er det ikke en mandagskamp”, som der bliver mumlet bag mig fra en velklædt medfan iført halstørklæde, hue og Graulund-trøje.

Ja, netop Graulund kunne man måske savne for tiden, hvor målene ikke ligefrem vælter ind for De Hviie, men så er det jo godt, at vi har Bech.

Efter lidt morgenmad på halvvejen, når vi endelig frem til Right to Dream Park. Fire timers hyggelig bustur er klaret, og vi er klar med dejligt solskinsvejr foroven, og håbet om at melde sig en smule ind i medaljekampen med en sejr over de direkte rivaler på femtepladsen.

Jeg får en nordsjællandsk pølse med det samme. Og lad mig være ærlig; Det er en elendig omgang, for brødet er koldt, og de har hverken kakao eller mælk i kaffen. Det kan godt være, at de er kendt som rødvinsklubben, men resten har de dælme ikke styr på herovre!

Lad antitesen udfolde sig

Varm stemning på tribunen og kølig disciplin på grønsværen.

Det var, hvad vi regnede med at se i dag.

Jeg tager min plads blandt de stemningsskabende på udebaneafsnittet og lader antitesen udfolde sig.

Vi synger og råber på de 11 startere, mens opvarmning tager form på plastikplænen.

Der er som altid flot opbakning på AGF’s udebaneafsnit. Respekt!

– Kæmp nu for hvid og blå!, bliver der sunget, mens vi holder om hinanden og prøver at bevare optimismen, selvom FCN nu tager rigeligt godt fat om bolden her i indledningen…

– NEJ, forsadanda!!!, lyder det pludseligt, mens jeg lige har bukket mig ned efter min kaf’.

FCN bringer sig i front, og vi kan allerede fornemme, at det her kan blive en rigtig lang hjemtur…

Men, men, men… Mens vi står og snakker om, at holdet bare ikke er bedre for tiden, så får vi os en livline, som hjælper på stemningen…

VAR annullerer efter et par minutter FCN-scoringen, humøret stiger, og holdet tager også bedre ved nu. Let’s go!

Der er en superfed interaktion på hele vores tribune, idet vi råber “KOM SÅ DE HVIIE!”, frem og tilbage og danner en smuk lydkulisse på det halvtomme plastikstadion.

På banen er Bech også tæt på at levere lidt underholdning, da hans frispark næsten ryger i kassen. I stedet ryger vi til pause med 0-0 og er klar til de obligatoriske analyser på pissoiret og i pølsekøen.

– Jeg smider en 50’er på 0-0, siger jeg til min kammerat, der selv har oddset på en GF-sejr inden kampen.

– Ja, det ligner et rigtig godt bud. Der er jo ingen kreativitet på det hold, siger han.

Et fint point i bagagen

Vi fortsætter larmen efter pausen – hvad skulle vi ellers lave? Og jeg modtager en besked fra nogle venner derhjemme, som skriver, at GF-fansene er de eneste, man kan høre i TV. Altid fedt at dominere, selvom lidt modspil fra hjemmeholdet nu ikke ville være af vejen…

På banen stopper underholdningen, og med et par lækre Hansen-redninger sikrer vi et point i Farum.

Spillerne bliver omfavnet med klapsalver fra lægterne – et point på udebane er trods alt godkendt.

AGF-holdet klapper af fansene på Right to Dream Park.
Foto: Kronborgfotos

Der er da også en ganske god stemning i bussen på vej hjem, og ja – om en uges tid gør vi klar til en ny tur over Storebælt, hvor vi møder FCK. Den bliver stor!

Vi ses i Parken!

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.